Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 18 Σεπτεμβρίου έως και 15 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!
Ιδανική αφορμή, δηλαδή, για ξεχωριστά dinners σε μερικά από τα καλύτερα σαλόνια της Αθήνας: εκεί όπου τα κομψοτεχνήματα του πιάτου, συναγωνίζονται την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα της σάλας.
Δείτε τα εστιατόρια και κάντε τις κρατήσεις σας μέσα από την επίσημη σελίδα του θεσμού για να συμμετέχετε στην κλήρωση με σπουδαία γαστρονομικά δώρα.
--
Bungalow 7 / Top Notch (new entry)

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο bar restaurant του Ομίλου Παπαθεοχάρη στα Αστέρια της Γλυφάδας έχει μοδάτη αύρα και κομψό ντεκόρ. Επικεφαλής στην κουζίνα ο πολύ ταλαντούχος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης που παρουσιάζει μια πολυσυλλεκτική κοσμοπολίτικη κάρτα με σύγχρονες προτάσεις μεγάλης δημοφιλίας, διανθισμένες συχνά με απωανατολίτικες πινελιές. Μεγάλη ποικιλία σε κοπές κρέατος και μια ξεχωριστή κάρτα για sushi ολοκληρώνουν την εικόνα.
Μενού - €90
Caesar’s Crab salad (iceberg, yuzu, καλαμπόκι, μπέικον), Tuna tataki (jalapeño dressing, τηγ. κρεμμύδι, φύκια hijiki), Shrimp tacos (φύλλο tom yum, μαγιονέζα μπέικον, kimchi), Τόνος tartare (avocado, takuan, kizami wasabi, τραγανό κρεμμύδι, chili soy dressing, Wagyu oshizusi (ρύζι sushi, φύλλο shiso, καψαλισμένο tartare από wagyu, truffle mayo, τοματίνια κονφί, babu arare), Black cod miso (πουρές άγριας ρόκας, τσιπς από λαχανίδα), Skirt steak στο φλόγιστρο (μαριναρισμένη σε den miso, πουρές πατάτας με jalapeno), Nutty Caramel Fusion (μαύρη σοκολάτα, μους καραμέλας, καραμελωμένα φιστίκια)
*το μενού προορίζεται για 2 άτομα, η τιμή είναι κατ’ άτομο
GB Roof Garden / 1 Χρυσός Σκούφος

Ένα από τα ωραιότερα σαλόνια της Αθήνας, με κλασική πολυτέλεια, αριστοκρατική ατμόσφαιρα και μια ονειρική θέα της Ακρόπολης να σαγηνεύουν το μάτι, το εμβληματικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σαλόνια της Αθήνας. Ανάλογο του χώρου είναι το μενού, με φίνα πιάτα μοντέρνας κουζίνας και χρήση εκλεκτών υλικών από τον ταλαντούχο chef Νίκο Λιόκα, υπό την εποπτεία του βραβευμένου executive chef Αστέριου Κουστούδη. Εκτενής και πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με τον διακεκριμένο sommelier Βαγγέλη Ψωφίδη να προτείνει εύστοχες και ιδιαίτερες αρμονίες και σέρβις εξαιρετικό, ανάλογο του χώρου.
Μενού - €90
Σαλάτα με γλυκά φασολάκια και αμπελοφάσουλα, κεφαλογραβιέρα, βινεγκρέτ από φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π. και σύκο στα κάρβουνα • Καλκάνι στη σχάρα, κολοκυθοανθοί γεμιστοί με όστρακα, πουρές κολοκυθιού και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης με σχοινόπρασο • Αρνί καρέ στα κάρβουνα, λουκάνικο με μαντζουράνα, τσαλαφούτι, ελιές Καλαμών Π.Ο.Π. και σάλτσα romesco • Λεπτή βάφλα, κρέμα καρύδας, τζελ Malibu, εξωτική μαρμελάδα και σορμπέ μάνγκο με τσιπς καρύδας
Παπαϊωάννου Καβούρι, Κεφαλάρι, Μικρολίμανο / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Η φωτεινή και ευρύχωρη σάλα καταλήγει σε ένα καταπληκτικό deck που μοιάζει να επιπλέει στη θάλασσα στον Παπαϊωάννου του Καβουριού, στο Μικρολίμανο η ατμοσφαιρική βεράντα εποπτεύει την όμορφη περατζάδα και το Σαρωνικό, ενώ στο Κεφαλάρι η εντυπωσιακή, αστική σάλα στους τόνους του λευκού αγκαλιάζει με κομψότητα τους επισκέπτες. Στην κουζίνα ο Γιώργος Παπαϊωάννου αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις πάντα ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγει, προσφέροντας γεύσεις ξεκάθαρες και πιάτα που επικεντρώνονται στην ουσία της φρεσκάδας και στις άψογες τεχνικές.
Μενού - €65
Ψωμί • Ταραμάς • Ταρτάρ τόνου • Σασίμι σφυρίδα • Σαλάτα "Παπαϊωάννου" • Σουπιά τηγανητή με το μελάνι • Χταπόδι σχάρας • Γαρίδα γάμπαρη σχάρα • Ζυμαρικό με όστρακα ημέρας • Εκμέκ κανταΐφι
Pelagos / 1 Χρυσός Σκούφος

