Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό

Το ελληνικό κρασί χρειάζεται στήριξη

Είναι αντιαναπτυξιακό να παραμένει ο ΦΠΑ στο 24% για το κρασί στα εστιατόρια: Η ελληνική οινοποιία πνίγεται, ο καταναλωτής στενάζει, το λαθρεμπόριο αναπτύσσεται, η οικονομία δεν ξεκολλάει. Λαζάρου, Σκούρας, Φλούδας εξηγούν το γιατί...

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.

Περισσότερα

Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers»

Με τρία σπέσιαλ μενού, ο Παύλος Κυριάκης εξελίσσει τη γαστρονομία του αγαπημένου μπαρ-ρεστοράν, έχοντας στο πλάι του τον πολύ καλό chef patissier Γιώργο Πλατινό.

Νέο «Σαρδελάκι» κολυμπά στο Νέο Ψυχικό

Το ονομαστό ψαροστέκι της Γλυφάδας απέκτησε μόλις ένα αδερφάκι στα βόρεια προάστια.

Στην «Πιπεριά» και για κρεατικά

Το ολοκαίνουργιο μενού στο πολύ δημοφιλές στέκι του Νέου Ψυχικού διανθίζει τις θαλασσινές προτάσεις με σπέσιαλ γεύσεις της στεριάς.

«Huracan»: Nikkei γεύσεις στα νότια

Με έδρα το ολοκαίνουργιο μπαρ ρέστοραν της Γλυφάδας, ο Θάνος Στασινός παίζει πολύ αξιόλογη μπάλα στο περουβιανο-ιαπωνικό γευστικό τερέν.

Ένας «Trovatore» τραγουδά ιταλικά στο Παλαιό Φάληρο

Το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο της οικογένειας Βουλγαράκη ετοιμάζεται για πρεμιέρα.

Οι Πέμπτες στην πισίνα του «St. George Lycabettus» έχουν μυρωδιά bbq

Από τις 18/6 ξεκινούν barbeques για όλη την οικογένεια στον κομψό χώρο του Vertigo Pool Club.

Καλοκαίρι... ασφαλώς με τη ράβδο ακτινοβολίας LED UVC

Μια προηγμένη και ασφαλής τεχνολογία, που χρησιμοποιείται ακόμη και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, αλλάζει τη ζωή μας.

6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά

Μπορεί οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων να ανοίγουν κι αυτοί σταδιακά, αλλά η εποχή σηκώνει νοστιμιές κάτω από πλατάνια και φυσική δροσιά σε αγαπημένες πλατείες της πόλης, από το κέντρο μέχρι τα βόρεια προάστια και τη θάλασσα.

Δεν μπορώ να καταπιώ: γιατί και στη γαστρονομία #blacklivesmatter

Η ιστορία του φαγητού συνδέεται πολλαπλά με συλλογικές διεκδικήσεις κι έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τι αντίκτυπο θα έχουν σε αυτό που φτάνει στο πιάτο μας οι πρόσφατες κινητοποιήσεις με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Πόσο έχει αλλάξει η εστιατορική εμπειρία στη μετά τον COVID εποχή;

Τώρα που ξαναβγαίνουμε χαρούμενοι στα εστιατόρια, νέα ήθη μας περιμένουν. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος έκανε τις πρώτες του εξόδους για φαγητό και μοιράζεται μαζί μας εντυπώσεις, παρατηρήσεις – και κάποιους προβληματισμούς.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Με ανανεωμένη διάθεση και καινούργιες γεύσεις υποδέχεται το καλοκαίρι το «Dirty Ginger» στην «κρυμμένη» open air αυλή του.

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Ψηφιακές και τεχνολογικές καινοτομίες ντύνουν με έξτρα ασφάλεια την εστιατορική μας επαναφορά, φροντίζοντας η γευστική εμπειρία να είναι καθαρή από περιττές αποσπάσεις.

Ραντεβού ξανά για brunch στην Κυψέλη

Επιστρέφει η αγαπημένη συνήθεια στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, κρατώντας ασφαλώς τις απαραίτητες αποστάσεις.

«TGI Friday's»: Το casual στα καλύτερά του

Είναι αμερικανικό, νεανικό και ευχάριστο. Με λίγα λόγια «all time classic»...

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ»

Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά υλοποιεί ένα γαλανόλευκο tapas bar με οικείες «πειραγμένες» γεύσεις που τη νοστιμιά τους υπογράφει το ταλέντο του Τσιοτίνη. Εύχομαι αυτό το pop up να γίνει μόνιμο.

Το «Workshop by Aliento» συντονίζει το Γαλάτσι σε ρυθμούς Nikkei

Ένα ολοκαίνουργιο ιαπωνοπερουβιανό σκηνικό, χαλαρό και φιλικό προς το χρήστη, στήθηκε εδώ και λίγες ημέρες στο Γαλάτσι κι έχει αέρα από «Λεύκες».

Τα πρώτα νέα της φετινής παραλιακής

Μόλις λίγες ημέρες μετά το restart των εστιατορίων και τα νέα από το παραλιακό μέτωπο της πόλης έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Ανοίγουν νωρίτερα εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, συναυλίες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης

Ανακοινώθηκε η περαιτέρω σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση.