Τρώγοντας στη (χρυσή) Σκούφου

Το μικρό δρομάκι ανάμεσα στην αθηναϊκή Chinatown και την Πλάκα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια έντονο γευστικό ενδιαφέρον.

Γιακιτόρι στο Birdman @birdmanathens

117 μέτρα. Τόση ακριβώς είναι η απόσταση από την Απόλλωνος μέχρι τη Ναυάρχου Νικοδήμου, μέσω της οδού Σκούφου. Κι όμως, είναι υπεραρκετά για να χωρέσουν μερικά από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα αθηναϊκά σποτ. Μέρη σαν τα παρακάτω.

"Ikigai Μarket x Ekiben Kitchen"

Το πολυδιάστατο project του Άρη Βεζενέ άνθισε στις αρχές του περασμένου χειμώνα σαν τις ιαπωνικές κερασιές, με πολύ ενδιαφέρον blend υπηρεσιών και γεύσεων 'made in Japan', μητροπολιτικό ύφος και ατμόσφαιρα και χιπ χοπ μουσικές σαν ηχητικό background. Στη μικρή πανέμορφη μπάρα, με το λευκό μάρμαρο και τους πρασινωπούς κυματισμούς θα απολαύσεις κορυφαία ράμεν, katsu και Birdman smash.

"Sushimou"

Μία sui generis εμπειρία προσφέρει ο Αντώνης Δρακουλαράκος στο μικροσκοπικό εστιατόριο με την υπέροχη μπάρα. Η διεισδυτική ματιά του στον κόσμο του σούσι τον εδραιώνει στον άτυπο θρόνο του απόλυτου Αθηναίου sushi master, με τα θαλασσινά γαστροτεχνήματά του να είναι ο λόγος.

Διαβάστε Επίσης

"Spit Jack"

Τραγανή πορκέτα, ζουμερή πάπια και τρυφερά κοτοπουλάκια στριφογυρίζουν με ηδυπάθεια στη σούβλα ώσπου να έρθει η ώρα τους να σερβιριστούν στα ξύλινα πλατό για να τα περιποιηθούμε με τα custom-made μαχαίρια-μπαλταδάκια του κουβέρ. Η comfort chic ροτισερί διατηρεί τα ατού της γεύσης της, προσθέτοντας και νέες επιλογές ενώ από τη φετινή σεζόν εμφανίζεται με ανανεωμένο πρόσωπο και αισθητά μεγαλύτερη.

Ο ανανεωμένος χώρος του Spit Jack στην οδό Σκούφου

"Birdman"

Η yakitori-focused ιαπωνική pub του Άρη Βεζενέ έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα πιο hot σημεία της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Ίσες δόσεις γρεζιού και φινέτσας στο διάκοσμο, κοσμοπολίτικη αύρα και ολοζώντανη μπάρα έρχονται να συναντήσουν munchies, yakis και άλλα ασιατικο-δυτικά καλούδια, συν προσεγμένα cocktails και μία πολύ ενδιαφέρουσα spirits list.

Διαβάστε Επίσης

"Pink Flamingo"

To street food spot του Βασίλη Καλλίδη, κάπου ανάμεσα στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Μπανγκόγκ και τη δυτική γευστική κουλτούρα, εξακολουθεί να συγκινεί ακόμη, 6 χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Πρωταγωνιστές εδώ το dim sum και τα bao buns.

Ο Βασίλης Καλλίδης στο εστιατόριο Pink Flamingo Dim Sum στην οδό Σκούφου
@pinkflamingo_dimsum

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.