K11 Κολωνάκι: Σε ένα cool στέκι στο κέντρο της Αθήνας "αποθεώνουν" τα chicken wings & άλλα comfort american πιάτα

K11 Κολωνάκι

Στο κέντρο της Αθήνας μπορείς να βρεις τα πάντα. Από underground spots μέχρι πιο ιδιαίτερα concept, οι δρόμοι του κέντρου είναι γεμάτοι με μαγαζιά που ανταποκρίνονται σε κάθε φάση και mood.  Είτε θέλεις κάτι χαλαρό, είτε ένα μέρος για χορό και ποτό, είτε ακούς house, techno, είτε hip hop και r&b, η Αθήνα είναι η απόλυτη urban σκηνή με κάθε γωνία της να έχει το δικό της χαρακτήρα. 

Ένα bar-restaurant με πιο street vibes στην Αθήνα είναι τo K11, που βρίσκεται επί της Σκουφά στο Κολωνάκι. Χαλαρό και παράλληλα vibάτο το K11 έχει γίνει το hangout στέκι για καθημερινό chill "άραγμα” με την παρέα και καλοφτιαγμένο american food, που σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα και το όλο σκηνικό, σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο στενό του Brooklyn.

K11 Κολωνάκι
Το K11 είναι το cool στέκι του Κολωνακίου για λαχταριστά american πιάτα και χαλαρά ποτά. Για να βρείτε το K11 στον χάρτη ή να παραγγείλετε online μέσω efood ή wolt πατήστε εδώ

Στο K11 θα βρεις παρέες τόσο να αράζουν στους μεγάλους κόκκινους καναπέδες, να πίνουν ένα ποτό και να περνούν από χέρι σε χέρι ένα αρωματικό "Rasberrie Dazzle" που κατακλύζει την ατμόσφαιρα, όσο και κόσμο να τρώει. Στην κουζίνα του K11 ετοιμάζονται πιάτα εμπνευσμένα από την αμερικανική κουζίνα με τον πιο προσεγμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας δικές τους χειροποίητες συνταγές για τα πάντα: από τα ψωμάκια του burger μέχρι την barbeque sauce, όλα είναι homemade. Τα περισσότερα φαγητά τους ψήνονται αργά και μεθοδικά με την τεχνική του sous vide, μια μέθοδο που συναντάς κυρίως σε μεγάλα εστιατόρια, κατά την οποία τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για πολλές ώρες μέσα σε αεροστεγή πλαστικά σακουλάκια ή δοχεία, τα οποία βυθίζονται μέσα σε ένα ειδικό κύκλωμα νερού, ώστε τα φαγητά να ψηθούν ομοιόμορφα, διατηρώντας τα υγρά, τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά τους. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και τα πιο σκληρά κομμάτια κρέατος γίνονται απίστευτα τρυφερά και ζουμερά, χωρίς να χάσουν τίποτα από τη γεύση τους. 

K11 Κολωνάκι
Το καλό με το K11 είναι ότι καθημερινές η κουζίνα του είναι ανοιχτή μέχρι τη 1:30 & τα Σαββατοκύριακα είναι μέχρι τις 2:30 και είναι από τα λίγα μαγαζιά στην περιοχή που μένουν μέχρι τόσο αργά. Για να παραγγείλετε online μέσω efood ή wolt πατήστε εδώ

Αν πας στο K11 δε γίνεται να μη δοκιμάσεις τα λαχταριστά chicken wings του. Πραγματικό "γεμάτο" κοτόπουλο -παναρισμένο και μη- ψήνεται ιδανικά, ώστε να παραμένει μαλακό και γευστικό και σερβίρεται με όποια χειροποίητη sauce επιλέξουμε. Ξεχωρίσαμε την cheesy garlic parmesan sauce, τη sweet chilly που δίνει τέλειο γευστικό twist και για τους πιο τολμηρούς την extra spicy sauce. Και χωρίς υπερβολή είναι από τις πιο νόστιμες φτερούγες που έχουμε φάει στην Αθήνα.

