Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα @tavernatonfilon

Μέρη που θυμίζουν εξοχή, χωριό ή νησί και μαζί με τη δροσιά σκιάς τους σερβίρουν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή πιάτα. Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες ταβέρνες της Αθήνας με αυλή λοιπόν.

"Καραβίτης"

Η προπολεμική ταβέρνα - αστικός θρύλος. Κοντεύει σχεδόν τον αιώνα και σε διακτινίζει στην παλιά Αθήνα: από το μακρινό 1926 που ξεκίνησε σερβίρει κλασικά κλασικότατα ορεκτικά και πιάτα της ώρας, το χειμώνα πάντα με φόντο τα παλιά κρασοβάρελα, το καλοκαίρι σε μια υπέροχη αυλή με δέντρα.

"Ταβέρνα Παππάς"

Στους καταπράσινους Θρακομακεδόνες βρίσκεται μια ταβέρνα που συνδυάζει τη ζεστασιά της ελληνικής παράδοσης με μια μοντέρνα και φροντισμένη αισθητική. Ο χώρος της "Ταβέρνας Παππάς" απλώνεται σε δύο επίπεδα: το χειμώνα σε υποδέχεται με το πέτρινο τζάκι και τη θαλπωρή του, ενώ το καλοκαίρι η αυλή γεμίζει δροσερό αέρα με θέα στο λεκανοπέδιο, σε ένα σκηνικό που καλεί για παρέα και καλή διάθεση.

Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 3

"Ηλίας"

Δεν είναι ένα. Είναι δύο, αμφότερα στον πεζόδρομο που συνδέει Θησείο και Πετράλωνα, παράλληλα με τις γραμμές του Ηλεκτρικού. Ο Ηλίας Κολόβης άνοιξε το στέκι του το ’81, στο κομμάτι που λέγεται Θεσσαλονίκης, και το ’92 επεκτάθηκε στη συνέχειά της, την Επταχάλκου. Πάντα οικογενειακή υπόθεση, με τον ίδιο και την κόρη του Σπυριδούλα σε μια αυλίτσα ανάμεσα στον μικρό και τον μεγάλο Άγιο Αθανάσιο, και τον Χρόνη και τη Μαρία, τα άλλα του παιδιά, στο πλακόστρωτο κάτω από τις ελιές, τις μουριές και τις κουτσουπιές, επιμένει με ονομαστά παϊδάκια, μπιφτέκια, αρνίσια συκωταριά και πατάτες κομμένες στο χέρι.

Διαβάστε Επίσης

Μεζέ Μεζέ

Tο "Μεζέ Μεζέ" στο Αιγάλεω είναι ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο-διαμαντάκι, καλά κρυμμένο σε έναν ήσυχο πεζόδρομο, που μοιάζει να σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Ο χώρος του, ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό, αποπνέει οικογενειακή θαλπωρή και όχι τυχαία, αφού πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση των αδελφών Μιχάλη και Σπύρου Γεωργίου. Το καλοκαίρι, τα τραπεζάκια στην αυλή γεμίζουν με φωνές και αρώματα, σε ένα χαλαρό και φιλόξενο σκηνικό.

Το Μεζέ Μεζέ στο Αιγάλεω

tavernier

Tavernier

Tο "Tavernier" είναι από αυτά τα εστιατόρια που μας θυμίζουν ότι το καλό φαγητό δεν είναι πολυτέλεια. Στην Κηφισιά, η Μαρία, ο Τάσος και τα παιδιά τους, Δημήτρης, Στέλιος και Κυριάκος, ετοιμάζουν καθημερινά πιάτα που στηρίζονται σε ποιοτικές και εποχικές πρώτες ύλες, με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα να έρχεται σε πρώτο πλάνο. Από το μενού του "Tavernier" ξεχωρίζουμε τα σιγομαγειρεμένα κοκκινιστά μοσχαρίσια μάγουλα και τη λεμονοριγανάτη ουρά, καθώς και τους αφράτους τηγανητούς κεφτέδες, φτιαγμένους με μεράκι, σύμφωνα με την οικογενειακή συνταγή της γιαγιάς Μαρίας.

