Ο Σταμάτης Τσίλιας άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο!

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας αποκαλύπτει αποκλειστικά το όνομά του.

mayan

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας κάνει μια αποκλειστική αποκάλυψη το όνομά του. Έτσι, το "Mayan" πριν καν ανοίξει έχει καταφέρει να γίνει το νέο talk of the town. H επιλογή του ονόματος δεν είναι καθόλου τυχαία, ο Σταμάτης έχει μετρήσει χιλιόμετρα σε κουζίνες εδραιώνοντας τα εγχώρια θεμέλια της Nikkei φιλοσοφίας και εξελίσσοντας τα πιάτα και της τεχνικές της. Την Nikkei κουζίνα την αγαπάει πολύ και τα μενού του πάντα εμπνέονται από διάφορους πολιτισμούς, όπως των Μάγιας και μας ταξιδεύουν με την πρωτοτυπία και το φινίρισμα της παράδοσης.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν στο δικό του χώρο, που τον ονειρευόταν από παιδί, όταν ξύπναγε με τις μυρωδιές της κανέλας και του γαρύφαλλου από την κουζίνα της γιαγιάς του, να μην πρωταγωνιστούν οι γεύσεις της Άπω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Στον πρώτο του κατάλογο κεντάει συνταγές που αφομοιώνουν και αναβαθμίζουν στοιχεία της Ελληνικής, Ιαπωνικής και Περουβιανής κουλτούρας και εμπλουτίζονται με γευστικές πινελιές από ένα πρόσφορο γαστρονομικό κομμάτι του Εκουαδόρ, της Βολιβίας και του Περού. Οι δόσεις που συμμετέχουν οι διάφορες κουζίνες σε κάθε πιάτο είναι έκπληξη και πρόκληση κάτι που ο σεφ το συνηθίζει με επιτυχία στις συνεργασίες του.

Σε κάθε εγχείρημα θέλεις να επιλέγεις σωστά τους συνεργάτες σου. Στο "Mayan" o Σταμάτης έχει για συνοδοιπόρο τον Δημήτρη Ζήση και συνεργάτες τον Παναγιώτη Μπάφη για την κατασκευή του χώρου, τον Άρη Χατζηαντωνίου για την σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών και τον Θανάση Τσαγκλιώτη για την επιμέλεια των γλυκών. Από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε η ομάδα έχει ταιριάξει απόλυτα και δένει με τον undergroung χώρο του εστιατορίου στον Κεραμεικό.

Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικές λεπτομέρειες για τα πιάτα, καθώς θα τα δοκιμάσουμε ένα προς ένα.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.