
Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι αυτό που ξεδιπλώνεται έξω απ’ τις τζαμαρίες του "Ora by Ettore Botrini", του κεντρικού εστιατορίου του πολυτελούς "One & Only Aesthesis" τη μαγική ώρα που φτάνουμε στην πλουμισμένη με ένα γοητευτικό μείγμα ρετρό νοσταλγίας και στρογγυλεμένου μοντερνισμού σάλα.
Κι έτσι όπως το χαζεύουμε από το τραπέζι μας στα μετόπισθεν της κεντρικής σάλας, σκεπασμένοι απ’ την ινκόγκνιτο αύρα που δίνουν τα καμπύλα σεπαρέ περιμετρικά της κύριας αίθουσας, ένα κοσμοπολίτικο βουητο αρχίζει να πλυμμηρίζει την κατάμεστη αίθουσα, με αμερικάνικες, βρετανικές, αυστραλέζικες (!) και μεσανατολίτικες προφορές, να καθιστούν σαφές ότι οι Έλληνες απόψε εδώ – τρία τραπέζια όλα κι όλα, αν μετράω σωστά – είμαστε μειονότητα.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο στο μενού του εστιατορίου, που παρ’ ότι έχει πλασαριστεί ως ιταλικό, κινείται ξεκάθαρα στο ελληνικό κι ευρύτερα μεσογειακό ρεπερτόριο, έστω με τον αέρα ιταλισμού που φέρει έμφυτη η πατρώα καταγωγή του Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος υπογράφει εδώ τις γεύσεις. Αυτό πιστοποιεί, άλλωστε, όχι μόνο το ότι οι επιλογές για πάστα στον κατάλογο περιορίζονται σε μόλις δύο, αλλά και το ότι εδώ σερβίρεται ένα από τα πιο νόστιμα και φινετσάτα τζατζίκια που θα πετύχετε στην ελληνική επικράτεια.
Εκφραστικό, μυρωδάτο και λεβέντικο, θα εκπλαγείτε όταν ακούσετε ότι έχει απειροελάχιστο σκόρδο (για να ‘ναι φιλικό στους ξένους επισκέπτες της πόλης): με τσιμπητές οξύτητες και νόστιμα πιπέρια να δίνουν πικάντικη επίγευση που διαρκεί, καταφέρνει να είναι μια χαρά τσαμπουκαλίδικο, κι αν θέλετε την άποψή μας, πολλοί από τις κουζίνες των νεοταβερνών της πόλης θα πρέπει να περάσουν από εδώ, να το δοκιμάσουν και να το μελετήσουν.
> Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!