Τα νέα εστιατόρια και μπαρ που περιμένουμε προσεχώς στην Αθήνα

Ένα σπουδαίο μπαρ στα Ιλίσια, μια γαστροταβέρνα στο Μικρολίμανο, ένα κρητικο-βάσκικο καφενείο στην Κυψέλη, ένας φούρνος που θα γίνεται μπαρ και άλλα σημεία που έρχονται.

Τα νέα εστιατόρια και μπαρ που περιμένουμε προσεχώς στην Αθήνα

Το ρεύμα των νέων μαγαζιών κατά κύματα δε φαίνεται πως θα κοπάσει στην Αθήνα, αν και η αλήθεια είναι πως έχει κάπως καταλαγιάσει υπό το πρίσμα των ελαφρώς λιγότερων αλλά σίγουρα πιο αξιόλογων φρέσκων σποτ που (θα) κάνουν την εμφάνισή τους. Έτσι προσεχώς θα δούμε τα παρακάτω νέα εστιατόρια και μπαρ.

Τι έρχεται στην πόλη

Σε λίγες μέρες ανοίγει τα χαρτιά του -και το μπαρ του- ο Ηλίας Μαρινάκης (Bar Guru Bar, Baba Au Rum, 42, Holy Garden, Mama Fuga, Zebra, μεταξύ άλλων), με το Quinn's, που προστίθεται στη μίνι πιάτσα της οδού Μαιάνδρου, στο πλάι της Μιχαλακοπούλου και τα Ιλίσια - εκεί όπου υπάρχουν ακόμη ο εξαιρετικός Αορίτης, το δημοφιλέστατο Junior does Wine και ο διαχρονικός Βλάσσης.

Το εν λόγω σποτ θα φορά ένα χαρακτηριστικό μπλε, θα έχει έναν εντυπωσιακό πίνακα πάνω από την μπάρα του, θα σε καλωσορίζει σε φινετσάτο εσωτερικό και θα σε ποτίζει φροντισμένα signatures και κλασικά ποτά.

Ο Ηλίας Μαρινάκης
Ο Ηλίας Μαρινάκης θα βρεθεί σύντομα πίσω από την μπάρα του δικού του μπαρ, Quinn's.

Γαστροταβέρνα θα υπάρχει από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου και στο Μικρολίμανο, με το 25 του Γιώργου Τσούλη. Ο δημοφιλής σεφ θα κάνει με αυτόν τον τρόπο το εστιατορικό του ντεμπούτο στην πόλη, ακριβώς δίπλα από το εμβληματικό Βαρούλκο, σε ένα κόνσεπτ που θα μεταφέρει το κλασικό κουτούκι στο σήμερα. 

Ιδιαίτερη συμπάθεια θα υπάρχει στο κρέας, συν μπόλικη ποιοτική, προσεκτικά επιλεγμένη, πρώτη ύλη από μικρούς παραγωγούς από όλη τη χώρα. Κινητήρια δύναμη εδώ, το κάρβουνο και η ανοιχτή φωτιά, με πρωταγωνίστρια μία μεγάλη custom made παρίγια. 

25: Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει γαστρονομική ταβέρνα στο Μικρολίμανο
Το 25 θα είναι η γαστρονομική ταβέρνα του Γιώργου Τσούλη.

Ένα νέο εστιατόριο θα αποκτήσει σύντομα και η οδός Σκούφου, που θα εμπλουτίσει έτσι ακόμη περισσότερο τις προτάσεις της σε φαγητό. Οι Χάρης Δάρρας και Δημήτρης Καράκογλου (που ίσως γνωρίζεις από άλλα σημαντικά κόνσεπτ όπως η Stilvi, στην Πάρο), μαζί με τον Πάνο Κωστόπουλο και τον Ευθύμη Καλλιμάνη ετοιμάζουν το Anthes ένα μοντέρνο σημείο ελληνόστροφης κουζίνας, ακριβώς απέναντι από το Birdman.

Τη γευστική επιμέλεια στο Anthes (που θα ανοίξει μάλλον την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου) θα αναλάβει ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, που επιστρέφει στα της πόλης δρώμενα μετά από αρκετά χρόνια (και την ενασχόληση του με την κουζίνα του Zurbaran, μαζί με τον Αθηναγόρα Κωστάκο).

Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης θα σερβίρει σύντομα στο Anthes
Ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης θα σερβίρει προσεχώς στο Anthes.
¡Topa! από Άρη Σκλαβενίτη και Γιάννη Τσικουδάκη
Το ¡Topa! έρχεται στην Κυψέλη από τους 'Άρη Σκλαβενίτη και Γιάννη Τσικουδάκη.

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει ένα κρητικό καφενείο με τη Χώρα των Βάσκων, τις όποιες απορίες θα σου λύσουν αμέσως μετά το Πάσχα ο κορυφαίος σομελιέ 'Άρης Σκλαβενίτης μαζί με τον χαρισματικό γευσιπλάστη Γιάννη Τσικουδάκη.

Οι δυο τους, μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία στο Oinoscent, θα παρουσιάσουν το ¡Topa!, ένα υβρίδιο των δυο προαναφερθέντων περιοχών. Ένα σύγχρονο καφενείο που θα ανοίξει στην Κυψέλη και τη Φωκίωνος Νέγρη και θα παντρεύει υλικά, συνταγές και γευστικές φιλοσοφίες από δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Γηραιάς Ηπείρου.

