Σήματα Μορς ντύνουν το Πλωμάρι

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αποτείνει φόρο τιμής στη θρυλική γλώσσα της θάλασσας εκπέμποντας σήματα Μορς από τη συλλεκτική του φιάλη.

Ούζο Πλωμαρίου

Αν δημιουργήσεις μια εξίσωση που θα λέει ήλιος + θάλασσα + βαπόρια + μεζές + ούζο = ελληνική ψυχή, πέφτεις 100% μέσα. Η ναυτοσύνη και ότι την συνοδεύει είναι βαθειά χαραγμένο μέσα στο γαλανόλευκο dna. Συνεχίζοντας λοιπόν την παράδοση των συλλεκτικών φιαλών του, μετά τα περσινά "Καίκια", το δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αφιερώνει την φετεινή έκδοση στον κώδικα Μορς, τη θρυλική γλώσσα των ναυτικών.

Με τις τελείες και τις παύλες τους αποτυπώνουν ξεχωριστές στιγμές επικοινωνίας που αποδείχτηκαν σωτήριες σε μια εποχή που όλα ήταν διαφορετικά χωρίς κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα σήματα Μορς έγραψαν κάποτε τη δική τους ιστορία με ηχητικά κύματα και φωτεινές ενδείξεις στις ελληνικές και τις παγκόσμιες θάλασσες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Μαρκόνης –ραδιοτηλεγραφητής δηλαδή - ήταν και ο νοτισμένος αλμύρα και ιώδιο μεγάλος ποιητής Νίκος Καββαδίας.

Ούζο Πλωμαρίου

Άρρηκτα δεμένο με τη ναυτική κουλτούρα της Ελλάδας το Ούζο Πλωμαρίου, υιοθετώντας τα χρώματα και τη γλώσσα της θάλασσας αγκαλιάζει το ναυτικό πνεύμα αλλά και το ειδικό βάρος της ελληνικής ναυσιπλοΐας στον πολιτισμό της χώρας μας. Η συλλεκτική φιάλη, ολόλευκη στην πανηγυρική της εκδοχή, στολίζεται με τα χρώματα του καλοκαιριού σε χειροποίητες μπλε και γαλάζιες πινελιές, που αποδίδουν τις λέξεις Ouzo Plomari στη γλώσσα Μορς, σαν φόρος τιμής σε μια γλώσσα που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις ναυτικές περιπέτειες στη θάλασσα. Οι συλλεκτικές, φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες κυκλοφορούν μέσα σε όμορφο κουτί, εκτός από την Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Σίγουρα θα τις βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και στα Duty Free Shops ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.