6 νέα εστιατόρια για καλή νέα χρονιά

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι νέες αφίξεις στην εκπνοή της προηγούμενης χρονιάς δεν έλειψαν κάνοντας τη μετάβαση στο 2022 κατάτι πιο νόστιμη και ελπιδοφόρα.

Mexico mi amor

Mexico Mi Amor


Tex mex και νοτιαμερικάνικες γεύσεις διά χειρός Θάνου Στασινού σερβίρει το πολύ φρέσκο και πολύχρωμο στέκι της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, με τις αρτιστίκ πινελιές στους τοίχους και τα χειροποίητα φωτιστικά που δημιουργούν ατμόσφαιρα. Θα βρείτε από διάφορα tacos, burritos και chimichangas ως χοιρινό Iberico με patatas bravas και κοτόπουλο στη σχάρα με περουβιανή μαρινάδα.

mayan

Mayan


Καιρό το περιμέναμε το εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια στον Κεραμεικό και να που αριβάρισε παρέα με τη νέα χρονιά. Ο ταλαντούχος σεφ προτείνει μια προσωπική περιδιάβαση στην αγαπημένη του Nikkei κουζίνα, έχοντας για συνοδοιπόρους τον pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη στην επιμέλεια των γλυκών και τον βραβευμένο Άρη Χατζηαντωνίου στη σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών. 

dryraw

Drakoulis Dry & Raw


Το ολοκαίνουργιο αθηναϊκό μέλος της οικογένειας των Dry & Raw βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και είναι ένα σύνθετο πρότζεκτ που ακολουθεί τα πρότυπα του μαγαζιού της Βούλας. Προς το παρόν λειτουργεί το κομμάτι του κρεοπωλείου με δική του ανοικτή κουζίνα, που σερβίρει μοντέρνες comfort γεύσεις αλλά και εκλεκτές κοπές, ενώ μελλοντικά την εικόνα θα συμπληρώσει ένα premium εστιατόριο σε δικό του χώρο. 

 

 

zinfandel

Zinfandel 


Τα ιταλικά κρασιά, αλλαντικά και τυριά έχουν την τιμητική τους στο καινούργιο και ιδιαίτερα κομψό wine bar του Χαλανδρίου, με την εντυπωσιακή μπάρα και τους λαμπερούς πολυελαίους. Η wine list περιλαμβάνει περί τις 180 ετικέτες και 40 επιλογές σε ποτήρι, ενώ δεν λείπουν ορισμένα συνοδευτικά πιάτα σαν το vitello tonnato με καπαρόμηλα και βαλεριάνα. 

mika

Mika


Ένα φουτουριστικό all day bar "προσγειώθηκε" στην καρδιά του Κολωνακίου λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς. Τις εντυπώσεις κλέβει ασφαλώς η πανέμορφη μπάρα κάτω από τον "ουρανό" που πλέκουν τα τεντωμένα σκοινιά της οροφής, ενώ τα κρασιά και τα κοκτέιλ συνοδεύουν πιάτα σε ιαπωνοπερουβιανό ύφος που επιμελείται ο Θάνος Στασινός, όπως το tiradito σολομού με γλυκιά miso και τα tacos με γαρίδες tempura. 

mouton

Mouton 


Νέο αέρα, και δη οινικό, φέρνει το ολοκαίνουργιο wine bar & resto στο ατμοσφαιρικό νεοκλασικό με τους πετρόκτιστους τοίχους που στέγαζε πιο παλιά το "Freud Oriental" του Κολωνακίου. Οι μοντέρνου ύφους γεύσεις όπως τα arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας ή το φιλέτο πάπιας σε σος από κρασί Porto παντρεύονται αρμονικά με τις προτάσεις της λίστας κρασιών, η οποία περιλαμβάνει 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Mexico Mi Amor

Τσακάλωφ 10, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Zinfandel

Ομήρου 18Α, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Dry & Raw

Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.