Κοινωνική ευαισθησία: "Τώρα μπορώ και εγώ"…να γίνω σομελιέ

Ένα γενναιόδωρο επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινοχοοίας για μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας.

Τώρα μπορώ και εγώ

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι σοβαροί επαγγελματίες στο σέρβις του κρασιού στα εστιατόρια είναι και δυσεύρετοι αλλά και περιζήτητοι μετά την πανδημία. Είναι προφανές επίσης το πόσο πολύ επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Γι' αυτό και το "Γυναικείο Πρόγραμμα Στήριξης και Εκπαίδευσης στον Τουρισμό" με τίτλο "Τώρα μπορώ και εγώ", που στηρίζεται από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation και υλοποιείται από το WSPC του πλέον έγκριτου εκπαιδευτικού οργανισμού στο κρασί και τα αποστάγματα στην Ελλάδα.

Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, θα είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού. Ο Gérard Basset, τον θυμάμαι να διαγωνίζεται για τον τίτλο του καλύτερου sommelier στον κόσμο το 2004 στην Αθήνα που τον κατέκτησε τελικά το 2010, ήταν μια κορυφαία πολυσχιδής προσωπικότητα που εκτός από τους τίτλους του τον εκτιμούσαν άπαντες για τη γενναιοδωρία του (χρηματοδοτούσε ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας), την ταπεινότητα και την καλοσύνη του ∙ η κορυφαία οινοκριτικός του πλανήτη Jancis Robinson μάλιστα τον θεωρεί "τον κορυφαίο sommelier που συνάντησε ποτέ και για τις γνώσεις του και για τον τρόπο που περιποιούνταν τους πελάτες του".

Τώρα μπορώ και εγώ

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρώτος Master of Wine στην Ελλάδα και πρόεδρος του WSPCE μου δήλωσε: "Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset".

Υπ όψιν ότι τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA BaristaLevel 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα, και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στο Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ | WSPC.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.