Ο «Χάρτης των Γεύσεων» επιστρέφει

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ανοίγει τις πόρτες του ο «Χάρτης των Γεύσεων» με όλο τον κόσμο του ελληνικού κρασιού να βρίσκεται μετά από 21 μήνες κάτω από την ίδια στέγη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo.

Ο «Χάρτης των Γεύσεων» επιστρέφει

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας επιστρέφει στην συμπρωτεύουσα με τη συμμετοχή γνωστών αλλά και νεότερων οινοποιείων από όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί αλλά και εισαγωγείς κρασιών οινοποιείων από τις σημαντικότερες αμπελουργικές χώρες διεθνώς, με αρκετές ετικέτες μάλιστα εξ’ αυτών να κάνουν εδώ το ντεμπούτο τους.

Ο «Χάρτης των Γεύσεων» πραγματοποιείται από την «Wine Plus» με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης», της ΔΕΘ-Helexpo, της «Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου», του «Συνδέσμου Ελληνικού Οίνο»υ και της «Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων», και ξεχωρίζει επίσης για το πλούσιο προγράμμα παράλληλων εκδηλώσεων που προτείνει(λ.χ. 3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki). Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει χωρίς επιπλέον κόστος σε κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις και επιστημονικές εισηγήσεις καθώς και μαγειρικές επιδείξεις από έμπειρους σεφ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση, ως Totally Covid-free, θα λειτουργήσει αποκλειστικά για εμβολιασμένους, τόσο επισκέπτες, όσο και εκθέτες και εργαζόμενους, ενώ θα τηρηθεί σχολαστικά το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Helexpo Θεσσαλονίκη
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 16.00 & 16.30 – 20.30
Εισιτήριο: 8€, Εισιτήριο δύο ζωνών ωραρίου: 14€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.