Τα νέα αθηναϊκά brunch

Νέα μενού για να ξεκινάς με ποσέ την Κυριακή. Και όχι μόνο.

Νέα αθηναϊκά brunch 2022

Brunch. Το συνήθως πληθωρικό γεύμα που αντικαθιστά το πρωινό και το μεσημεριανό στον ενδιάμεσο χρόνο είναι πλέον μία καθιερωμένη γαστρονομική συνήθεια και στα μέρη μας, παρότι δεν θα έλεγε ακριβώς κανείς πως το είχαμε και στο χωριό μας (sic). Είμαστε όμως ok με αυτό. Το περίφημο "δεκατιανό", παρότι πέρασε μία περίοδο αμφισβήτησης στα εστιατόρια της πόλης, μοιάζει και πάλι ικανό για να σε τραβήξει εκτός των ορίων του σπιτιού σου, σε μέρη όπως τα παρακάτω, που φροντίζουν να φρεσκάρουν με νόστιμο τρόπο τις κάρτες τους.

Brunch, το (updated) αθηναϊκό

Δεν είναι μυστικό πως το brunch του ντιζαϊνάτου "New Hotel" ήταν ένα από εκείνα που καθιέρωσαν τη γαστρονομική συνήθεια στην πόλη, περίπου δέκα χρόνια πριν. Στο εστιατόριό του, "Art Lounge", γνώριμες και νέες γεύσεις εμπλουτίζουν τα Σαββατοκύριακα. Ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης υπογράφει το μενού, το οποίο ξεχωρίζει τόσο για τις κλασικές αγαπημένες προτάσεις όπως τα pancakes, τα croques και τις φρεσκοψημένες σφολιάτες, αλλά και για τις νέες επιλογές σαν το ρυζόγαλο με σπόρους chia και το "smashed burger” με American Angus.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στη φετινή κάρτα, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στα πιάτα με τα αυγά. Όλα βιολογικά, με επιλογές που εκτείνονται από τα all-time-classic eggs Benedict και eggs Florentine μέχρι τον παραδοσιακό καγιανά. Επιπλέον μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και sandwiches, αλλά και τα περίφημα "brunch specials”.

> Διάβασε ακόμη: Στο Ψυχικό για τα νέα ποτά του "Zebra"

Σε ένα άλλο πολυσυζητημένο ξενοδοχείο του κέντρου, το "The Zillers" -με το ομώνυμο εστιατόριο, δώ και λίγο καιρό διακεκριμένο από τον οδηγό Michelin- οι brunch ρυθμοί φαντάζουν καταιγιστικοί, με γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Ο ταλαντούχος σεφ Παύλος Κυριάκης είχε την ιδέα να δημιουργήσει έναν εξτρά κατάλογο με πιάτα που ξεφεύγουν από τα συνήθη και σερβίρονται καθημερινά από τις 12 έως τις 15.00.

Έτσι, την αρχή κάνει για παράδειγμα μια σαλάτα σπανακόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο, παρέα με πρωτότυπα σάντουιτς αλλά και σπέσιαλ αυγοπαρασκευές όπως τα scrambled eggs με προζυμένιο ψωμί και μαύρη τρούφα ή τα Florentine με αυγά ποσέ, κουλούρι Θεσσαλονίκης, άγρια χόρτα και σος Hollandaise.

The Zillers brunch 1

The Zillers brunch 2

The Zillers

Όσοι πεινούν λίγο παραπάνω μπορούν κάλλιστα να κατευθυνθούν προς ένα burger με τηγανητό φιλέτο μπακαλιάρου, κάπαρη και αγγουράκι τουρσί ή ένα δελεαστικό διάφραγμα με αυγά μάτια και άχυρο πατάτας, ενώ οι γλυκατζήδες του τραπεζιού θα βρουν μια αλλιώτικη κρεμ μπριλέ με μαύρη τρούφα, σοκολατίνα με μαρέγκα και πραλίνα φουντουκιού, αλλά και French toast με τσουρέκι, κρέμα λεμονοθύμαρου και κόκκινα φρούτα.   

Τα ανανεωμένα "Weekends at Winter Garden" με την υπογραφή του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη επιστρέφουν στη "Μεγάλη Βρεταννία" (Σ/Κ 11.00-14.00) και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός εξαιρετικά ενορχηστρωμένου συνόλου εμπειριών.

