"Young dining" από την Ana Roš στο "Jaz"

Μετά το «Ana in Slon», το pop up εστιατόριο στην καρδιά της Λιουμπλιάνας, η σεφ-ιδιοκτήτρια του τριάστερου «Hiša Franko» επιστρέφει με το «Jaz».

JAZ restaurant Σλοβενία

Δεν πρόκειται για μπιστρό ή fine dining restaurant, αλλά για ένα εστιατόριο "young dining" –ο νεολογισμός ανήκει στη Roš– με υψηλής ποιότητας φαγητό, καρυκευμένο με δημιουργικές γευστικές νότες και νεανικό πνεύμα. Έχει ανοιχτή κουζίνα και εποχικά πιάτα για τη μέση, η λίστα κρασιών έχει βιοδυναμικές αλλά και κλασικές επιλογές, ενώ τα κοκτέιλ και τις kombucha επιμελείται η beverage manager του "Hiša Franko", Anja Skrbinek.

Διαβάστε Επίσης

Jaz

Jaz

Όσον αφορά το όνομα του εστιατορίου, το "Jaz", έχει πολλές ερμηνείες: στα σλοβενικά σημαίνει "εγώ", στα αγγλικά είναι "ο φέρων τον θησαυρό", στα αραβικά μεταφράζεται ως ανεξάρτητο, φιλόδοξο, δημιουργικό και λίγο εγωκεντρικό άτομο. "Όλα αυτά είναι ακριβώς "εγώ”", λέει στο "α" η Roš, ευτυχής για το νέο αυτό βήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.