'Terroirist': Φέρνοντας την wine bar κουλτούρα στο Χαλάνδρι

wine bar Terroirist στο Χαλάνδρι

Στο κέντρο του Χαλανδρίου, το wine bar 'Terroirist' στεγάζεται σε μία παλιά μονοκατοικία από τη δεκαετία του 1960 που έχει όμορφα αναπαλαιωθεί, διατηρώντας πολλά από τα δομικά της στοιχεία και εμπλουτίζοντάς τα με industrial και θεατράλε πινελιές. Παράλληλα και συμπληρωματικά, μία θαυμάσια διαμορφωμένη αυλή πλαισιώνει το χωροταξικό της γίγνεσθαι, την ίδια στιγμή που όλοι οι χώροι ντύνονται με jazz, blues και funk μουσικές.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 1

 

Στο feelgood περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου (που ίσως γνωρίζεις από τα 'Penny Lane' και '9Βήτα Home Bar') μαζί με τον Δαμιανό Ασημένιο, το "In vino veritas" αποτελεί το βασικό motto. Κάτι που σημαίνει πως στο κομψό wine bar θα δοκιμάσεις περισσότερες από 120 ετικέτες του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα, με πολλές επιλογές να είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 5

Μάλιστα, υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα για προτάσεις εκτός λίστας αλλά και για ιδιαίτερες οινικές βραδιές που επιμελούνται οι in house σομελιέ. Οι τελευταίοι άλλωστε βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του επισκέπτη ώστε να τον καθοδηγήσουν ανά πάσα στιγμή ή να τον ξεναγήσουν στο walk-in κελάρι. 

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 2

Την κάρτα του φαγητού στο 'Terroirist' επιμελείται ο σεφ Άκης Καψιμάλης, που δημιουργεί πιάτα ταιριαστά με το κρασί και στη φιλοσοφία του μοιράσματος, ποντάροντας στην εποχικότητα των πρώτων υλών.

Info: Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι, τηλ. 216 0046388
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.