Διαβάστε Επίσης

Σε μερικές ημέρες αναμένεται και το ντεμπούτου του παγκρατιώτικου Terroirist, με το οινικό σουξέ του Χαλανδρίου να αποκτά μικρό αδερφάκι, στα πέριξ της πλατείας Βαρνάβα. Ο χαρακτήρας του θα παραπέμπει περισσότερο σε μπαρ συγκριτικά με τον ΄μεγάλο αδερφό' του - κάτι σε πιο διασκεδαστικό wine bar, στο πιο... ορθάδικο, με αρκετά μεγαλύτερη μπάρα και τραπέζια και πάσα στο πεζοδρόμιο. Ένα μέρος που θα θυμίζει περισσότερο μαγαζί του κέντρου, δηλαδή,  στα ίδια χρώματα με το έτερο οινόμπαρο αλλά και με χώρο-ωδή στις αθηναϊκές πολυκατοικίες των 60s.

Νέο Terroirist στο Παγκράτι
© Λεωνίδας Τούμπανος
Terroirist πολύ σύντομα και στο Παγκράτι.

Η οινική λίστα θα είναι άκρως δυναμική και θα έχει συχνές αλλαγές, με τον σομελιέ Βαγγέλη Ντομόπουλο (και συνιδιοκτήτη στο Terroirist του Παγκρατίου) να είναι εκείνος που θα έχει την επιμέλεια.

Κατά τον Μάιο, στο φορμαρισμένο όσον αφορά τις αφίξεις Κουκάκι, αναμένουμε και το Nightbread, ένα ακόμη υβριδικό κόνσεπτ που θα συνδυάζει το bakery και το ζαχαροπλαστείο (στη λογική των αντίστοιχων βερολινέζικων σποτ), μαζί με το high volume bar και το πάρτι.

Οι Μάνος Σταυρουλάκης και Παύλος Κυριάκης (μαζί με ένα πολύ ηχηρό όνομα από το σύμπαν του pastry) θα παρουσιάσουν ένα μέρος -που θα στεγάζεται σε ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων- όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας θα απολαμβάνεις εξαιρετικά ψωμιά, αρτοσκευάσματα και γλυκά πολύ υψηλού επιπέδου από το δικό τους in house εργαστήριο, ενώ από τις 18.00 και μετά, ο guest DJ θα ανεβάζει την ένταση στις μουσικές. Τα cocktails θα επιμεληθεί η κορυφαία ομάδα του The Bar in Front of The Bar (νο.51 στα The World's 50 Best Bars 2024).

Το 'The Bar in Front of the Bar' έχει βρει το δρόμο του
© Λεωνίδας Τούμπανος
Ποτά με την υπογραφή του The Bar in Front of The Bar σύντομα και στο Nightbread του Κουκακίου.

Το ιστορικό για τα δρώμενα του Χαλανδρίου Theory μπορεί να μας άφησε πριν λίγες ημέρες ωστόσο ο χώρος του δε θα μείνει κενός για πολύ ακόμη. Κι αυτό γιατί η ίδια ακριβώς ομάδα ετοιμάζει ένα νέο, πολύ δυνατό και εντελώς διαφορετικό έργο, που θα παντρεύει το bakery με το spritz. Στο Another TheoryΘίορι, καθώς δεν έχουν καταλήξει ακόμη 100% στο όνομά) θα πίνεις εξαιρετικά προσεγμένα -όπως πάντοτε στα κόνσεπτ της εν λόγω συνέργειας- ποτά χαμηλών αλκοολικών βαθμών και θα τρως τοπ ζύμες (πρωινά, κρουασάν, πίτα, πεϊνιρλί κ.α.), πιθανότατα από τα μέσα Μαΐου.

Μέσα στον Μάιο αναμένεται και ένα νέο εστιατόριο από το Ergon, στα χαμηλά της Ερμού. Θα είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό σποτ που θα θυμίζει παλιά αστική Αθήνα, με επιμέλεια από τον σεφ Παναγιώτη Ξάνθη (Ergon Θεσσαλονίκης).

Σπύρος Πεδιαδιτάκης, Γιάννης Λουκάκης (Άκρα) και Περικλής Κοσκινάς και Μάριος Κοροβέσης (Cookoovaya) έχουν στα σκαριά ένα μαγαζί στην οφ Μπρόντουεϊ Γούβα του Παγκρατίου - λογικά θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Περικλής Κοσκινάς Αντίπαρος
Οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος Πεδιαδιτάκης, Γιάννης Λουκάκης και Μάριος Κοροβέσης έχουν στα σκαριά νέο μαγαζί στη Γούβα Παγκρατίου.

Όπως ανέφερε ο σεφ-πατρόν Κοσκινάς στο podcast της Νανάς Δαρειώτη "Νανά, Πεινάω", θα είναι ένα εστιατόριο πιο νεανικό και χαλαρό, που θα παίζει μεσημέρι-βράδυ και ενδεχομένως να σερβίρει και πρωινές κάποιες ημέρες. Θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τις έως τώρα δουλειές των τεσσάρων προαναφερθέντων, με φαγητό αλλιώτικο αλλά πάντοτε ελληνόστροφο.

Τέλος, σε μερικούς μήνες, η Λaska του Σήφη Μανουσέλη θα μεταφερθεί με περίπου το ίδιο κόνσεπτ από το Κουφονήσι στο κέντρο της Αθήνας και σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.