Οδηγός Εστιατορίων

"Mouton": ένα ατμοσφαιρικό wine bar & resto στο Κολωνάκι

Μια πλούσια wine list με 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα αλλά και γεύσεις με μοντέρνο πρόσημο σε αρμονία με το κρασί προτείνει ο νέος «ένοικος» της οδού Ξενοκράτους.

Mouton

Νέο αέρα, και δη οινικό, φέρνει το ολοκαίνουργιο "Mouton" στο ατμοσφαιρικό νεοκλασικό με τους πετρόκτιστους τοίχους της οδού Ξενοκράτους, όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκαμε το "Giacomo" και πιο παλιά το "Freud Oriental" του Κολωνακίου. Η wine list που δημιούργησε ο Γιάννης Βαγενάς, αριθμεί περί τις 250 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, χωρίς να λείπουν τα νεοκοσμίτικα κρασιά, καθώς και 20 επιλογές σε ποτήρι. Τα ερυθρά κρασιά ξεκουράζονται στο πολύ όμορφο κελάρι του εστιατορίου, ενώ τα λευκά σε ειδικούς συντηρητές που περιβάλλουν την μεγάλη ξύλινη μπάρα στην είσοδο του χώρου. Οι γεύσεις τώρα, έχουν το άγγιγμα των σεφ Γιώργου Σπανού και Δημήτρη Σταμούδη και είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την αρμονία με το κρασί. Την αρχή κάνουν ενδιαφέροντα ωμά αλλά και φουαγκρά με μπριος και μαρμελάδα μήλο-σταφίδα ή arancini μανιταριών με τραγανό προσούτο και κρέμα παρμεζάνας, ενώ ανάμεσα στα κύρια συναντάμε ψάρι ημέρας με ρατατούι λαχανικών και φιλέτο πάπιας σε σος από κρασί Porto με baby καρότα και μανιτάρια shiitake. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ανανέωση τώρα για το "Beefbar" της Μυκόνου

Με νέο πρόσωπο και φρέσκο μενού άνοιξε τις πόρτες του το δημοφιλές στέκι της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2022

Τα 150 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης σύμφωνα με το OAD

Η πολύ ενδιαφέρουσα φετινή λίστα του Opinionated About Dining για τα σημαντικότερα γαστρονομικά spots της Γηραιάς Ηπείρου.

Το 'Noma΄ ετοιμάζεται να αλλάξει. Πάλι.

Ο René Redzepi ανοίγει νέους ορίζοντες και ανακοινώνει πως το Noma 'δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο'.

'The Bear': Η ωμή αλήθεια της κουζίνας στη νέα σειρά του Hulu

Ποτέ πριν ένα show δεν απεικόνισε τόσο ρεαλιστικά αυτά που συμβαίνουν στις σημαντικότερες κουζίνες του πλανήτη.

''The Zillers'': Γαστρονομική φινέτσα με πρώτο πιάτο Ακρόπολη

Μια ταράτσα λουσμένη στο φως προσφέρει τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες.

''TGI Fridays™'': Let the summer in

Όταν τα trends της εποχής εναρμονίζονται με τις αυθεντικές συνταγές, μια νέα εμπειρία γεύσης γεννιέται.

'Dirty Sanchez': Από το Μεξικό στο Ψυχικό

Ένα νέο spot φέρνει μεξικάνικη αλεγρία στην πιάτσα του Ψυχικού.