Bao για καλό σκοπό στα «Thes Bao» από βραβευμένους σεφ

Τα δημοφιλή «fine street food» spots της συμπρωτεύουσας προτείνουν τρεις νέες γεύσεις bao με συνταγές βραβευμένων σεφ και μέρος των εσόδων από τις συνολικές πωλήσεις θα διατεθεί στο «Make a Wish» Ελλάδας.

Bao για καλό σκοπό στα «Thes Bao» από βραβευμένους σεφ

Τα δημοφιλή «fine street food» spots της συμπρωτεύουσας προτείνουν τρεις νέες γεύσεις bao με συνταγές βραβευμένων σεφ και μέρος των εσόδων από τις συνολικές πωλήσεις θα διατεθεί στο «Make a Wish» Ελλάδας. Στα δύο θεσσαλονικιώτικα street στέκια του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο Δημήτρη Παμπόρη (Treehouse), του Γιάννη Ζιάγκα (ιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου «Το Μανιτάρι») και του σεφ Γιάννη Πατέικα, όπου τα αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού bao έχουν την τιμητική τους, «τρέχουν» μια εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς με την συμβολή Ελλήνων κορυφαίων σεφ. Τον Οκτώβριο, ο Γκίκας Ξενάκης («Aleria»), ο Άνταμ Κοντοβάς («Kobra»), και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης («CTC») έφτιαξαν συνταγές για ένα ξεχωριστό bao έκαστος, τα οποία ήταν διαθέσιμα για ένα μήνα και μέρος των εσόδων διατέθηκε στο ίδρυμα «Μέριμνα για το παιδί».

Η πρωτοβουλία συνεχίζεται από 25 Νοεμβρίου για έναν ακόμα μήνα με τους σεφ Πάνο Ιωαννίδη («Ovio»», «Stellar Gastro Cinema»), Γρηγόρη Χέλμη («Mezen») και Βασίλη Μουρατίδη («Squirell» με Χρυσό Σκούφο) να προσφέρουν τρεις συνταγές για ξεχωριστά bao burgers. Με μοσχάρι και κατσικίσιο τυρί chevre, ο Ιωαννίδης, με κροκέτα θαλασσινών ο Μουρατίδης και πρόβειο με μουστάρδα πράσινου κάρυ ο Χέλμης με τα ανάλογα παρελκόμενα φυσικά. Όσοι βρεθείτε Θεσσαλονίκη αξίζει να τα δοκιμάσετε και γιατί τα «Thes Bao» φημίζονται για τις καλές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν αλλά και γιατί αυτόν τον μήνα, μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «Make a Wish» Ελλάδας.

Καλαποθάκη 3, Θεσσαλονίκη, 2310235225
Λώρη Μαργαρίτη 11, Θεσσαλονίκη, 2310235226

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Johanne Syi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε φέτος στις κουζίνες της Ασίας

Η καταξιωμένη επικεφαλής σεφ του εστιατορίου "Lolla" στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε από τον θεσμό "Asia's 50 Best Restaurants" ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για φέτος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
07/02/2023

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

Το "Napul’è" ανοίγει πανιά για Τήνο

Το ιταλιάνικο σουξέ της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio σαλπάρει για το "Aeolis Tinos Suites".

Μπορεί η γαστρονομία να γίνει energy saving;

Οι σεφ αλλά κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε και με τη βοήθεια αρχαίων τεχνικών αλλά και με νέες τεχνολογίες να πετύχουμε το στόχο της ενεργειακής εξοικονόμησης.

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.

Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.