Μια εξαιρετική εμπειρία fine dining στο περιβάλλον σύγχρονης πολυτέλειας της σάλας του "Four Seasons Astir Palace" ή, καιρού επιτρέποντος, στη βεράντα του εστιατορίου με τη μοναδική θέα. Κινηματογραφικό σκηνικό η τιρκουάζ ανοιχτή κουζίνα, με τον βραβευμένο Luca Piscazzi και την μπριγάδα του στην εκτέλεση ενός εμπνευσμένου μενού υψηλής κουζίνας που αγαπάει τη θάλασσα. Το κοσμοπολίτικο κοινό του εστιατορίου απολαμβάνει κλασάτες συνθέσεις με τεχνική τελειότητα, πρωτοτυπία και γευστικό βάθος, με έμπειρο wine pairing από μια αξιώσεων και υποστήριξη επιπέδου από το προσωπικό της σάλας.
Μενού - €100
Canapes • Ντάκος: Ντομάτα, χαρούπι, βερίκοκο, ελαιόλαδο ρίγανης • Τόνος: Emulsion στρείδι - σουσάμι, γκασπάτσο ροδάκινου, παγωτό άνηθου • Ριζότο άγριων μανιταριών: Καραμελωμένα σύκα, καπνιστό χέλι • Σφυρίδα: Ανθός κολοκυθιού, αβοκάντο, bouillon κάρδαμου – βασιλικού • Σοκολάτα 3.0: Βατόμουρο, σουμάκ • Mignardises
Σπονδή / 1 Χρυσός Σκούφος

