2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μιχάλης Μερζένης και Άνταμ Κοντοβάς δημιουργούν νέες κάρτες για αναβαθμισμένο «τσιμπολόγημα» σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα.

2 νέες ιδέες για φίνο barfood στην πόλη

Μας αρέσει όταν ταλαντούχοι σεφ δίνουν τα μαγειρικά τους «φώτα» στις μπάρες της πόλης, βάζοντας έτσι πλάι στο κοκτέιλ μας κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Στο «Habana Trece» που ξεκίνησε πρόσφατα την πορεία του στο Χαλάνδρι, ο Μιχάλης Μερζένης προτείνει μια σειρά από μικρά πιάτα, έτσι σχεδιασμένα ώστε να ακολουθούν την εξωτική χροιά των signature cocktail που δημιούργησε ο Ηλίας Στεργιόπουλος κι έχουν ως βάση τους το ρούμι. Αυτό σημαίνει γεύσεις πικάντικες με τονισμένες οξύτητες αλλά και υλικά όπως η σοκολάτα και τα φρούτα, που δένουν όμορφα με το διάσημο ποτό της Κούβας, όπως ας πούμε μοσχαρίσιο tataki με BBQ σοκολάτας, γαρίδες ποπ κορν με σος ταρτάρ ενισχυμένη με πιπεριά aji rocoto, καθώς και ανανάς ποσέ σε σιρόπι passion fruit με κρεμέ καρύδας και λάιμ.

Από τα βόρεια τώρα, κατεβαίνουμε στα νότια όπου ο Άνταμ Κοντοβάς αναλαμβάνει την επιμέλεια της γευστικής πρότασης στο καλό μπαρ «Mr. Fox» της Γλυφάδας. Ο βραβευμένος σεφ αξιοποιεί στο έπακρο τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο του μαγαζιού τόσο στον κατάλογο του brunch όσο και στο barfood menu που θα σερβίρεται για το υπόλοιπο της ημέρας. Στον πρώτο θα υπάρχουν από ψωμάκια morning bread με shakshuka, scrambled eggs, τσορίθο και φέτα μέχρι French toast με τσουρέκι, κρέμα από βανίλια και ψητά μήλα, ενώ ο δεύτερος επιφυλάσσει από hotdog με χοιρινό λουκάνικο, μαγιονέζα από κουρκούμα και καυτερή σάλτσα, μέχρι αλλιώτικη πίτσα μπολονέζ με κιμά, sour cream και κουκουνάρι αλλά και ψητό τσιζκέικ στα πρότυπα των Βάσκων, γαρνιρισμένο με αχλάδι. Οι νέες γεύσεις στο «Mr. Fox» θα λανσαριστούν οσονούπω, παρέα με τα ολοκαίνουργια signature cocktail του bar manager και συνιδιοκτήτη Παναγιώτη Κανατσούλη και της ομάδας του.

Habana Trece, Λυκούργου 2, Χαλάνδρι, 2106777767
Mr. Fox, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 2108981654

Περισσότερες πληροφορίες

Mr. Fox

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.