"Young dining" από την Ana Roš στο "Jaz"

Μετά το «Ana in Slon», το pop up εστιατόριο στην καρδιά της Λιουμπλιάνας, η σεφ-ιδιοκτήτρια του τριάστερου «Hiša Franko» επιστρέφει με το «Jaz».

JAZ restaurant Σλοβενία

Δεν πρόκειται για μπιστρό ή fine dining restaurant, αλλά για ένα εστιατόριο "young dining" –ο νεολογισμός ανήκει στη Roš– με υψηλής ποιότητας φαγητό, καρυκευμένο με δημιουργικές γευστικές νότες και νεανικό πνεύμα. Έχει ανοιχτή κουζίνα και εποχικά πιάτα για τη μέση, η λίστα κρασιών έχει βιοδυναμικές αλλά και κλασικές επιλογές, ενώ τα κοκτέιλ και τις kombucha επιμελείται η beverage manager του "Hiša Franko", Anja Skrbinek.

Διαβάστε Επίσης

Jaz

Jaz

Όσον αφορά το όνομα του εστιατορίου, το "Jaz", έχει πολλές ερμηνείες: στα σλοβενικά σημαίνει "εγώ", στα αγγλικά είναι "ο φέρων τον θησαυρό", στα αραβικά μεταφράζεται ως ανεξάρτητο, φιλόδοξο, δημιουργικό και λίγο εγωκεντρικό άτομο. "Όλα αυτά είναι ακριβώς "εγώ”", λέει στο "α" η Roš, ευτυχής για το νέο αυτό βήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.