Στο ίδιο νεοκλασικό του Παγκρατίου από το οποίο ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, η "Σπονδή" είναι σταθερά ένα κλασάτο fine dining εστιατόριο με εμφανές γαλλικό υπόβαθρο. Οι ατμοσφαιρικές αίθουσες με τους πέτρινους τοίχους, τα λινά τραπεζομάντιλα και η πολυτελής art de la table ελκύουν το κοινό που εκτιμά μια κλασική έξοδο επιπέδου. Ο βραβευμένος executive chef Arnaud Bignon με τον σεφ Κώστα Κούφαλη στην κουζίνα, προτείνει ένα εποχικό μενού με εμβληματικά υλικά, χρησιμοποιημένα με πρωτοτυπία που σέβεται τη γευστική τους αυτοτέλεια. Επιλογή τυριών από το εξαιρετικό τρόλεϊ του εστιατορίου, προσεγμένα επιδόρπια, μια λίστα κρασιών σε μέγεθος τόμου και το έμπειρο προσωπικό της σάλας ολοκληρώνουν το πολυτελές δείπνο.
Μενού - €90
Snacks: Σπιτικό Ψωμί, Βούτυρο, Ελαιόλαδο • Parfait Foie Gras (Ποπ Κορν, Ρόκα, Πιπέρι Σοκολάτας) • Μπακαλιάρος Pollock (Πιπεριά Piquillo, Βασιλικός, Μαύρο Σκόρδο, Ξυλάγγουρο) • Πάπια (Λωτός, Μάραθος, Gingerbread, Γλυκάνισο) • "Piña Colada" (Ανανάς, Καρύδα, Malibu) • Yuzu (Μέντα, Πράσινο Shiso, Φιστίκι Αιγίνης)
Τηλέμαχος Athens / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Εντυπωσιακή σάλα με τη θερμή πολυτέλεια του ξύλου και μητροπολιτικό αέρα στην πάλαι ποτέ Στοά Απότσου, σημείο αναφοράς του κέντρου της πόλης, όπου ο Γιώργος Τσιλιγκίρης ξεδιπλώνει τη βαθιά του γνώση για την εκλεκτή κρεατοφαγία. Η γευστική γκάμα ανοίγει με εξαιρετικό ταρτάρ και περιλαμβάνει μια ποικιλία κρεάτων στα κάρβουνα ή στη σούβλα, από αρνάκι γάλακτος μέχρι rib eye, παραδοσιακά μαγειρευτά, εκλεκτές κοπές κρεάτων ωρίμανσης από Ελλάδα και εξωτερικό, με ζηλευτή ακρίβεια στο ψησίμο. Πλούσια και ψαγμένη wine list με ειδίκευση στις νεοκοσμίτικες φιάλες, αλλά και τον ελληνικό αμπελώνα.
Μενού - €40
Tartare από εκλεκτό Μοσχαρίσιο φιλέτο Piedmontese Fassona, Premium Beef • Πράσινη σαλάτα "Τηλέμαχος" • Μπιφτέκι (πρόταση ψησίματος Medium Rare) • Διάφραγμα Βοδινό (πρόταση ψησίματος Medium Rare) • Κόντρα Φιλέτο (πρόταση ψησίματος Medium Rare) • Γλυκό ημέρας
Tudor Hall / 1 Χρυσός Σκούφος

Αντλώντας έμπνευση από το ελληνικό συνταγολόγιο κι αναδομώντας το ελεύθερα με βάση την εξαιρετική ελληνική πρώτη ύλη και με οδηγό τη δημιουργική φαντασία και την κοφτερή τεχνική, ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Λειβαδιάς προσφέρει μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία με φόντο την ολόλαμπρη Ακρόπολη, σε ένα από τα πιο κομψά και ατμοσφαιρικά μεγάλα εστιατορικά σαλόνια της Αθήνας, που αποτελεί –όχι τυχαία– σταθερό σημείο συνάντησης των αστικών τζακιών της πόλης, αλλά και των upscale διεθνών επισκεπτών της. Η ομάδα των σομελιέ προσφέρει υποδειγματική καθοδήγηση στην πλούσια κάβα του εστιατορίου, ενώ το εξαίρετο σέρβις και η συνοδεία πιάνου προσθέτουν επιπλέον αίγλη στη γαστρονομική εμπειρία.
Μενού - €90
Canapés • Μπαβαρουάζ ντομάτας, ελιές, κάππαρη, παγωτό κατίκι Δομοκού Π.Ο.Π. και κονσομέ ντομάτας • Παλαμίδα, πίκλα αγγουριού, ακτινίδιο, φύλλα καπουτσίνο, γλιστρίδα και ντρέσινγκ με φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π. • Φραγκόκοτα στήθος, πουρές παντζάρι, βατόμουρα, αμάρανθος και σάλτσα πραλίνας με κεδροκούκουτσο • Pre dessert • La Fraise: Μαρμελάδα από φράουλες σε ζύμωση, λεμόνι κονφί, ρόκα, κρέμα γιαουρτιού, αφρός λικέρ St. Germain και σορμπέ βασιλικού με ‘jalapeños’
--
Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.
Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.
