Σπέσιαλ malt αφηγούνται σκωτσέζικους θρύλους στο... ποτήρι

Η ετήσια συλλογή Malts Special Releases της Diageo μόλις κυκλοφόρησε με 8 επίλεκτα single malt σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Σπέσιαλ malt αφηγούνται σκωτσέζικους θρύλους στο... ποτήρι

Σπάνια συλλεκτικά malt περιορισμένης έκδοσης βρίσκονται στο επίκεντρο της συλλογής Malts Special Releases, που λανσάρεται σε ετήσια βάση από τη Diageo. Η φετινή κολεξιόν εμπνέεται από όλους εκείνους τους ανείπωτους θρύλους που συνοδεύουν τα διάσημα αποστακτήρια της Σκοτίας και μόλις κυκλοφόρησε υπό τον εύγλωττο τίτλο «Legends Untold». Δημιουργός της συλλογής είναι ο Master Blender Dr Craig Wilson, ο οποίος ένωσε τους τοπικούς θρύλους που θέλουν απόκοσμα μυστηριώδη πλάσματα να προστατεύουν τα μυστικά των αποστακτηρίων με το προφίλ και τα χαρακτηριστικά καθενός από τα 8 επίλεκτα single malt που πρωταγωνιστούν. Ανάμεσα τους, τον τόνο δίνουν το πολύπλοκο Mortlach που ωριμάζει για 13 χρόνια σε βαρέλια αμερικανικής δρυός, το δυνατό και τολμηρό Talisker 8 ετών καθώς και δύο διαφορετικά Lagavulin (12 και 26 ετών), όλα με τολμηρές pop art ετικέτες, φιλοτεχνημένες από τον διάσημο digital illustrator Ken Taylor. Αναζητήστε τα σε επιλεγμένες κάβες αλλά και σε καλά εστιατόρια για ωραίο κλείσιμο του δείπνου σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".