Στην Costa Navarino, για μία κορυφαία εμπειρία φαγητού και μαγειρικής

Δύο πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και για φίλους της μαγειρικής, με πολύ περιορισμένες θέσεις, έρχονται στην Costa Navarino σε συνεργασία το φημισμένο The Culinary Institute of America, στις αρχές του 2024.

CIA στο Costa Navarino

Από τη μία, η Costa Navarino. Ένας από τους σημαντικότερους και πιο αειφόρους προορισμούς της χώρας μας, που έστρεψε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της τα ταξιδιωτικά φώτα στη Μεσσηνία, για όλους τους σωστούς λόγους. Τα ξενοδοχεία 5*, τα signature γήπεδα γκολφ, οι ξεχωριστές περιοχές ανάπτυξης, οι μοναδικές εμπειρίες και το πλήθος παροχών και δραστηριοτήτων λειτουργούν πάντοτε σε αγαστή σχέση με το φυσικό περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας, δείχνοντας πώς η ανάπτυξη μπορεί να βαδίσει στον ορθό δρόμο. 

Costa Navarino x CIA 18

Από την άλλη, το CIA. Όχι, μην πάει το μυαλό σου κάπου αλλού, μιλάμε για το The Culinary Institute of America, το κορυφαίο γαστρονομικό ινστιτούτο του πλανήτη και το καλύτερο κολέγιο μαγειρικής.

Από το 1946, το CIA απευθύνεται στους μελλοντικούς ηγέτες στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας, παρέχοντας associate, bachelor, και master τίτλους σπουδών στο τομέα της μαγειρικής, της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στη διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων, στη διοίκηση του κλάδου φιλοξενίας, στην επιστήμη της γαστρονομίας και στις εφαρμοσμένες τεχνολογίες τροφίμων. Την ίδια στιγμή, τα συνέδρια και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει, το έχουν αναδείξει ως ένα από τα σημαντικότερα think tanks του κλάδου.

Η Costa Navarino λοιπόν, μαζί με το διεθνώς αναγνωρισμένο Culinary Institute of America (CIA), φέρνουν στην Ελλάδα δύο αποκλειστικά εκπαιδευτικά πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ αλλά και για ερασιτέχνες λάτρεις της μαγειρικής, στις αρχές του 2024.

Costa Navarino x CIA 13

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε μικρά γκρουπ, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων σεφ του CIA, δίπλα στους οποίους έχουν θητεύσει παγκοσμίου φήμης σεφ κι επαγγελματίες του χώρου.

Costa Navarino x CIA 2

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε επαγγελματικές κουζίνες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino. Παράλληλα με το πρόγραμμα μαθημάτων, θα έχουν πρόσβαση σε πληθώρα εμπειριών και δραστηριοτήτων, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους χώρους spa & ευεξίας και σε εξορμήσεις στη φύση, συνδυάζοντας την αγάπη τους για τη μαγειρική με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Costa Navarino x CIA 11

"Με περισσότερους από 50.000 αποφοίτους σε όλο τον κόσμο, το CIA έχει βοηθήσει ώστε να διαμορφωθεί η βιομηχανία φαγητού σε αυτό που είναι σήμερα. Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να γίνει καλύτερος μέσω της εξαιρετικής εκπαίδευσης, της πρακτικής, των υποτροφιών και όλων των πτυχών της τροφής και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με αυτή. Μέσω της ευέλικτης μαθησιακής εμπειρίας, το CIA προετοιμάζει τους μελλοντικούς food leaders, τους πρωτοπόρους και τους experts για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Πέρα από τα προγράμματα πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου, το CIA προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη εργατικού δυναμικού, μαζί με recreational classes και boot camps για κάθε food enthusiast" αναφέρει σχετικά ο chef David Kamen, Director of Client Experience του CIA Consulting (ενός σημαντικού τμήματος του Culinary Institute of America). 

Δύο κορυφαία γαστρονομικά πενθήμερα

Η γαστρονομία και οι εκφάνσεις της υπήρχαν πάντοτε στο επίκεντρο της προσοχής της Costa Navarino, όπως -μεταξύ άλλων- μαρτυρούν και οι βραβεύσεις των εστιατορίων 'Kooc Secrets' και 'Onuki' από τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, τους Χρυσούς Σκούφους.

Costa Navarino x CIA 6

Η προσοχή αυτή τη φορά στρέφεται στη νέα συνεργασία της με το Culinary Institute of America, το οποίο φέρνει στη Μεσσηνία και την Ελλάδα δύο αποκλειστικά πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και για λάτρεις της μαγειρικής, στις αρχές του 2024. 

