«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά

Στην ανερχόμενη ιταλογιαπωνέζικη κουζίνα itameshi εστιάζει ο ολοκαίνουργιος κάτοικος της ακτής Δηλαβέρη.

«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά

Χαλαρωτικές ζεν μουσικές, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί που εναλάσσονται και τυλίγουν τον χώρο του εστιατορίου και του μπαρ σε διάφορα χρώματα, φυσικά ανεπεξέργαστα υλικά παντού, ξύλο και μπαμπού δημιουργούν ένα κομψό κουκούλι μέσα στο οποίο αναπνέει η νέα πρόταση του Κώστα Σκάρλα. Παραμένοντας πιστός στη μακρά ιταλιάνικη ιστορία που έχουν γράψει τα εστιατόρια «Al Pino», τα οποία ξεκίνησε ο πατέρας του, αλλά και έτοιμος για το επόμενο βήμα, ο Κώστας αποφάσισε να εστιάσει με το «Amaya» σε μια κουζίνα που εξελίσσεται σε παγκόσμια τάση.

«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά - εικόνα 1

Ονομάζεται itameshi και πρόκειται ουσιαστικά για ένα ιταλογιαπωνέζικο γευστικό υβρίδιο, που δημιουργήθηκε τα παλιά χρόνια από τους Ιταλούς μετανάστες στη μακρινή Ιαπωνία. Αυτή η μείξη των ιταλικών και των γιαπωνέζικων γεύσεων ενέπνευσε τον ταλαντούχο σεφ Χρύσανθο Μανωλόπουλο, που γνωρίζουμε από τη θητεία του ως executive sous chef στο «Grand Resort Lagonisi», να δημιουργήσει ένα μενού, το οποίο όπως μας εξηγεί «συνδυάζει τον comfort χαρακτήρα της ιταλικής κουζίνας με το έντονο umami της ασιατικής». Οι fusion διαθέσεις του γίνονται αντιληπτές ήδη από το καλωσόρισμα με μια αέρινη tempura από φύλλα shiso που γαρνίρονται με γάμπαρη Αμβρακικού, και πιο ξεκάθαρες στη συνέχεια, όταν δηλαδή στο τραπέζι καταφτάνει το flatbread με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, στολισμένο με βουβαλίσια μοτσαρέλα και sashimi τόνου, και η γυαλιστερή μαύρη καρμπονάρα με χοιρινή πανσέτα, αυγό ποσέ και πούδρα από φύκια nori.

«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά - εικόνα 2

Το γευστικό αυτό παιχνίδι, με δάνεια και από τις δύο κουλτούρες, είναι διάχυτο στον κατάλογο, που περιλαμβάνει αρκετές προτάσεις σε ωμά όπως το καρπάτσιο τόνου με gel από Bloody Mary ενισχυμένο με sake, αλλά και ενδιαφέροντα κυρίως σαν την τερίνα αρνιού με λάχανο pak choi και ωραίο γλάσο από σος hoisin. Συμπληρωματικά στον βασικό κατάλογο, υπάρχει ακόμα μια κάρτα με bar bites, που μπορείτε να δοκιμάσετε τόσο στο τραπέζι όσο και στον χώρο του μπαρ, που ξεδιπλώνει τη δική του προσωπικότητα με αναπαυτικά ψηλά stools κατά μήκος της μεγάλης μπάρας αλλά και μια εντυπωσιακή επιτοίχια γυάλινη κάβα, όπου ξεκουράζονται επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

«Amaya»: Ώρα itameshi στον Πειραιά - εικόνα 3

Αξίζει να δοκιμάσετε τα ξεχωριστά signature cocktails που επιμελείται ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος όπως το σοφιστικέ και δροσιστικό Painappuru με τεκίλα, ροζ γκρέιπφρουτ και λάιμ, αλλά και να κλείσετε τη βραδιά σας με κάποιο από τα καλοφτιαγμένα επιδόρπια σαν τη namelaka καραμελωμένης λευκής σοκολάτας, με tonca και παγωτό πικραμύγδαλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.