Φρεσκοψημένα κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, brioche με πολίτικα μπαχαρικά και μπαγκετίνι ωρίμανσης σερβίρονται μαζί με εγχώριο φρέσκο βούτυρο, σπιτικές μαρμελάδες, ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, κρέμα βανίλια και πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα συνοδεύοντας τον καφέ, τον χυμό ή το τσάι της επιλογής των επισκεπτών. Συνδυαστικά, τα φρέσκα αρτοσκευάσματα ζυμωμένα και ψημένα καθημερινά στο νέο ειδικά διαμορφωμένο αρτοποιείο του ξενοδοχείου, στο πλούσιο bread basket, και οι εμπνευσμένες δημιουργίες του Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα. 

Αν πάλι θέλεις να πλαισιώσεις το κυριακάτικο μπραντς σου με μία από τις πιο εντυπωσιακές οπτικές της πόλης, τότε οφείλεις να γνωρίζεις πως -αρχής γενομένης από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου- το "La Suite Lounge" του "St.George Lycabettus" επαναφέρει ανανεωμένο το μενού του.

Μπραντς στο St George Lycabettus

Φρέσκες σαλάτες, bagels, croissants, eggs benedict, tortillas, mini burgers και πολλά άλλα περιμένουν στο πληθωρικό μπουφέ ενώ στο ολοκαίνουριο Health Corner υπάρχουν επιλογές vegan, gluten free (croissants, Beyond Meat burgers, pizza και crabcakes) αλλα και superfoods, energy boosters , το mix n match yogurt bar , cucumber και mint infused water και lemon και ginger shots. Must taste και τα καινούρια Acai bowls, το crushed avocado toast, τα βιολογικά αυγά ποσέ με σπαράγγια από το a la carte μενού.

Στα νοτιότερα της πόλης, το "Mr. Fox" ξεκινά τα Σαββατοκύριακά του με party μουσική από νωρίς, φτιάχνει brunch spritzes και cocktails, παράλληλα και συμπληρωματικά με τα πιάτα που έχει ετοιμάσει ο Άνταμ Κοντοβάς για το νέο brunch menu. Αλμυρά και γλυκά pancakes, απολαυστικά πιάτα με αυγά σε διάφορες παραλλαγές, foxy burger με τραγανό cheddar, αγγλικό πρωινό στη Foxy εκδοχή του, βάφλες με κοτόπουλο, healthy bowls, ολόφρεσκα γλυκά, comfort food προτάσεις με έξτρα twists και πολλά άλλα δημιουργούν μία πληθωρική αν μη τι άλλο γκάμα. 

Mr. Fox brunch

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης brunch-dedicated "Foxy Spritzes & Cocktails” με βάση το Campari - highlight η καταπληκτική Foxy εκδοχή του Bellini, ενώ στα big hits ανήκει το do-it-yourself Bloody Mary (ο επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει τη δική του custom εκδοχή επιλέγοντας τη βάση ανάμεσα σε ντομάτα ή παντζάρι, το αγαπημένο του ποτό -βότκα, τζιν ή τεκίλα- καθώς και την πικάντικη βαθμίδα. 

Σε ένα άλλο νότιο σουξέ, το brunch του "Beefbar Athens" έχει επιστρέψει από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, συστήνοντας ένα ανανεωμένο μενού με φρέσκες προτάσεις και δημιουργικούς συνδυασμούς υλικών. Ξεκινώντας από τις 11.30 το πρωί και μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο επισκέπτης απολαμβάνει το brunch στη νέα, lifestyle διάστασή του με comfort προτάσεις, ιδωμένες με διαφορετική ματιά. 

Beefbar brunch 2

Για του λόγου το ασφαλές, στο μενού υπάρχουν σταθερά τα signature πιάτα του Beefy Brunch, όπως τα fish & chips bao buns ενώ ο πρωταγωνιστής  λέγε-με-αυγό κάνει αισθητή την παρουσία του σε διάφορες παραλλαγές και συνδυασμούς -κατά βούληση- με εκλεπτυσμένα υλικά όπως χαβιάρι ή τρούφα.

Beefbar brunch 1

Όσο για το Weekend Roast, παραμένει, με διαφορετική επιλογή κρέατος κάθε εβδομάδα. Μια ακόμα νέα προσθήκη είναι τα αρτοσκευάσματα και κέικ, που φιγουράρουν σε έναν μπουφέ πλούσιο σε viennoiseries, προσδίδοντας πιο ντελικάτο ύφος στις επιλογές όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι το κρέας.  