"Το πενθήμερο για επαγγελματίες θα επικεντρωθεί στην plant-forward μαγειρική. Μέσω αυτού του προγράμματος, σεφ και επαγγελματίες της εστίασης θα μάθουν τεχνικές για τη δημιουργία ζωντανών, ιδιαίτερων πιάτων από λαχανικά, δημητριακά και όσπρια, αντλώντας έμπνευση από διάφορες παγκόσμιες κουζίνες" τονίζει ο κ. Kamen. To plant-forward cooking πρόγραμμα θα λάβει χώρα σε ένα μέρος με άφθονα φρέσκα υλικά, κάτι που σημαίνει πως εναρμονίζεται πλήρως με μία από τις βασικές του στρατηγικές: "Τα φυτά, για να δώσουν καλύτερη γεύση, πρέπει να αξιοποιούνται βάσει διαθεσιμότητας ανά περιοχή και εποχικότητα" επιβεβαιώνει ο ίδιος.

Το συγκεκριμένο πενθήμερο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου με εμπειρία άνω των 3 ετών, η επιλογή των οποίων θα γίνει μετά την αποστολή βιογραφικού, λόγω περιορισμένων θέσεων. Οι συμμετέχοντας, μετά το πέρας αυτού, θα λάβουν ένα certificate of accomplishment καθώς και 3 Continuing Education Units (CEU’s).

Costa Navarino x CIA 1

Συμπληρώνει ακόμη για το έτερο πενθήμερο για αρχάριους πως "το εν λόγω course έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει οικιακούς μάγειρες με αυτοπεποίθηση να ανεβάσουν τις δεξιότητές τους -και το ρεπερτόριό τους- στο επόμενο επίπεδο. Σκεφτείτε το σαν ένα είδος απόλυτων γαστρονομικών διακοπών - 5 ημέρες γεμάτες απίστευτες συνταγές, σε έναν ασύγκριτα όμορφο προορισμό". 

Πρόκειται επίσης για ένα από τα δημοφιλέστερα Boot Camps του CIA, με τους συμμετέχοντες να μαθαίνουν μία πληθώρα τεχνικών και τρόπων μαγειρέματος, μαζί με συμβουλές από κορυφαίους σεφ. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που το φέρνουμε στην Ελλάδα, μέσω αυτής της συνεργασίας με την Costa Navarino και είμαστε σίγουροι πως οι συμμετέχοντες θα το απολαύσουν", κλείνει τη συζήτησή μας ο κ.Kamen.

Το Food Enthusiasts Training Boot Camp που απευθύνεται σε αρχάριους με την μαγειρική, λάτρεις της γαστρονομίας, θα πραγματοποιηθεί στις 6 -10 Μαρτίου 2024. Είναι ανοιχτό για όλους και μπορείτε να κλείσετε θέση εδώ.

To Professional Executive πρόγραμμα για επαγγελματίες chef με τουλάχιστον 3 χρόνια προϋπηρεσία, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου 2024. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και πως μπορείτε να λάβετε μέρος, πατήστε εδώ.

 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Elena Reygadas: η καλύτερη σεφ στον κόσμο μαγειρεύει με τους ρυθμούς της φύσης

Η Μεξικανή σεφ που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 από το θεσμό των The World’s 50 Best Restaurants έχει αφοσιωθεί στη βιώσιμη αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της γενέτειράς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
06/12/2023

"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

Μάριος Κάλφογλου: ένα αντίο στον πρώτο κριτικό γαστρονομίας στην Ελλάδα

Ο Μάριος άφησε εποχή. Ήταν το άγνωστο πρόσωπο που όλα τα εστιατόρια και οι άνθρωποί τους έψαχναν αγωνιωδώς να ανακαλύψουν ποιος ήταν και ταυτόχρονα ήταν ο αγαπημένος Κρίτωνας του κοινού.

Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.

Μάριος Κάλφογλου: Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας και της γαστρονομίας

Αποχαιρετούμε χειροκροτώντας τον, έναν αγαπημένο παλιό συνάδελφο από τη γαστρονομική ομάδα του Αθηνοράματος. Ο Μάριος έθεσε με τα κείμενά του στο Αθηνόραμα, τις βάσεις της γαστρονομικής κριτικής στην Ελλάδα.

Η ιταλιάνικη αλεγρία του "Lolita's"

Το νέο bar restaurant του Ψυχικού καταθέτει τη δική του άποψη για το τι εστί γευστική dolce vita της γείτονος.