«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά

Στην ανερχόμενη ιταλογιαπωνέζικη κουζίνα itameshi εστιάζει ο ολοκαίνουργιος κάτοικος της ακτής Δηλαβέρη.

«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά

Χαλαρωτικές ζεν μουσικές, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί που εναλάσσονται και τυλίγουν τον χώρο του εστιατορίου και του μπαρ σε διάφορα χρώματα, φυσικά ανεπεξέργαστα υλικά παντού, ξύλο και μπαμπού δημιουργούν ένα κομψό κουκούλι μέσα στο οποίο αναπνέει η νέα πρόταση του Κώστα Σκάρλα. Παραμένοντας πιστός στη μακρά ιταλιάνικη ιστορία που έχουν γράψει τα εστιατόρια «Al Pino», τα οποία ξεκίνησε ο πατέρας του, αλλά και έτοιμος για το επόμενο βήμα, ο Κώστας αποφάσισε να εστιάσει με το «Amaya» σε μια κουζίνα που εξελίσσεται σε παγκόσμια τάση.

«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά - εικόνα 1

Ονομάζεται itameshi και πρόκειται ουσιαστικά για ένα ιταλογιαπωνέζικο γευστικό υβρίδιο, που δημιουργήθηκε τα παλιά χρόνια από τους Ιταλούς μετανάστες στη μακρινή Ιαπωνία. Αυτή η μείξη των ιταλικών και των γιαπωνέζικων γεύσεων ενέπνευσε τον ταλαντούχο σεφ Χρύσανθο Μανωλόπουλο, που γνωρίζουμε από τη θητεία του ως executive sous chef στο «Grand Resort Lagonisi», να δημιουργήσει ένα μενού, το οποίο όπως μας εξηγεί «συνδυάζει τον comfort χαρακτήρα της ιταλικής κουζίνας με το έντονο umami της ασιατικής». Οι fusion διαθέσεις του γίνονται αντιληπτές ήδη από το καλωσόρισμα με μια αέρινη tempura από φύλλα shiso που γαρνίρονται με γάμπαρη Αμβρακικού, και πιο ξεκάθαρες στη συνέχεια, όταν δηλαδή στο τραπέζι καταφτάνει το flatbread με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, στολισμένο με βουβαλίσια μοτσαρέλα και sashimi τόνου, και η γυαλιστερή μαύρη καρμπονάρα με χοιρινή πανσέτα, αυγό ποσέ και πούδρα από φύκια nori.

«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά - εικόνα 2

Το γευστικό αυτό παιχνίδι, με δάνεια και από τις δύο κουλτούρες, είναι διάχυτο στον κατάλογο, που περιλαμβάνει αρκετές προτάσεις σε ωμά όπως το καρπάτσιο τόνου με gel από Bloody Mary ενισχυμένο με sake, αλλά και ενδιαφέροντα κυρίως σαν την τερίνα αρνιού με λάχανο pak choi και ωραίο γλάσο από σος hoisin. Συμπληρωματικά στον βασικό κατάλογο, υπάρχει ακόμα μια κάρτα με bar bites, που μπορείτε να δοκιμάσετε τόσο στο τραπέζι όσο και στον χώρο του μπαρ, που ξεδιπλώνει τη δική του προσωπικότητα με αναπαυτικά ψηλά stools κατά μήκος της μεγάλης μπάρας αλλά και μια εντυπωσιακή επιτοίχια γυάλινη κάβα, όπου ξεκουράζονται επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά - εικόνα 3

Αξίζει να δοκιμάσετε τα ξεχωριστά signature cocktails που επιμελείται ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος όπως το σοφιστικέ και δροσιστικό Painappuru με τεκίλα, ροζ γκρέιπφρουτ και λάιμ, αλλά και να κλείσετε τη βραδιά σας με κάποιο από τα καλοφτιαγμένα επιδόρπια σαν τη namelaka καραμελωμένης λευκής σοκολάτας, με tonca και παγωτό πικραμύγδαλο.

Περισσότερες πληροφορίες

Amaya Itameshi Cuisine

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.