Το "Mika" αριβάρει οσονούπω στο Κολωνάκι

Ένα φουτουριστικό all day bar ανοίγει τις πόρτες του στην Πατριάρχου Ιωακείμ.

Mika

Λίγο προτού υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 30/12, ανοίγει τις πόρτες του το "Mika" στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου στην καρδιά του Κολωνακίου. Το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα έπλασε ένα σύμπαν απόλυτα φουτουριστικό για το ολοκαίνουργιο αυτό στέκι, όπου πρωταγωνιστεί ασφαλώς η πανέμορφη μεγάλη μπάρα κάτω από τον "ουρανό" που πλέκουν τα τεντωμένα σκοινιά της οροφής. Η δράση θα ξεκινά από το πρωί, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο με την εντυπωσιακή τέντα, η συνέχεια ωστόσο θα φέρνει στο τραπέζι premium ποτά και κρασιά, signature cocktails αλλά και γεύσεις από τον μικρό αλλά περιεκτικό κατάλογο που δημιούργησε ο ταλαντούχος σεφ Θάνος Στασινός, όπως το tiradito σολομού με γλυκιά miso, τα tacos με γαρίδες tempura και σος γκουακαμόλε, και το χοιρινό Iberico με πουρέ από τσορίθο. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.