Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο «Ora by Botrini», ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του «One & Only Aesthesis» στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Έκτορας Μποτρίνι Ora

Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι αυτό που ξεδιπλώνεται έξω απ’ τις τζαμαρίες του "Ora by Ettore Botrini", του κεντρικού εστιατορίου του πολυτελούς "One & Only Aesthesis" τη μαγική ώρα που φτάνουμε στην πλουμισμένη με ένα γοητευτικό μείγμα ρετρό νοσταλγίας και στρογγυλεμένου μοντερνισμού σάλα.

Κι έτσι όπως το χαζεύουμε από το τραπέζι μας στα μετόπισθεν της κεντρικής σάλας, σκεπασμένοι απ’ την ινκόγκνιτο αύρα που δίνουν τα καμπύλα σεπαρέ περιμετρικά της κύριας αίθουσας, ένα κοσμοπολίτικο βουητο αρχίζει να πλυμμηρίζει την κατάμεστη αίθουσα, με αμερικάνικες, βρετανικές, αυστραλέζικες (!) και μεσανατολίτικες προφορές, να καθιστούν σαφές ότι οι Έλληνες απόψε εδώ – τρία τραπέζια όλα κι όλα, αν μετράω σωστά – είμαστε μειονότητα.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο στο μενού του εστιατορίου, που παρ’ ότι έχει πλασαριστεί ως ιταλικό, κινείται ξεκάθαρα στο ελληνικό κι ευρύτερα μεσογειακό ρεπερτόριο, έστω με τον αέρα ιταλισμού που φέρει έμφυτη η πατρώα καταγωγή του Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος υπογράφει εδώ τις γεύσεις. Αυτό πιστοποιεί, άλλωστε, όχι μόνο το ότι οι επιλογές για πάστα στον κατάλογο περιορίζονται σε μόλις δύο, αλλά και το ότι εδώ σερβίρεται ένα από τα πιο νόστιμα και φινετσάτα τζατζίκια που θα πετύχετε στην ελληνική επικράτεια.

Εκφραστικό, μυρωδάτο και λεβέντικο, θα εκπλαγείτε όταν ακούσετε ότι έχει απειροελάχιστο σκόρδο (για να ‘ναι φιλικό στους ξένους επισκέπτες της πόλης): με τσιμπητές οξύτητες και νόστιμα πιπέρια να δίνουν πικάντικη επίγευση που διαρκεί, καταφέρνει να είναι μια χαρά τσαμπουκαλίδικο, κι αν θέλετε την άποψή μας, πολλοί από τις κουζίνες των νεοταβερνών της πόλης θα πρέπει να περάσουν από εδώ, να το δοκιμάσουν και να το μελετήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.