Μία διαβολεμένα νόστιμη εναλλακτική

Αυθεντικό fun, δυνατά street vibes και spicy γεύσεις. Αυτά είναι κάποια από τα βασικά συστατικά της κυριακάτικης -και όχι μόνον αυτής- επιτυχίας του "Diego", που είναι λες και βάλθηκε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του να δώσει μία διαφορετική ζωντάνια και σπιρτάδα στις εσχατιές της Αδριανού και μία περιοχή που έμοιαζε να το έχει ανάγκη.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, εδώ και μερικούς μήνες το "Diego" έχει φροντίσει να δώσει μία διαφορετική γεύση στις Κυριακές, με τις Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρήγκου να στήνουν μία γεμάτη νοστιμιά και φαντασία cevicheria. Το εθνικό πιάτο του Περού σε feelgood εκδοχές έχει την τιμητική του στο πολυδιάστατο και πολύστροφο all day concept, πλαισιωμένο με μπόλικες ακόμη επιλογές, δίνοντας μία νόστιμη νότα στην πιο ξέγνοιαστη ημέρας της εβδομάδας. 

Σεβιτσερία Diego νέα πιάτα 2022

Σεβιτσερία Diego νέα πιάτα 3

Σεβιτσερία Diego νέα πιάτα 2

Το ειδικά διαμορφωμένο κυριακάτικο μενού προσθέτει δίπλα στα παλιά πιάτα, νέες γεύσεις που σίγουρα έχουν κάτι να πουν και συμβαδίζουν απόλυτα με το ύφος όλων όσων σερβίρονται εδώ. Ακριβώς τέτοιες είναι το εντονότατο και ζωηρό σεβίτσε με jackfruit, πολύχρωμες ντομάτες, ρομανέσκο και ενταμάμε ή τα άψογα τηγανισμένα fish n' chips με πέστροφα και σαρδέλα, σος ταρτάρ και αφρό από πιπεριά jalapeño, που αναμένεται να κάνουν ζημιές αυτή τη σεζόν. 

> Διάβασε ακόμη: Όλα τα νέα σενάρια της εστιατορικής Αθήνας και γιατί ο "Τιτάνας" είναι ένα καφενείο για Millennials

Από κοντά και οι πληθωρικοί λουκουμάδες χταποδιού με sweet chilli mayo ενώ o ίδιος χαρακτηρισμός θα μπορούσε να αποδοθεί και στο Captain Diego's Burger (κροκέτα σολομού, κίτρινο κάρι, μάνγκο, ανανάς, πιπεριά). Προφανέστατα, τα highlights έχουν διατηρηθεί (tostadas με τόνο και μοσχάρι ταρτάρ, σεβίτσε γαρίδας και λευκού ψαριού ημέρας κ.α.) με ναυαρχίδα -τι άλλο;- το πλούσιο στο μάτι και τον ουρανίσκο Crayfish Bucket, στο οποίο καραβίδες και γαρίδες, καλαμπόκι και μωβ πατάτες συνθέτουν ένα γευστικό πανηγύρι.

Γλυκά την Κυριακή

Στο "Athénée", ο γευστικός θεσμός του Le Sunday Brunch θα έχει εξαιρετικά γλυκό πρόσημο καθώς για όλες τις Κυριακές του Νοεμβρίου. Ο βραβευμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης, μαζί με όλη την ομάδα του "Ourse", θα εντάξουν στο brunch menu του αθηναϊκού hot spot ορισμένα από τα πιο εμβληματικά γλυκά που έχουν περάσει από τις προθήκες του δημοφιλούς ζαχαροπλαστείου των νοτίων.

Brunch στο Athenee με τα γλυκά του Ourse 2

Brunch στο Athenee με τα γλυκά του Ourse 1

Οι γλυκές δημιουργίες του θα περιλαμβάνουν κάποια από τα πιο αγαπημένα γλυκά από την έναρξη λειτουργίας του "Ourse" όπως η Flan Parisien, η τάρτα λεμόνι, η διάσημη St. Honore σε δύο εκδοχές (βανίλια και σοκολάτα), το Paris-Aegina (η εκδοχή του "Ourse" στο κλασσικό Paris-Brest) αλλά και πιο πρόσφατα όπως το εικονικό "cookie” σοκολάτας. Οι θαμώνες του Athénée θα έχουν επίσης την δυνατότητα για όλο τον Νοέμβριο να προμηθευτούν τις χειροποίητες μπάρες σοκολάτας και τα σοκολατάκια του "Ourse".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Art Lounge

(ξεν. «New») Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Athénée

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Beefbar Athens

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Mr. Fox

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
  • Bars

Diego

Αδριανού 1, Θησείο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.