Νέο concept «Veneti Great» στο ιστορικό Μπάγκειον

Το ιστορικό κτήριο «Μπάγκειον» στην Πλατεία Ομονοίας αποκτά πνοή με το νέο «πιλοτικό» concept καταστήματος της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ.

Νέο concept «Veneti Great» στο ιστορικό Μπάγκειον

Το πρότυπο εστιατόριο ταχείας εστίασης με υψηλής ποιότητας γεύσεις, στο ιστορικό κτήριο «Μπάγκειον» στην Ομόνοια άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες μέρες και η πρώτη εικόνα ήταν εντυπωσιακή. Μετά το ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ, που από το 2013 συνέβαλε στην αναζωογόνηση της επιχειρηματικής κίνησης της περιοχής, η εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο της αρτοποιείας και της ζαχαροπλαστικής, επενδύει στην αναβίωση του ισόγειου χώρου του «Μπάγκειον», ενός σπουδαίου δείγματος Αθηναϊκής αρχιτεκτονικής που κοσμεί την περιοχή εδώ και 120 χρόνια. Στο ευρύχωρο ψηλοτάβανο ισόγειο φιλοξενείται ένα concept ταχυεστιατoρίου προσαρμοσμένο στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί «πιλοτικό» μοντέλο καταστήματος με πιθανή μελλοντική εξαγωγή του στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ και των αραβικών χωρών.

Νέο concept «Veneti Great» στο ιστορικό Μπάγκειον - εικόνα 1

Η συντήρηση, ανάδειξη και αποκατάσταση των τοιχογραφιών και οροφογραφιών που επιμελήθηκε η ομάδα συντήρησης έργων τέχνης της Γεωργίας Παραθύρα, με τεχνικό και επιστημονικό υπεύθυνο τον Νικόλαο Μαρκοζάνη ήταν προτεραιότητα και ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο θα απολαύσετε το αποτέλεσμα που είναι χάρμα οφθαλμών. Το γραφείο Baourakis Design Studio ανέλαβε το σχεδιασμό του χώρου με κύριο γνώμονα τον σεβασμό και την ανάδειξη αυτών των ιστορικών ευρημάτων, καθιστώντας τα πρωταγωνιστή ενός σκηνικού αναλλοίωτου στον χρόνο.

Νέο concept «Veneti Great» στο ιστορικό Μπάγκειον - εικόνα 2

Το μαγαζί λειτουργεί ως πολυχώρος γεύσεων «Shop in Shop» στεγάζοντας δέκα διαφορετικά concept. Μπαίνοντας από την μπροστινή είσοδο πρώτο θα συναντήσετε το κλασικό «Veneti Bakery» με φρεσκοψημένα προϊόντα αρτοποιϊας και ζύμης, και τη βιτρίνα με τα σάντουιτς που φτιάχνουν με διάφορα ψωμάκια. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η «Cremeria», το νέο concept καταστήματος γαλακτοπωλείου που άνοιξε πρόσφατα στην Κηφισιά και λειτουργεί εδώ προσφέροντας στον καταναλωτή παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα που φτιάχνουν με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα. Κάποια μάλιστα, όπως μιλφέιγ, προφιτερόλ και μους σοκολάτας παρασκευάζονται και μπροστά σας. Σταθερή παρουσία οι δημιουργίες patisserie με την ιταλική υπογραφή «Cristiano V» ενώ από το «Umberto Senso και Cafe Veneti», θα απολαύσετε εξαιρετικές ποιότητες καφέ, εισαγόμενες από τον ιταλικό βορρά.

Για ολόφρεσκους χυμούς και smoothies φρούτων, επισκεφτείτε το «Green» spot ενώ από γεύματα θα ξεκινήσετε από το «Fresh Day», όπου θα βρείτε σαλάτες και μεγάλη ποικιλία σάντουιτς ημέρας. Στα «Pasta2Go» και «Pizza Mia» προσφέρουν αξιόλογες προτάσεις φρέσκων ζυμαρικών και αφράτες πίτσες αντίστοιχα (δοκιμάστε την πίτσα με κοτόπουλο και μπέικον, είναι πολύ χορταστική), ενώ στο τέλος του διαδρόμου θα βρείτε δύο «shops in shop» που θα σας κάνουν ίσως να «κολλήσετε». Ο λόγος για το «Souvlaki», όπου θα δοκιμάσετε το κλασικό ελληνικό σουβλάκι σε όλες του τις παραλλαγές, δια χειρός του σεφ Ηλία Σκουλά αλλά και γύρο σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, σμυρνέϊκο από μοσχάρι, πολίτικο από χοιρινό και από κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι, λεμόνι και πάπρικα, μια παλιά συνταγή από την Καππαδοκία. Τέλος, στα «Meals Veneti» θα βρείτε μαγειρευτά πιάτα ημέρας από τον Σκουλά, με βάση συνταγές της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

Νέο concept «Veneti Great» στο ιστορικό Μπάγκειον - εικόνα 3

Ό,τι επιλέξετε προσφέρεται σε πακέτο ωστόσο, έχετε τη δυνατότητα να καθίσετε στον πάνω όμορφα διαμορφωμένο όροφο ή τον εξωτερικό χώρο με τα τραπεζοκαθίσματα για να απολαύσετε το γεύμα ή τον καφέ σας. To VENETI GREAT λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00 έως τις 21.00 ενώ πραγματοποιεί διανομή μέσω των εταιρειών e-food και wolt. Τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας και οι επιλογές από το «Souvlaki», είναι διαθέσιμα μέχρι τις 18.30 καθημερινά.

Έρνστ Τσίλερ 18, Πλατεία Ομονοίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.