Ο Σταμάτης Τσίλιας άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο!

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας αποκαλύπτει αποκλειστικά το όνομά του.

mayan

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας κάνει μια αποκλειστική αποκάλυψη το όνομά του. Έτσι, το "Mayan" πριν καν ανοίξει έχει καταφέρει να γίνει το νέο talk of the town. H επιλογή του ονόματος δεν είναι καθόλου τυχαία, ο Σταμάτης έχει μετρήσει χιλιόμετρα σε κουζίνες εδραιώνοντας τα εγχώρια θεμέλια της Nikkei φιλοσοφίας και εξελίσσοντας τα πιάτα και της τεχνικές της. Την Nikkei κουζίνα την αγαπάει πολύ και τα μενού του πάντα εμπνέονται από διάφορους πολιτισμούς, όπως των Μάγιας και μας ταξιδεύουν με την πρωτοτυπία και το φινίρισμα της παράδοσης.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν στο δικό του χώρο, που τον ονειρευόταν από παιδί, όταν ξύπναγε με τις μυρωδιές της κανέλας και του γαρύφαλλου από την κουζίνα της γιαγιάς του, να μην πρωταγωνιστούν οι γεύσεις της Άπω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Στον πρώτο του κατάλογο κεντάει συνταγές που αφομοιώνουν και αναβαθμίζουν στοιχεία της Ελληνικής, Ιαπωνικής και Περουβιανής κουλτούρας και εμπλουτίζονται με γευστικές πινελιές από ένα πρόσφορο γαστρονομικό κομμάτι του Εκουαδόρ, της Βολιβίας και του Περού. Οι δόσεις που συμμετέχουν οι διάφορες κουζίνες σε κάθε πιάτο είναι έκπληξη και πρόκληση κάτι που ο σεφ το συνηθίζει με επιτυχία στις συνεργασίες του.

Σε κάθε εγχείρημα θέλεις να επιλέγεις σωστά τους συνεργάτες σου. Στο "Mayan" o Σταμάτης έχει για συνοδοιπόρο τον Δημήτρη Ζήση και συνεργάτες τον Παναγιώτη Μπάφη για την κατασκευή του χώρου, τον Άρη Χατζηαντωνίου για την σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών και τον Θανάση Τσαγκλιώτη για την επιμέλεια των γλυκών. Από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε η ομάδα έχει ταιριάξει απόλυτα και δένει με τον undergroung χώρο του εστιατορίου στον Κεραμεικό.

Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικές λεπτομέρειες για τα πιάτα, καθώς θα τα δοκιμάσουμε ένα προς ένα.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Νικήτας Χατζηρούμπης είναι ένας σεφ που 'γεννήθηκε' στο καφενείο του χωριού

Μία μίνι κουβέντα με τον σεφ του εστιατορίου Khora, στη Γενεύη - έναν ακόμη Έλληνα μάγειρα που ξεχωρίζει στις κουζίνες του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/07/2025

Μακαρονάδες χωρίς πολλά πολλά

Αλλά με γεύση. Βαθιά, αληθινή και ουσιαστική. Τις βρίσκεις στα εστιατόρια της Αθήνας.

Στην Κουρούτα υπάρχει ένα από τα πιο sui generis εστιατόρια της Ελλάδας

Ναι, στην Κουρούτα. Εκεί ακριβώς συναντάς μία από τις πιο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες που παίζουν στη χώρα.

Grand Asia: Νέα άφιξη στη γαστρονομική σκηνή της Ρόδου

Tο Hotel Grande Albergo delle Rose υποδέχεται με φρέσκα νέα τους καλεσμένους αυτό το καλοκαίρι.

"Myrtos by Asimakis": Τι δοκιμάσαμε στο γκραν φινάλε του Symposio at Ark

Για τελευταία εβδομάδα αυτήν τη χρονιά, το Symposio at Ark έστρεψε τα βλέμματα των foodies προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα, με καλεσμένο ένα λονδρέζικο χιτ.

Στο "Κάρδαμο" η παράδοση φοράει τα καλά της

Γεύσεις Μεσσηνίας με σύγχρονη ματιά, κάτω από τα δέντρα του Σταθμού.

Ένα εστιατόριο που 'πετάει' στις Galeries Lafayette

Έως τις 20 Αυγούστου 2025, η Air France ανοίγει ξανά τις πόρτες του pop-up εστιατορίου της στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann.