6 νέα εστιατόρια για καλή νέα χρονιά

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι νέες αφίξεις στην εκπνοή της προηγούμενης χρονιάς δεν έλειψαν κάνοντας τη μετάβαση στο 2022 κατάτι πιο νόστιμη και ελπιδοφόρα.

Mexico mi amor

Mexico Mi Amor


Tex mex και νοτιαμερικάνικες γεύσεις διά χειρός Θάνου Στασινού σερβίρει το πολύ φρέσκο και πολύχρωμο στέκι της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, με τις αρτιστίκ πινελιές στους τοίχους και τα χειροποίητα φωτιστικά που δημιουργούν ατμόσφαιρα. Θα βρείτε από διάφορα tacos, burritos και chimichangas ως χοιρινό Iberico με patatas bravas και κοτόπουλο στη σχάρα με περουβιανή μαρινάδα.

mayan

Mayan


Καιρό το περιμέναμε το εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια στον Κεραμεικό και να που αριβάρισε παρέα με τη νέα χρονιά. Ο ταλαντούχος σεφ προτείνει μια προσωπική περιδιάβαση στην αγαπημένη του Nikkei κουζίνα, έχοντας για συνοδοιπόρους τον pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη στην επιμέλεια των γλυκών και τον βραβευμένο Άρη Χατζηαντωνίου στη σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών. 

dryraw

Drakoulis Dry & Raw


Το ολοκαίνουργιο αθηναϊκό μέλος της οικογένειας των Dry & Raw βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και είναι ένα σύνθετο πρότζεκτ που ακολουθεί τα πρότυπα του μαγαζιού της Βούλας. Προς το παρόν λειτουργεί το κομμάτι του κρεοπωλείου με δική του ανοικτή κουζίνα, που σερβίρει μοντέρνες comfort γεύσεις αλλά και εκλεκτές κοπές, ενώ μελλοντικά την εικόνα θα συμπληρώσει ένα premium εστιατόριο σε δικό του χώρο. 

 

 

zinfandel

Zinfandel 


Τα ιταλικά κρασιά, αλλαντικά και τυριά έχουν την τιμητική τους στο καινούργιο και ιδιαίτερα κομψό wine bar του Χαλανδρίου, με την εντυπωσιακή μπάρα και τους λαμπερούς πολυελαίους. Η wine list περιλαμβάνει περί τις 180 ετικέτες και 40 επιλογές σε ποτήρι, ενώ δεν λείπουν ορισμένα συνοδευτικά πιάτα σαν το vitello tonnato με καπαρόμηλα και βαλεριάνα. 

mika

Mika


Ένα φουτουριστικό all day bar "προσγειώθηκε" στην καρδιά του Κολωνακίου λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς. Τις εντυπώσεις κλέβει ασφαλώς η πανέμορφη μπάρα κάτω από τον "ουρανό" που πλέκουν τα τεντωμένα σκοινιά της οροφής, ενώ τα κρασιά και τα κοκτέιλ συνοδεύουν πιάτα σε ιαπωνοπερουβιανό ύφος που επιμελείται ο Θάνος Στασινός, όπως το tiradito σολομού με γλυκιά miso και τα tacos με γαρίδες tempura. 

mouton

Mouton 


Νέο αέρα, και δη οινικό, φέρνει το ολοκαίνουργιο wine bar & resto στο ατμοσφαιρικό νεοκλασικό με τους πετρόκτιστους τοίχους που στέγαζε πιο παλιά το "Freud Oriental" του Κολωνακίου. Οι μοντέρνου ύφους γεύσεις όπως τα arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας ή το φιλέτο πάπιας σε σος από κρασί Porto παντρεύονται αρμονικά με τις προτάσεις της λίστας κρασιών, η οποία περιλαμβάνει 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Zinfandel

Ομήρου 18Α, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Mayan by Aliento Experience

Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.