Οδηγός Εστιατορίων

Bao για καλό σκοπό στα «Thes Bao» από βραβευμένους σεφ

Τα δημοφιλή «fine street food» spots της συμπρωτεύουσας προτείνουν τρεις νέες γεύσεις bao με συνταγές βραβευμένων σεφ και μέρος των εσόδων από τις συνολικές πωλήσεις θα διατεθεί στο «Make a Wish» Ελλάδας.

Bao για καλό σκοπό στα «Thes Bao» από βραβευμένους σεφ

Τα δημοφιλή «fine street food» spots της συμπρωτεύουσας προτείνουν τρεις νέες γεύσεις bao με συνταγές βραβευμένων σεφ και μέρος των εσόδων από τις συνολικές πωλήσεις θα διατεθεί στο «Make a Wish» Ελλάδας. Στα δύο θεσσαλονικιώτικα street στέκια του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο Δημήτρη Παμπόρη (Treehouse), του Γιάννη Ζιάγκα (ιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου «Το Μανιτάρι») και του σεφ Γιάννη Πατέικα, όπου τα αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού bao έχουν την τιμητική τους, «τρέχουν» μια εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς με την συμβολή Ελλήνων κορυφαίων σεφ. Τον Οκτώβριο, ο Γκίκας Ξενάκης («Aleria»), ο Άνταμ Κοντοβάς («Kobra»), και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης («CTC») έφτιαξαν συνταγές για ένα ξεχωριστό bao έκαστος, τα οποία ήταν διαθέσιμα για ένα μήνα και μέρος των εσόδων διατέθηκε στο ίδρυμα «Μέριμνα για το παιδί».

Η πρωτοβουλία συνεχίζεται από 25 Νοεμβρίου για έναν ακόμα μήνα με τους σεφ Πάνο Ιωαννίδη («Ovio»», «Stellar Gastro Cinema»), Γρηγόρη Χέλμη («Mezen») και Βασίλη Μουρατίδη («Squirell» με Χρυσό Σκούφο) να προσφέρουν τρεις συνταγές για ξεχωριστά bao burgers. Με μοσχάρι και κατσικίσιο τυρί chevre, ο Ιωαννίδης, με κροκέτα θαλασσινών ο Μουρατίδης και πρόβειο με μουστάρδα πράσινου κάρυ ο Χέλμης με τα ανάλογα παρελκόμενα φυσικά. Όσοι βρεθείτε Θεσσαλονίκη αξίζει να τα δοκιμάσετε και γιατί τα «Thes Bao» φημίζονται για τις καλές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν αλλά και γιατί αυτόν τον μήνα, μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «Make a Wish» Ελλάδας.

Καλαποθάκη 3, Θεσσαλονίκη, 2310235225
Λώρη Μαργαρίτη 11, Θεσσαλονίκη, 2310235226

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα για το bao

Τα γεμιστά ατμιστά ψωμάκια με καταγωγή την Κίνα και η πορεία τους μέχρι την κατάκτηση του παγκόσμιου street food.

20/01/2022

Σεμινάρια μαγειρικής με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας από την ΕΛΟΠΥ

Το "Fish from Greece Cooking Academy" της ΕΛΟΠΥ διοργανώνει δημιουργικά σεμινάρια.

Οι θαλάσσιοι "ορυζώνες" του Angel León

Στην μικρή πόλη Κάντιθ της Ισπανίας, ο υπερβατικός "σεφ της θάλασσας" καλλιεργεί ένα νέο είδος σπόρου που αναπτύσσεται σε θαλάσσιο περιβάλλον και θεωρείται φέρελπις για ένα πιο βιώσιμο διατροφικά μέλλον.

Η "Τζουτζούκα" μαγειρεύει νέες γεύσεις

Το καινούργιο μενού στη μοντέρνα ταβέρνα του Ρουφ υπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

MFlavours

Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης εξελίσσει όμορφα τη γαστρονομική πρόταση του εντυπωσιακού ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel – MGallery Collection" σε ένα κρυμμένο διαμαντάκι που αυτήν την εποχή εκτίθεται στην μπιστρό ατμόσφαιρα του εστιατορίου "MFlavours".

Η "Μαρίκα" του Χαλανδρίου αγαπά την ιταλική κουζίνα

Στη νέα εποχή της διαθέτει πλούσιο ιταλικό ταμπεραμέντο.