Τα μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσετε

Στα μεξικάνικα εστιατόρια της πόλης, πιάτα tex mex φιλοσοφίας μαζί με μαργαρίτες και μεσκάλ, πικάντικες γεύσεις και όχι μόνο, δημιουργούν μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή.

Μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα

Μία λατίνα φιέστα για τον ουρανίσκο και την ψυχολογία. Αν κάποιος μπορούσε να χωρέσει μέσα σε μία πρόταση τη φιλοσοφία των μεξικάνικων εστιατορίων γενικά, θα κατέληγε κάπου κοντά στην αμέσως προηγούμενη φράση. Και δικαιολογημένα, καθώς η τάση που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα αποτελεί ένα διαχρονικό καταφύγιο αυθεντικότητας, τοπικών κουζινών, εντάσεων και fun πιάτων. 

Ακολουθούν κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα:

"Comal"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Comal του Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι

Το mexi bar-restaurant του Γιάννη Λουκάκου προστέθηκε πριν από ενάμιση χρόνο στη χαλανδριώτικη γευστική πιάτσα και στρέφει τη γαστρονομική του πυξίδα προς τη δημοφιλή χώρα της κεντρικής Αμερικής. Πολύχρωμη easy going σάλα, πιάτα στην παρεΐστικη λογική του μοιράσματος με πιο ελεύθερη ματιά και focus στη φρεσκάδα, αλλά και cocktails από τη βραβευμένη ομάδα του "The Bar In Front Of The Bar".

"Atole"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Atole του Δημήτρη Αφεντάκη στο Κέντρο

Το νέο εστιατόριο (άνοιξε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού) μεταφέρει κάτι από την κουζίνα της Οαχάκα στη Γριβαίων, ερμηνεύοντας τη μεξικάνικη κουζίνα υπό το πρίσμα της ποιοτικής πρώτης ύλης. Ο σεφ-πατρόν Δημήτρης Αφεντάκης έκανε πράξη το όραμα που είχε για χρόνια στο μυαλό του και μετατρέπει την εμπειρία του στο πλευρό της Rosio Sanchez σε ένα μαζεμένο και ουσιαστικό μενού, που σταδιακά ανεβαίνει επίπεδο και εντάσεις και παίζει μαζί με προσεκτικά διαλεγμένες επιλογές σε τεκίλες και μεσκάλ ή ακόμη και σε pairings με κρασί.  

"Te Kila"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Tekila στην Κολοκοτρώνη
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα μικρό και εξωστρεφές μεξικάνικο σύμπαν στήνει στο κέντρο της Αθήνας αυτή η πολύχρωμη σάλα, με την πάντοτε fun διάθεση. Ξεδιπλώνει στο μενού του όλα τα γευστικά φαβορί της χώρας των tacos και των enchiladas.

Διαβάστε Επίσης

"Burros"

Μεξικάνικα εστιατόρια: To Burros στη Νέα Πεντέλη

Ατμοσφαιρικό, με χρώματα να γεμίζουν τον χώρο και την καρδιά, με φιλόξενους και δημιουργικούς νέους ανθρώπους, αλλά και με ιδιαίτερες γεύσεις. Μεξικάνικη πανδαισία με burritos, tacos, fajitas, enchiladas, quesadillas και chimichangas, ενώ δε λείπουν και οι vegan επιλογές. Φινάλε με το πεντανόστιμο Churros loops με σάλτσα σοκολάτας γάλακτος και μπανάνα.

"Paloma's"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Paloma’s στο Κολωνάκι

Η πιο πρόσφατη άφιξη στο ευρύτερο μεξικάνικο γευστικό φάσμα, επεκτείνει το απολαυστικό της εύρος σε ένα γενικότερο λατινοαμερικάνικο τερέν, υπό τον ταλαντούχο σεφ Χάρη Τζαν. Το μενού του 'Paloma’s' έχει φτιαχτεί στη λογική του μοιράσματος και προσφέρει μπόλικες επιλογές, δίχως να γίνεται κουραστικό, επενδύοντας (και) σε γεύσεις από τη Βραζιλία και το Περού. Η λίστα των cocktails προσαρμόζεται σε αντίστοιχο ύφος, με τα ποτά της -σε ύφος twisted classics αλλά με λατίνες ως επί το πλείστον πινελιές- να στέκονται τόσο στο πλευρό των πιάτων όσο και σόλο. 

"Mexha"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Mexha στο Μαρούσι

Μυρωδιές Λατινικής Αμερικής σκορπά το αξιόλογο μεξικάνικο εστιατόριο των Βορείων Προαστίων, που σερβίρει tacos, burritos, quesadillas, power bowls και αφράτες σαλάτες, σε ένα urban pop σκηνικό που αφαιρεί το φολκλόρ από την εξίσωση, στρέφοντας την προσοχή στην αυθεντική γεύση. Κουζίνα που ξεφεύγει από ταμπέλες, με τον σεφ Χάρη Βέντη να προσφέρει νόστιμα, ελαφριά και υγιεινά πιάτα, βασισμένα στην ιδιοσυγκρασιακή και ενίοτε hot γευστική κουλτούρα. 