Τη γευστική εμπειρία συμπληρώνουν τα κρασιά της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς Τσιμπίδη, αλλά και μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, όπως η βιολογική Brink’s από το Ρέθυμνο και η λακωνική Sparta – ιδανικές επιλογές για να συνοδεύσουν ένα καλομαγειρεμένο γεύμα στην ανθισμένη, δροσερή αυλή, που θυμίζει τα καλοκαίρια στο χωριό.

"Λεύκες"

Ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα_Λεύκες

Πλησιάζοντας την τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, το εστιατόριο "Λεύκες" συνεχίζει να χαράσσει σταθερά τη δική του διαδρομή με κουζίνα νόστιμη που συνεχώς εξελίσσεται. Η κατάφυτη αυλή που από την είσοδο σε κάνει να ξεχνάς ότι η Γαλατσίου είναι ακριβώς δίπλα, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες εντός και εκτός της σάλας, με την προσωπική αισθητική του σεφ ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα και τα βαθιά νόστιμα πιάτα με καθαρές γεύσεις και προσωπικότητα είναι μερικοί από τους (βασικούς) λόγους που βαστά στο χρόνο και έχει αποκτήσει πιστούς θαμώνες.

"Πυρολίκι"

Κρυφή και κρυμμένη, ασβεστωμένη, με λαμπιόνια και με βουκαμβίλιες, η αυλή στο Πυρολίκι παραπέμπει κάπου ανάμεσα σε παλιό σπίτι και πανηγύρι στο Αιγαίο. Συμπληρώνει το λιτό εσωτερικό και μαζί συνθέτουν το χωροταξικό σύμπαν του μαγαζιού. Η κουζίνα επενδύει σε ελληνικές γεύσεις και δίνει έμφαση στο κρέας. Το μπιφτέκι προβατίνας που σερβίρεται εδώ έχει χτίσει το δικό του μύθο.

"Ροζαλία"

Ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα_Ροζαλία

Κλασική, κλασικότατη ταβέρνα και διαχρονικό στέκι που ταΐζει φοιτητές, εργαζόμενους και νοικοκυραίους, αδιάλειπτα από το 1980. Πολλά ορεκτικά, μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά (κυρίως το μεσημέρι) και ψητά κρεατικά. Η γνωστή αυλή με τα λουλούδια και τα δέντρα, σκεπάζεται με τέντα που ανοίγει και κλείνει σε συντονισμό με τον καιρό. Καλές τιμές.

Διαβάστε Επίσης

"Ο Σαντορινιός"

Κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού των Πετραλώνων, ο Σαντορινιός απλώνει τα τραπέζια του σε μία παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή και σερβίρει νοστιμιές με πρόσημο ελληνικό, καλομαγειρεμένα πιάτα και, κυρίως, την αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς. 

Διαβάστε Επίσης

"Η Ταβέρνα των Φίλων"

Ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα_Ταβέρνα των Φίλων

Οι Γιάννης Μούσιος και Γιώργος Κοντορίζος έχουν αναλάβει την παλιά ταβέρνα του Κολωνού και την επανασυστήνουν στο κοινό, μέσα από ένα κόνσεπτ που πατά στην παράδοση και μια γαστρο-καφενειακή κουζίνα, μαζί με value for money κρασιά από τον ντόπιο αμπελώνα. Στις πιο ζεστές συνθήκες, η δράση μεταφέρεται στην αλέγρα αυλή.

"Το Βραστό"

Ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα_Το Βραστό

Η ζωή της ταβέρνας μετράει ήδη πάνω από μισό αιώνα, από το 1959 που άνοιξε στη Ρεματιά Χαλανδρίου, μέσα στο πράσινο και στα πλατάνια. Πλήρως ανακαινισμένη πλέον, σερβίρει ελληνική κουζίνα με αρκετά μαγειρευτά και κρεατικά στα κάρβουνα. Σπεσιαλιτέ, το διάσημο βραστό αλλά και οι πίτες με φύλλο στο χέρι. Δροσερή αυλή, ψηλά δέντρα, και ρετρό διακόσμηση.

