"Mouton": ένα ατμοσφαιρικό wine bar & resto στο Κολωνάκι

Μια πλούσια wine list με 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα αλλά και γεύσεις με μοντέρνο πρόσημο σε αρμονία με το κρασί προτείνει ο νέος «ένοικος» της οδού Ξενοκράτους.

Mouton

Νέο αέρα, και δη οινικό, φέρνει το ολοκαίνουργιο "Mouton" στο ατμοσφαιρικό νεοκλασικό με τους πετρόκτιστους τοίχους της οδού Ξενοκράτους, όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκαμε το "Giacomo" και πιο παλιά το "Freud Oriental" του Κολωνακίου. Η wine list που δημιούργησε ο Γιάννης Βαγενάς, αριθμεί περί τις 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, χωρίς να λείπουν τα νεοκοσμίτικα κρασιά, καθώς και 20 επιλογές σε ποτήρι. Τα ερυθρά κρασιά ξεκουράζονται στο πολύ όμορφο κελάρι του εστιατορίου, ενώ τα λευκά σε ειδικούς συντηρητές που περιβάλλουν την μεγάλη ξύλινη μπάρα στην είσοδο του χώρου. Οι γεύσεις τώρα, έχουν το άγγιγμα των σεφ Γιώργου Σπανού και Δημήτρη Σταμούδη και είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την αρμονία με το κρασί. Την αρχή κάνουν ενδιαφέροντα ωμά αλλά και φουαγκρά με μπριος και μαρμελάδα μήλο-σταφίδα ή arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας, ενώ ανάμεσα στα κύρια συναντάμε ψάρι ημέρας με ρατατούι λαχανικών και φιλέτο πάπιας σε σος από κρασί Porto με baby καρότα και μανιτάρια shiitake. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/01/2023

Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".