"Picasso Athens"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Picasso Athens στο Χαλάνδρι

Από το Χαλάνδρι και τον αριθμό 22 της Καραολή Δημητρίου σε μεταφέρει αβίαστα στην αύρα και τις γειτονιές του Μεξικό, με έναν άκρως φροντισμένο και χαλαρωτικό χώρο - ακριβώς όπως σε μία μεξικάνικη οικία, με ξύλινη οροφή και ανέμελο κήπο, φυσικά υλικά και γήινα χρώματα, καθώς επίσης και με όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που δημιουργούν το καταλληλότερο έδαφος για Tex Mex απολαύσεις. 

"La Casa Azul"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το La casa azul στο Περιστέρι

Κατάφερε να γίνει πολύ γρήγορα all day στέκι με φανατικό κοινό στην πιάτσα του Περιστερίου. Η αύρα από το διάσημο Μπλε Σπίτι της Φρίντα Κάλο στην ατμόσφαιρα και ειδικά στην πολύχρωμη τροπική αυλή με το σιντριβάνι και τον λουλουδιασμένο χάρτη της Νότιας Αμερικής σε ταξιδεύει σε μακρινούς προορισμούς, όπως άλλωστε και το μενού που εστιάζει στη μοντέρνα διάσταση της λατινοαμερικάνικης κουζίνας. 

"Dirty Sanchez"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Dirty Sanchez στο Ψυχικό

Tο σποτ με το ιντριγκαδόρικο όνομα στο Νέο Ψυχικό πατά πάνω στις βασικές αρχές του μεξικάνικου bar restaurant, έχοντας από πίσω του γνωστά ονόματα του αθηναϊκού γίγνεσθαι της εστίασης. Στην κουζίνα του παρουσιάζεται μία πιο upper εκδοχή των πιο δημοφιλών μεξικάνικων πιάτων, επενδύοντας πάντοτε στις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες. Σε υψηλές στροφές κινείται και η μπάρα του, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο να είναι εκείνος που υπογράφει τη λίστα των ποτών.

"Cinco de Mayo"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Cinco De Mayo στη Νέα Φιλαδέλφεια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Συνδυάζοντας τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienda με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα, το όμορφο αυτό στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας πατά στην πολύχρωμη παλέτα της πόλης του Μεξικού με καμβά την πικάντικη γευστική της προσωπικότητα και διακριτικές πινελιές από την ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Ενδιαφέρουσα μπάρα, κοκτέιλ με βάση το μεσκάλ και την τεκίλα.

"Agavita"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Agavita στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χαρούμενα χρώματα, ζωγραφιστοί κάκτοι, latin μουσικές, burritos, quesadillas και burgers σε ένα φιλικό μαγαζί με χειροποίητο ντεκόρ που κάνει τη Νέα Φιλαδέλφεια μεξικάνικο προορισμό. Γύρω από τα παραπάνω, συμπληρώνουν ντεκόρ και γεύση οι δεκάδες τεκίλες, λευκές, κίτρινες και παλαιωμένες.

"Balero"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Balero στη Νέα Ερυθραία

Προικισμένο με υπέροχο κήπο, που αγκαλιάζει την αίσθηση χασιέντας του χώρου, το μεξικάνικο εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας μιξάρει tacos, fajitas και μεξικάνικες σπεσιαλιτέ με αργεντίνικα ψητά και αμερικάνικα burgers, που ανταλλάσσουν γεύσεις με τα cocktails της μπάρας.

"Amigos"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το amigos σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη

Κάτω από το tex mex σομπρέρο των "Amigos" μοιάζουν να χωρούν όλα τα κλασικά (nachos, chili con carne, enchiladas, burritos) και μάλιστα σε γενναιόδωρες μερίδες, αλλά και άφθονη παγωμένη Margarita, παρέα με άλλα αγαυένια cocktails. Τα μεξικάνικα εστιατόρια "Amigos" μοιράζονται σε δύο χώρους, καθένα με την αυλή του, στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη, με ανάλογο ταμπεραμέντο και αγάπη για τις latin μουσικές.

"Dos Hermanos"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Dos Hermanos στην Κηφισιά

Το αλέγρο "Dos Hermanos" κρατά τα ηνία σαν το πιο παλιό μεξικάνικο εστιατόριο της Αθήνας ενώ αποτελεί και μία κλασική κηφισιώτικη αξία. Στον κατάλογό του θα βρεις όλες τις αγαπημένες γεύσεις της μεξικάνικης κουζίνας παρέα με νέες σπεσιαλιτέ καθώς και την Margarita-φίρμα.

