Οδηγός Εστιατορίων

«Alio Neighborhood Pizzeria»: Η street βερσιόν του «Alio»

Το πρώτο «αδερφάκι» του «Alio» του Γιάννη Λουκάκου αγαπά την 90’s pop και έχει ιταλιάνικη street ταυτότητα.

«Alio Neighborhood Pizzeria»: Η street βερσιόν του «Alio»

Το ιταλικό εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου, που άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2019 σε μια μικρή γουστόζικη μονοκατοικία στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στο Χαλάνδρι, αποκαλύπτει με μπρίο το πιο προσιτό προφίλ του που συστήνεται σε νέο πόστο στην ίδια περιοχή.

«Alio Neighborhood Pizzeria»: Η street βερσιόν του «Alio» - εικόνα 1

Με motto το «Slice slice baby», παράφραση του γνωστού hit των ‘90’s από τον Vanilla Ice, η neo napoletan style πίτσα, αφράτη με χοντρό δαχτυλίδι και καψαλισμένες φουσκάλες, εδώ έχει την τιμητική της με επιλογές όπως η «λευκή» με μοτσαρέλα burrata, prosciutto cotto, ψητά ντοματίνια, φυστίκι Αιγίνης και λεμόνι, και η «Speciale» με vτομάτα San Marzano, μοτσαρέλα fior di latte, μπέικον, λουκάνικο φρανκφουρτέρκι, μανιτάρια, πράσινες πιπεριές και παρμεζάνα. Στο σύντομο και περιεκτικό μενού εντοπίζουμε ωραίες σαλάτες που δίνουν πάσα σε ορεκτικά όπως τα «arancini με κοτόπουλο και παρμεζάνα» ή τα «bambino» (κοινώς στικς ψωμιού γεμιστά με ρικότα και prosciutto) και πιάτα ζυμαρικών όπως η «tagliatelle al ragu Bolognese» και η «Alio pizzeria carbonara». Οι «ναυαρχίδες» του street food, το burger (κοτόπουλο και cheeseburger) και το hot dog έχουν σύντομη παρουσία -έχουν όμως- ενώ το street cast συμπληρώνει μια μικρή γκάμα από κοκτέιλ, μπύρες και κρασιά.

Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι
Τηλ. : 210 608 6304
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή: 14:00 – 23:00, Δευτέρα: κλειστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

H "Madame Fraise" για brunch στο "Athénée"

Το πρώτο ζαχαροπλαστείο "φάντασμα" της Αθήνας φιλοξενείται στο Athénée για δύο ακόμα Κυριακές.

26/01/2022

Πώς το σκανδιναβικό γαστρονομικό ήθος κατάφερε να εμπνεύσει όλο τον πλανήτη

Η φυσιοκρατική κουζίνα των Σκανδιναβών και η αειφορία επηρεάζει όλο και περισσότερο και τα αθηναϊκά γαστρονομικά ήθη.

Μάγειρες εν βρασμώ (και) στη μεγάλη οθόνη

Τα σενάρια δύο νέων ταινιών πραγματεύονται πτυχές του μικρόκοσμου της εστίασης με focus στα ψυχολογικά πορτρέτα των "σεφ"-πρωταγωνιστών.

Δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του "Nikkei"

Δεν είναι τυχαία top-notch αυτό το φαντεζί bar-restaurant. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η bartender Μαίρη Ταλαιπώρου το ανανεώνουν δημιουργικά.

Τι γυρεύει η "Φrídda" στην Άνω Κυψέλη;

Το καινούργιο ατμοσφαιρικό μπιστρό έχει αύρα από τα παλιά και αγάπη για τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου μας.

Τι μαγειρεύει η νέα "Τζουτζούκα";

Η γαστροταβέρνα στο Ρουφ υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με τον σεφ Γιώργο Παπανδρέου στη γευστική επιμέλεια, λιγότερο τολμηρές μαγειρικές "τσαχπινιές" αλλά νόστιμη κουζίνα.

"17 Χωριά" καλωσορίζουν τους οινόφιλους στη Νεμέα

Ένα οινικό εστιατόριο κομίζει την αύρα της θρυλικής "Enoteca" στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.