Αυτό το φθινόπωρο κάντε δώρο τα γαστρονομικά κρασιά των Χρυσών Σκούφων

Το εκλεκτό Grande Reserve Naoussa Boutari, που πρώτο εισήγαγε την έννοια της ελεγχόμενης παραγωγής από επιλεγμένους αμπελώνες, είναι ένα οινικό κομψοτέχνημα που με τις εξαιρετικές σοδειές του 2011 και του 2013 θα δώσει premium λάμψη στα γιορτινά τραπέζια του φθινοπώρου.

GrandeReserveNaoussaBoutaris

Ο Ανάργυρος, ο Κοσμάς, η Αγγελική, η Νεκταρία, ο Χρυσόστομος, η Δέσποινα, η Κατερίνα κι ο Ανδρέας είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν την τιμητική τους το Νοέμβριο κι ένα ταξίδι στα μαγευτικά τοπία της Νάουσας, με όχημα ένα φίνο ποτήρι κρασιού, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους προσφέρετε. Αυτό ακριβώς είναι, άλλωστε, που συμπυκνώνει στη μεστή του γεύση το Grande Reserve Naoussa Boutari των Οινοποιείων Μπουτάρη, ένα από τα πρώτα και γνωστότερα κρασιά της περιοχής. 

Grande Reserve Naoussa 2013 Boutaris

Το Grande Reserve Naoussa Boutari έγραψε την πρώτη σημαντική σελίδα στην ιστορία του κρασιού με γράμματα κατακόκκινα σαν το ζωηρό χρώμα του Ξινόμαυρου, του οινικού πρεσβευτή του ναουσαίικου αμπελώνα. Είναι το κρασί με το οποίο η Boutari συνέδεσε το όνομά της με το Ξινόμαυρο, αλλά και το κρασί που πηγαίνει σταθερά τη Νάουσα ένα βήμα πιο μπροστά, συνδυάζοντας ένταση κι ευγένεια σε εξαιρετική τιμή.

Όχι απλά ένα παλαιωμένο Ξινόμαυρο, αλλά ένα κρασί – θρύλος, που κατακτά νέες κορυφές με κάθε του σοδειά, τα Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 και Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 φυλακίζει στη φιάλη του τα χαρακτηριστικά του Ξινόμαυρου με τον καλύτερο τρόπο κάθε χρονιά, αποδεικνύοντας εύγλωττα στο ποτήρι μας τον τρόπο που οι εναλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες της Νάουσας προκαλούν διαφοροποιήσεις τόσο μεγάλες, ώστε να δίνουν συναρπαστική εναλλαγή από σοδειά σε σοδειά.

Grande Reserve Naoussa 2011 Boutaris

Όσο για τα Grande Reserve Naoussa Boutari που έδωσαν τη γεύση τους στο λαμπερό Diner de Gala των Χρυσών Σκούφων 2023; Το Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 φέρνει στο ποτήρι μια από τις καλύτερες σοδειές της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και τη βαρύτητα που φέρουν διακρίσεις όπως το Χρυσό Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles το 2023. Το δε Grande Reserve Naoussa Boutari 2013, που κυκλοφορεί ως τρέχουσα σοδειά με Χρυσό Βραβείο στον Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2017, αναδεικνύει τις δυνατότητες του Ξινόμαυρου στην παλαίωση και εδραιώνει ακόμη περισσότερο την ταυτότητα της ετικέτας, ως ένα κορυφαίο κόκκινο ελληνικό κρασί παλαίωσης.

Τα κρασιά Grande Reserve Naoussa Boutari είναι κατάλληλα για το κελάρι, αλλά και το τραπέζι, παραμένοντας πιστά στην ποικιλία και την καταγωγή τους. Είναι δυο σοδειές που βγάζουν ασπροπρόσωπο όποιον επιλέξει να τα χαρίσει, να τα παλαιώσει ή να τα ανοίξει και να τα απολαύσει μόνος ή με παρέα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

38 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.