Ο «Χάρτης των Γεύσεων» επιστρέφει

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ανοίγει τις πόρτες του ο «Χάρτης των Γεύσεων» με όλο τον κόσμο του ελληνικού κρασιού να βρίσκεται μετά από 21 μήνες κάτω από την ίδια στέγη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo.

Ο «Χάρτης των Γεύσεων» επιστρέφει

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας επιστρέφει στην συμπρωτεύουσα με τη συμμετοχή γνωστών αλλά και νεότερων οινοποιείων από όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί αλλά και εισαγωγείς κρασιών οινοποιείων από τις σημαντικότερες αμπελουργικές χώρες διεθνώς, με αρκετές ετικέτες μάλιστα εξ’ αυτών να κάνουν εδώ το ντεμπούτο τους.

Ο «Χάρτης των Γεύσεων» πραγματοποιείται από την «Wine Plus» με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης», της ΔΕΘ-Helexpo, της «Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου», του «Συνδέσμου Ελληνικού Οίνο»υ και της «Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων», και ξεχωρίζει επίσης για το πλούσιο προγράμμα παράλληλων εκδηλώσεων που προτείνει(λ.χ. 3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki). Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει χωρίς επιπλέον κόστος σε κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις και επιστημονικές εισηγήσεις καθώς και μαγειρικές επιδείξεις από έμπειρους σεφ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση, ως Totally Covid-free, θα λειτουργήσει αποκλειστικά για εμβολιασμένους, τόσο επισκέπτες, όσο και εκθέτες και εργαζόμενους, ενώ θα τηρηθεί σχολαστικά το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Helexpo Θεσσαλονίκη
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 16.00 & 16.30 – 20.30
Εισιτήριο: 8€, Εισιτήριο δύο ζωνών ωραρίου: 14€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/02/2023

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.

Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.