"Πιπινιός"

Ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα_Πιπινιός

Από το 1992 ο Παναγιώτης και ο Θοδωρής Τσούκας γράφουν σταθερά ιστορία αυθεντικά ελληνικής, έντιμης κρεατοφαγίας σε μια περιποιημένη σάλα. Λεπτοκομμένα παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος –το κρέας έρχεται από Αγρίνιο και Αμφιλοχία–, το κοκορέτσι ή το μπιφτέκι σε δελεάζουν και τεράστιες παραδοσιακές χάλκινες γάστρες με κατσικάκι ή αρνί. Η αυλή με τις μουριές παραμένει place to be.

"Λακκαγκίνη"

Το μαγαζί  λειτουργεί με all-day λογική, οπότε προσφέρει τόσο καφέ και σνακ όσο και καλό φαγητό, σε ένα ευρύχωρο, πετρόχτιστο κτίσμα με μια πράσινη πλακόστρωτη αυλή, που το βράδυ γίνεται ακόμα πιο μαγική χάρη στις ατμοσφαιρικές φωτεινές γιρλάντες. Στον κατάλογο, από ορεκτικά θα βρεις λιχουδιές όπως γεμιστά μανιτάρια και ευβοιώτικο τυροπιτάρι –άχαστο!– αλλά και φρεσκοκομμένες σαλάτες.

Λακκαγκίνη

"Αυλή"

Η πάλαι ποτέ μυστική αυλή στου Ψυρρή, με τη μικρή πόρτα που οδηγεί στο τέως καφενείο που έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο προορισμό για κατοίκους και επισκέπτες των Αθηνών. Ο μακρόστενος χώρος, οι ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα παραπέμπουν σε άλλες, πιο νοσταλγικές εποχές της πρωτεύουσας, ενώ τα μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) κάνουν καλή παρέα στην πάντοτε παγωμένη μπύρα.

"Άμα Λάχει"

Ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα_Άμα Λάχει

Περνώντας την αυλόπορτα και κατεβαίνοντας τα σκαλιά από την Καλλιδρομίου, σε τυλίγει η αύρα της πλακόστρωτης αυλής με τις λεμονιές, τις μπουκαμβίλιες και τα γεράνια. Το Άμα Λάχει, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, έχει γοητευτική αυλή, κρατάει χαρακτήρα "γειτονιάς" και τέμπο ελληνικό στην κουζίνα του. Στον κατάλογό του συναντάς πληθώρα από μεζεδάκια, κρεατικά και θαλασσινά. Σερβίρει επίσης και ένα αρκετά ενδιαφέρον brunch.

"Ταβέρνα ο Κώστας"

Ταβέρνα ο Κώστας
©Λεωνίδας Τούμπανος

Δε χρειάζεται να σας βγάλει ο δρόμος στην Παιανία μετά από μια χαλαρωτική βουτιά για να φτάσετε στην περιποιημένη "Ταβέρνα ο Κώστας", αλλά σίγουρα είναι μια καλή αφορμή και ο ιδανικός τρόπος για να ολοκληρώσετε μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα. Οι προσεγμένες γεύσεις πρωταγωνιστούν στη φιλόξενη ταβέρνα, που στήθηκε με μεράκι από ανθρώπους που αγαπούν την ελληνική κουζίνα και κρατούν ψηλά τον πήχη της.

"Το Ρεμούτσικο"

Ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα_Ρεμούτσικο

Ο Κώστας Δήμας μετέτρεψε το 1982 το πατρικό του σπίτι με τους στάβλους στη Δάφνη σε ταβέρνα, η οποία με τα χρόνια απέκτησε φανατικούς οπαδούς. Μπαίνοντας, φάτσα-κάρτα στην πόρτα, το ψυγείο με τα κρέατα και τα αραδιασμένα παϊδάκια, αρνίσια και προβατίνας σού δίνει το μήνυμα. Μαζί με το κοντοσούβλι, τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα και τις πανσέτες, σου δίνουν ραντεβού στη σάλα με την αύρα του άλλοτε και, κυρίως το καλοκαίρι, στη φροντισμένη αυλή του.