"Ancho"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Ancho στην Αθήνα

Τα μεξικάνικα εστιατόρια των "Ancho" σε υποδέχονται στα γνώριμα πόστα της πόλης (Κέντρο, Κηφισιά, Γλυφάδα, Χαλάνδρι) με ακαταμάχητο all-day street food με μεξικάνικo αέρα, do it yourself φιλοσοφία, self service φάση και eco friendly διάθεση. Χτίζεις το πιάτο σου με βάση, γέμιση, salsas και τα extras ή εμπιστεύεσαι τις signature προτάσεις τους. Συντροφεύεις με  Frozen Mango Daiquiri ή Frozen Margarita σε strawberry/ lime εκδοχή.

"Mamacita"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Mamacita στην Αθήνα

Mια mamacita ανεμίζει φουριόζα τη φούστα της σε ολόσωμη τοιχογραφία, ο άλλος τοίχος είναι κεντημένος όλος με memorabilia της Dia de los Muertos και καδράκια της Φρίντα Κάλο, πάνω από τα τραπέζια κατεβαίνουν ψάθινα αμπαζούρ σε διάφορα χρώματα, σκορπίζοντας γλυκό φως στο χώρο, ενώ στο βάθος η κουζίνα και η μπάρα είναι ντυμένες μέχρι τη μέση με ένα "παραβάν" από φωτιζόμενα πλακάκια. Είναι πράγματι όμορφο αυτό το μεξικάνικο εστιατόριο στην Απόλλωνος. Βοηθάνε επιπροσθέτως η καλή σχέση ποιότητας-τιμής και το χαλαρό attitude του χώρου.

Διαβάστε Επίσης

"Pueblo Chido Cocina Mexicana"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το Pueblo Chido στη Νέα Σμύρνη

Μία ανάσα από την πλατεία της Νέας Σμύρνη, χρώματα που εναλλάσσονται, ένα ψηλοτάβανο εσωτερικό, old school ανεμιστήρες οροφής και ένα όμορφο μαρμάρινο μπαρ σε μεταφέρουν αμέσως σε κάποια λατινοαμερικάνικη γειτονιά. Την ίδια στιγμή, θα γνωρίσεις γεύσεις με σφραγίδα από το Μεξικό και cocktails σε ανάλογο ύφος.

"El Catrin"

Μεξικάνικα εστιατόρια: Το El Catrin στη Γλυφάδα

Πολύχρωμες φιγούρες με αναφορές στη μεξικάνικη Ιστορία και λαογραφία, γκράφιτι και νέον επιγραφές βάζουν τη στάμπα τους στους τοίχους και στο μπαρ, το οποίο αγαπά ιδιαίτερα την τεκίλα, έχει ζωγραφιστά κρόσσια και μαξιλαράκια με λατινοαμερικάνικα μοτίβα στις καρέκλες συνθέτουν το μωσαϊκό του χώρου στο "El Catrin". Κουζίνα με μεξικάνικη βάση αλλά και διαρκή επιθυμία να διανθιστεί με ευρύτερα λατινοαμερικάνικα στοιχεία. Highlight οι Taco Tuesdays όπου το αγαπημένο έδεσμα προσφέρεται σε σπέσιαλ τιμές καθώς και το El Titan, το μεγαλύτερο μπουρίτο στην Ελλάδα που σερβίρεται με 3 διαφορετικά σιγομαγειρεμένα είδη κρέατος. 

'Chilangos'

Το μεξικάνικο εστιατόριο Chilangos στο Χολαργό

Το σουξέ του Χολαργού είναι μια καθαρόαιμη μεξικάνικη taqueria-tequileria, με ενδιαφέρον φαγητό και άφθονη τεκίλα. Στη μεξικάνικη αργκό έτσι ονομάζονται οι κάτοικοι του Νέου Μεξικού, μια ονομασία που ταιριάζει απόλυτα στην urban αισθητική του χώρου, που θυμίζει μια αυθεντική καντίνα σε κάποια συνοικία του Mexico City.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Agavita

Λεωφ. Δεκελείας 86, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

El Catrin

Φοίβης 15, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Mamacita - Taquería y Coctelería

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα
  • Ethnic κουζίνες

Casa Azul (La)

Θηβών 143 & Πελοπίδα 13, Περιστέρι
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Mexha

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Balero

Χαριλάου Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία
  • Ethnic κουζίνες

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Dirty Sanchez

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Αιόλου 25, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Comal

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Cinco de Mayo

Λεωφ. Δεκελείας 118, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ethnic κουζίνες

Atole

Γριβαίων 3, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Chilangos

Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.