Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο «Ora by Botrini», ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του «One & Only Aesthesis» στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Έκτορας Μποτρίνι Ora

Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι αυτό που ξεδιπλώνεται έξω απ’ τις τζαμαρίες του "Ora by Ettore Botrini", του κεντρικού εστιατορίου του πολυτελούς "One & Only Aesthesis" τη μαγική ώρα που φτάνουμε στην πλουμισμένη με ένα γοητευτικό μείγμα ρετρό νοσταλγίας και στρογγυλεμένου μοντερνισμού σάλα.

Κι έτσι όπως το χαζεύουμε από το τραπέζι μας στα μετόπισθεν της κεντρικής σάλας, σκεπασμένοι απ’ την ινκόγκνιτο αύρα που δίνουν τα καμπύλα σεπαρέ περιμετρικά της κύριας αίθουσας, ένα κοσμοπολίτικο βουητο αρχίζει να πλυμμηρίζει την κατάμεστη αίθουσα, με αμερικάνικες, βρετανικές, αυστραλέζικες (!) και μεσανατολίτικες προφορές, να καθιστούν σαφές ότι οι Έλληνες απόψε εδώ – τρία τραπέζια όλα κι όλα, αν μετράω σωστά – είμαστε μειονότητα.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο στο μενού του εστιατορίου, που παρ’ ότι έχει πλασαριστεί ως ιταλικό, κινείται ξεκάθαρα στο ελληνικό κι ευρύτερα μεσογειακό ρεπερτόριο, έστω με τον αέρα ιταλισμού που φέρει έμφυτη η πατρώα καταγωγή του Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος υπογράφει εδώ τις γεύσεις. Αυτό πιστοποιεί, άλλωστε, όχι μόνο το ότι οι επιλογές για πάστα στον κατάλογο περιορίζονται σε μόλις δύο, αλλά και το ότι εδώ σερβίρεται ένα από τα πιο νόστιμα και φινετσάτα τζατζίκια που θα πετύχετε στην ελληνική επικράτεια.

Εκφραστικό, μυρωδάτο και λεβέντικο, θα εκπλαγείτε όταν ακούσετε ότι έχει απειροελάχιστο σκόρδο (για να ‘ναι φιλικό στους ξένους επισκέπτες της πόλης): με τσιμπητές οξύτητες και νόστιμα πιπέρια να δίνουν πικάντικη επίγευση που διαρκεί, καταφέρνει να είναι μια χαρά τσαμπουκαλίδικο, κι αν θέλετε την άποψή μας, πολλοί από τις κουζίνες των νεοταβερνών της πόλης θα πρέπει να περάσουν από εδώ, να το δοκιμάσουν και να το μελετήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/06/2025

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη οδηγείται με πυξίδα το καλό κρέας στο "Μάσα Blanca"

Με οδηγό την άριστη πρώτη ύλη, το κομψό, κυρίως κρεοφαγικής κατεύθυνσης, πόστο, συστήνει με φρέσκια οπτική τη δύναμη της σχάρας σε πιάτα οικείας λογικής και μοντέρνας άποψης.