"Ελαίας Γη"

Στο γευστικό σποτ της Πολιτείας, με σαφή ελληνική ταυτότητα και ελληνικό και ξένο κοινό, συνδυάζονται σταθερές επιδόσεις, ατμόσφαιρα σχεδόν... σκηνική και θέα για ρομαντζάδα, ιδίως από την προνομιούχα πλακόστρωτη βεράντα/αυλή του που βλέπει τα φώτα της Αθήνας από ψηλά. Τα μενού, πατούν στην παράδοση, έχοντας και κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία.

"Κληματαριά"

Η ιστορία της Κληματαριάς τρέχει πίσω στο 1927, όταν έδιναν κι έπαιρναν τα καρτούτσα, οι φασολάδες, οι ρέγγες, οι γαρδούμπες και τα μαγειρευτά. Το οινομαγειρείο που έστησε ο κύριος Γεροδήμος κάτω από τη Βαρβάκειο, δίπλα στα δερματάδικα, τα τσαγκαράδικα, τα εργαστήρια και τις βιοτεχνίες του Ψυρρή, εξακολουθεί να γοητεύει, διατηρώντας ατόφιο το πνεύμα του. Ατμόσφαιρα που σε παραπέμπει στις παλιές αυλές παιδικών βιωμάτων και λειτουργεί ως διέξοδος του μυαλού και των αισθήσεων από το εγκλωβισμένο πολυπολιτισμικό κέντρο της πρωτεύουσας και της καθημερινότητας.

"Γιουβετσάκια"

Γιουβετσάκια

Έχει πιστούς θαμώνες και φανατικούς φίλους η off Broadway ταβέρνα του Χάρη Τζίτζη στη Γλυφάδα, που ψάχνει αρκετά τα υλικά του – φρέσκα, εποχικά, της στεριάς ή της θάλασσας, αναδεικνύονται ωραία από την κουζίνα, που μαγειρεύει ντελικάτα 30 χρόνια τώρα. Φουλ memorabilia στους τοίχους (από φωτογραφίες μέχρι εξώφυλλα παλιών περιοδικών) στο μέσα κομμάτι και μία δροσάτη αυλή για το καλοκαίρι, σε ένα χώρο που συνεχίζει σταθερά.

Διαβάστε Επίσης

"Κούβελος"

Κούβελος

Ο Κούβελος είναι μια περιποιημένη ταβέρνα που σερβίρει οικείο, νόστιμο φαγητό, κρατώντας τις κλασικές σπεσιαλιτέ της -εκείνο το ροζμπίφ με το χοντρό μακαρόνι έχει γράψει ιστορία- και προσθέτοντας καινούργιες γεύσεις. Ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, τόσο μέσα, όσο -κυρίως- στη στρωμένη με χαλικάκι αυλή με τα δέντρα και τα γιασεμιά, που μοιάζει ιδανικό καταφύγιο για τις ημέρες και τις νύχτες του θέρους.

Διαβάστε Επίσης

"Πεϊνιρλί Ελευθεριάδης"

Πολλοί πιστεύουν ότι στη Δροσιά, τρως το καλύτερο πεϊνιρλί του Λεκανοπεδίου. Μάλλον δικαιολογημένα. Αλλά στον Ελευθεριάδη δεν περιορίζονται εκεί, επεκτείνοντας τη γκάμα των γευστικών προτάσεων σε μπόλικα ακόμη (όπως τις μερακλίδικες κρεάτινες προτάσεις στα κάρβουνα), που σερβίρονται στα τραπέζια της απλόχωρης αυλής τους.

