Τρεις στάσεις στη μίνι πιάτσα της Μαιάνδρου

Ο μικρός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας και στο πλάι της Μιχαλακοπούλου έχει κάτι να πει.

Junior Does Wine, Αορίτης, Βλάσσης: Τρεις στάσεις στη μίνι πιάτσα της Μαιάνδρου

221 μέτρα. Τόση ακριβώς είναι η απόσταση από τη γωνία του ξενοδοχείου "The Golden Age", στην Μιχαλακοπούλου, έως το τελευταίο τραπεζάκι του μονίμως κεφάτου wine bar "Junior Does Wine". Και αυτή ακριβώς είναι η οδός Μαιάνδρου, στην άλλη πλευρά του καταπράσινου μίνι πάρκου επί της προαναφερθείσας πολυσύχναστης αθηναϊκής οδικής αρτηρίας. Όσο της λείπει σε μέγεθος, το παίρνει σε ενδιαφέρον, καθώς οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού προτάσεις τους έχουν άποψη. Τα παρακάτω μέρη δηλαδή.

"Junior Does Wine"

Το wine bar Junior does wine στην οδό Μαιάνδρου, στα Ιλίσια 3

Μια ιδιαίτερη περίπτωση wine bar είναι το "Junior Does Wine" καθώς και το μέρος που ουσιαστικά αναζωογόνησε την οδό Μαιάνδρου, παρότι άνοιξε εντός του σίκουελ του lockdown, τον Μάρτιο του 2021 και αρχικά εξυπηρετούσε μόνο σε take away.

Το wine bar Junior does wine στην οδό Μαιάνδρου, στα Ιλίσια 2

Με χαρακτήρα street bar, αποτέλεσε από τα πρώτα μαγαζιά της νέας αθηναϊκής εποχής με τόσο χαλαρή διάθεση και μακριά από στημένα πράγματα. Στα οινικά του μενού του συναντάς must taste, value for money κρασιά, αρκετά από τα δυσεύρετα, από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Διαβάστε Επίσης

"Βλάσσης"

Ένα από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια της πόλης ο "Βλάσσης". Παζλ υπέροχο από λευκοστρωμένα τραπέζια, όμορφη βεράντα στο παρκάκι με τις μουριές στα πέριξ της Μιχαλακοπούλου, ιντελεκτουέλ οικείο εσωτερικό και ιντελεκτουέλ (σκέτο) κοινό, μαζί με την καθησυχαστική ποιότητα του κλασικού σε κάθε του πιάτο.

Το εστιατόριο Βλάσσης στα Ιλίσια και την οδό Μαιάνδρου 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εστιατόριο Βλάσσης στα Ιλίσια και την οδό Μαιάνδρου 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Υπηρέτης της αστικής ελληνικής κουζίνας εδώ και δεκαετίες, με αδιαμφισβήτητα φαβορί όπως τα ντελικάτα και κομψά ντολμαδάκια με το λαμπερό κι αφράτο αυγολέμονο, τα κομψευόμενα φρυγαδέλια του, το αψεγάδιαστο χουνκιάρ και, βεβαίως, την Αθηναϊκή με σφυρίδα και κάππαρη.

Διαβάστε Επίσης

"Αορίτης"

Η πιο φρέσκια προσθήκη στην οδό Μαιάνδρου είναι το κρητικό εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη, που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο που παραπέμπει σε παλιό κρητικό αρχοντικό -και όχι καφενείο όπως μπορεί να περίμενε κάποιος-  πρωταγωνιστούν το ξύλο και οι γήινες αποχρώσεις, συν μπόλικα προσωπικά αντικείμενα, προερχόμενα από τους εμπλεκόμενους που βαστούν από την Κρήτη: Από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους και ένα ρακοκάζανο πάνω από το ψυγείο με τις τσικουδιές μέχρι την κεντητή προσωπογραφία του Νίκου Ξυλούρη στην πόρτα της κουζίνας και τα κοπανέλια. 

Το κρητικό εστιατόριο Αορίτης του Σήφη Μανουσέλη 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το κρητικό εστιατόριο Αορίτης του Σήφη Μανουσέλη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το κρητικό εστιατόριο Αορίτης του Σήφη Μανουσέλη 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ τιμάται η γευστική παράδοση της μεγαλονήσου με τρόπο νόστιμο και γεμάτο μνήμες. Άχαστο τηγανητό κουνέλι, τραγανό και ζουμερό ωσάν κορυφαίο fried chicken, με ερεθιστική, ορεκτικά όξινη σάλτσα με παραδοσιακό Μαρουβά και τοπ το αντικριστό αρνί, που ψήνεται για ώρες, με λιμπιστική κρατσανιστή πέτσα σαν φύλλο μπακλαβά, ζουμερή μυρωδάτη σάρκα και κοκορετσάτο καψάλισμα στην επιφάνεια.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Αορίτης Κρήτης Θύμησες

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
07/05/2024

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.