Fine baking: Η υψηλή τέχνη της αρτοποιίας στους "μπουτίκ" φούρνους δυο τριάστερων σεφ

Κορυφαίοι σεφ στρέφουν τo ενδιαφέρον τους στην αρτοποιία, αποδίδοντάς της την αίγλη που της αξίζει, όχι μόνο στα εστιατόριά τους αλλά σε νέας γενιάς αρτοποιεία.

Bakery

Φούρνοι με διάσημη υπογραφή; Γιατί όχι. Την αρχή έκαναν οι τριάστεροι σεφ Ana Roš και Mauro Colagreco, που δημιούργησαν μικρές "μπουτίκ" αρτοποιημάτων με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. 

Pekarna Ana
© Klemen Mramor

Pekarna Ana

Διαβάστε Επίσης

Το "Pekarna Ana", στο κέντρο της Λιουμπλιάνας, προσφέρει μια διαφορετική ματιά στο δημιουργικό σύμπαν της Roš. Η σεφ και ιδιοκτήτρια του "Hiša Franko" στην επαρχιακή πόλη της Σλοβενίας Κομπάριντ ενώνει τις δυνάμεις της με την έμπειρη αρτοποιό του εστιατορίου της, Nataša Đurić, και τη νεαρή ζαχαροπλάστρια Anže Kranjec, σε ένα αρτοποιείο που προσφέρει ψωμί υψηλών προδιαγραφών με τοπικές πινελιές. Στα ράφια και τις προθήκες του φιγουράρουν τουλάχιστον δέκα είδη ψωμιού με προζύμι, pain au chocolat και "αναβαθμισμένα" cruffins, "γαστρονομικά" σάντουιτς με ποιοτικά κομμάτια κρέατος, επιλεγμένα λαχανικά, βότανα των ορεινών περιοχών και kimchies, που προσφέρονται σε βιοδιασπώμενα σκεύη. Εδώ θα βρείτε και συσκευασμένη kombucha σε διάφορες γεύσεις, που παρασκευάζει αποκλειστικά η ομάδα του "Hiša Franko".

Mitron Bakery
© Colines CS

Στο "Mitron Bakery" του Mauro Colagreco, σεφ-ιδιοκτήτη του "Mirazur" στη Μεντόν, το ψωμί αντιμετωπίζεται ως η επιτομή της απλότητας, σύμβολο του μοιράσματος και του σεβασμού, "ενσαρκώνoντας την παγκόσμια γαστρονομική μας κληρονομιά, που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά", όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ, ως μάχιμος γαστρονομικός ακτιβιστής, στοχεύει να το επαναπροσδιορίσει δίνοντάς του τη θέση ενός προϊόντος ζωτικής σημασίας για το σώμα και την ψυχή. Για να αποτίνει φόρο τιμής στο σιτάρι, λοιπόν, ο Colagreco αγόρασε τον δικό του μύλο στη Μεντόν, ένα μοναδικό μέρος, με μια μυλόπετρα με την οποία φτιάχνει τα βιολογικά του άλευρα, από χωριάτικο σιτάρι Barbu du Roussillon, Blanc de Noé, Petit Épeautre ή ακόμη και Blé de Population. Τα δε ψωμιά και αρτοσκευάσματα ψήνονται σε έναν καλά διατηρημένο ξυλόφουρνο του 1906, σε ιστορικό χώρο κρυμμένο στους δρόμους της παλιάς Μεντόν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.