K11 Κολωνάκι
Όλοι όσοι έχουν πάει στο K11 μιλάνε για τα chicken wings. Και όχι άδικα. Για να βρείτε το K11 στον χάρτη ή να παραγγείλετε online μέσω efood ή wolt πατήστε εδώ

Ανάμεσα στα πιάτα που έχουν λατρευτεί από τους θαμώνες του K11 είτε και τα πληθωρικά και creamy λιγκουίνι Chicken Alfredo. Ζουμερές λωρίδες κοτόπουλου, τέλεια ψημένες, ενώνονται με μια σάλτσα από πλούσια κρέμα γάλακτος, αρωματικό βούτυρο, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και σκόρδο. Συνοδεύονται με χειροποίητα garlic bread sticks και είναι πραγματικά τόσο νόστιμο που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις για τα Chicken Alfredo που είχες φάει μέχρι τώρα. 

K11 Κολωνάκι
Το πεντανόστιμο Chicken Alfredo του K11. Για να βρείτε το K11 στον χάρτη ή να παραγγείλετε online μέσω efood ή wolt πατήστε εδώ

Ένα ακόμα κυρίως πιάτο που πραγματικά έχει λατρευτεί είναι ο slowly cooked σολομός με γλάσο μαύρου σκόρδου, τηγανητό ρύζι και φρέσκα σπαράγγια. Είναι τόσο καλοψημένος που πραγματικά λιώνει στο στόμα, ενώ παράλληλα έχει διατηρήσει όλη τη γεύση του.

K11 Κολωνάκι
Ο σολομός με τηγανητό ρύζι και σπαράγγια.  Για να βρείτε το K11 στον χάρτη ή να παραγγείλετε online μέσω efood ή wolt πατήστε εδώ

Φυσικά, δε γίνεται να μιλάμε για αμερικανική κουζίνα χωρίς burgers. Από burgers στο K11 θα βρεις δύο επιλογές που είναι ο ορισμός αυτού που λέμε "λίγα και καλά". Η μια επιλογή είναι το must κλασικό cheeseburger με το χειροποίητο αφράτο ψωμάκι τους  που φτιάχνεται από γλυκοπατάτα, καλοψημένο ζουμερό μπιφτέκι, λιωμένο τσένταρ, μαρούλι, κρεμμύδι, πίκλες και μια χειροποίητη sauce, και η άλλη είναι με το παναρισμένο κοτόπουλο, που είναι μια εναλλακτική πιο crispy και spicy. Το καλοψημένο κοτόπουλου συνοδεύεται από δροσερό iceberg, τσένταρ και μια εξαιρετική πικάντικη και γλυκιά siracha μαγιονέζα. Για τη μέση έχουν δημιουργήσει και mini burgers με pulled pork, το οποίο σιγομαγειρεύεται για 24 ώρες και είναι ακραία νόστιμα.

K11 Κολωνάκι

Στο K11 σερβίρουν και εξαιρετικά κοκτέιλ. Πέρα από τα κλασικά, ετοιμάζουν και κάποια signature. Από αυτά ξεχωρίσαμε το πολύ exotic K11 cocktail με λευκό και μαύρο ρούμι, passion fruit, ροδάκινο, lime και κανέλλα.  

K11 Κολωνάκι
Για να βρείτε το K11 στον χάρτη πατήστε εδώ

Με ένα πολύ διαφορετικό street vibe, το K11 είναι το μαγαζί που οι περισσότεροι που το επισκέπτονται γίνονται μόνιμοι θαμώνες, που επιστρέφουν για να γευτούν ξανά τις γεύσεις του που είναι ο ορισμός του comfort και σε κάνουν να νιώθεις καλά, αλλά και να ζήσουν όλο το chilling experience που προσφέρει. 

K11 Κολωνάκι

More Info: 
Σκουφά 73, Κολωνάκι
Για να βρείτε το K11 στον χάρτη ή να παραγγείλετε online μέσω efood ή wolt πατήστε εδώ

Καθημερινές η κουζίνα είναι ανοιχτή μέχρι τη 1:30 & τα Σαββατοκύριακα είναι μέχρι τις 2:30 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.