«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα

Το εστιατόριο – ταβέρνα στην σκιά του μουσείου της Ακρόπολης, παραμένει πιστό στην ταυτότητά του με αυθεντικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα

Σε μια περιοχή άκρως τουριστική, με την επιβλητική εικόνα του μουσείου σε πρώτο πλάνο, το «Αρκαδία» αποτελεί σημείο αναφοράς στις επιλογές για ελληνικές γεύσεις. Ο εξωτερικός χώρος με τα λευκά τραπεζοκαθίσματα σε στυλ ταβέρνας ή η ψηλοτάβανη σάλα με το λιτό ντεκόρ και έναν ρετρό ευμεγέθη πίνακα στον τοίχο, φιλοξενούν τουρίστες και ντόπιους που το επισκέπτονται στην κυριακάτικη οικογενειακή έξοδο ή για ένα τίμιο, καλομαγειρεμένο μεσημεριανό γεύμα τις καθημερινές. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη, με τους πλανόδιους μουσικούς που γυροφέρνουν τον πεζόδρομο και καμιά φορά πλησιάζουν τα τραπέζια ενώ μέχρι να έρθει η παραγγελία σας θα κάνετε χάζι τα ζευγάρια και τις οικογένειες που βολτάρουν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα - εικόνα 1
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Στην κουζίνα στις επάλξεις ο σεφ Αντώνης Γρίβας προτείνει παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα, όπως τα ντολμαδάκια ή οι τσουπωτοί λαχανοντολμάδες τους με απαλή σάλτσα αυγολέμονο, που με άνεση ζητάς και δεύτερη μερίδα. Σωστά τηγανισμένοι έρχονται οι νόστιμοι «σαντορινιοί» ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα, μεζές περιοπής, ενώ το σουβλάκι από αρνίσιο μπούτι που μαρινάρουν σε τσίπουρο είναι νόστιμο και ζουμερό. Από σαλάτες, δοκιμάστε την «Αρκαδία» με δροσερές πρασινάδες, φρούτα και ψητό μανούρι, ραντισμένα με μια ωραία βινεγκρέτ με χαρουπόμελο. Στο ίδιο κλασικό μοτίβο και τα επιδόρπια ενώ τα πιάτα συνοδεύει μια μαζεμένη λίστα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.