Cinapos

Cinapos 4

Δεν γίνεται να μιλάμε για summer in the city χωρίς την απαραίτητη βόλτα στην Αρεοπαγίτου όταν έχει πέσει ο ήλιος, από Ακρόπολη μέχρι Θησείο. Στο τέλος της διαδρομής συναντάμε φέτος το "Cinapos", το χιτ μεζοδοπωλείο που έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγους μήνες σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1845, με πέτρινους τοίχους, ξύλινα δοκάρια και μια εντυπωσιακή ελιά στο κέντρο. Εδώ, ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από την ελληνική και μικρασιατική κουζίνα, με αυθεντικές γεύσεις, προσεκτικά εκτελεσμένες. 

"Λατομείο"

Λατομείο

Το μεζεδοπωλείο που στεγάζεται στο ισόγειο του "Terra Petra" στην Πετρούπολη αγαπά τη ζωντανή μουσική, το τσίπουρο και τους καλοφτιαγμένους μεζέδες. Στέκι για χαλαρά τσιμπολογήματα, διατηρεί μεν τα κλασικά χαρακτηριστικά της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του, έχει διαμορφωθεί όμως στη λογική του concept που φιλοξενεί με στυλ που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ταβέρνα στην εξοχή.  

"Ο Θεσσαλός"

Θεσσαλός

Oταν μπαίνεις στον "Θεσσαλό", νιώθεις ότι μέσα σε αυτό το στέκι ο χρόνος έχει σταματήσει. Με αέρα που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά κουτούκια, ξύλινα τραπεζάκια, ρετρό λεπτομέρειες, μια μεγάλη δροσερή αυλή και μουσικές που εναλλάσσονται ανάμεσα σε πενιές από τα ηχεία και από τις ζωντανές εμφανίσεις, δεν είναι τυχαίο που έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης στην περιοχή του Βοτανικού για όλους όσοι αναζητούν την εμπειρία μιας αυθεντικής, ζεστής φιλοξενίας κάθε εποχή του χρόνου. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν γεύσεις οικείες από την ελληνική κουζίνα (με διαλεχτές πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς), όπως τα ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε μπίρα και φασκόμηλο, το αβγό με αρμένικο χειροποίητο σουτζούκι ή η κοπανιστή με κατίκι Δομοκού, ενώ πάντα υπάρχουν και οι θαλασσΙνές επιλογές που θα συνοδεύσουν το ούζο ή το τσίπουρό σας.

"Λαλάγγια"

Τα Λαλάγγια
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Γυθειώτης Άγγελος Κολοκοτρώνης υμνεί την κουζίνα της πατρίδας του, χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες της, όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τα χωράφια του. Σε έναν χώρο με φιλόξενη ενέργεια, απολαμβάνουμε τις αυθεντικές συνταγές μιας γνήσιας Μανιάτισσας γιαγιάς.

Αορίτης

Το κρητικό εστιατόριο Αορίτης του Σήφη Μανουσέλη 20
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η ταβέρνα του Σήφη Μανουσέλη στην οδό Μαιάνδρου, στα πέριξ της Μιχαλακοπούλου και στη γειτονιά του παλιού Χίλτον, θα μείνει ανοιχτή για όλο τον Αύγουστο (με εξαίρεση τις 14/08) απλώνοντας τα τραπέζια της στη δροσερή 'αυλή' της, στο πλάι του πάρκου. Έτσι θα μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα καλούδια της καθόλη τη διάρκεια του αστικού θέρους.

Δούκισσα

Aν και η πόλη είναι πολύβουη και τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς, υπάρχει ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο που μπορεί να γίνει το νέο σου ιδανικό καταφύγιο: η "Δούκισσα"! Το ατού του μαγαζιού είναι η δροσερή αυλή του, με τα δέντρα της αλλά και το χαρακτηριστικό πηγάδι. Σε αυτόν τον παρεΐστικο χώρο, που έχει αυτό το οικείο vibe καθώς πρόκειται για μια παλιά μονοκατοικία με τον κήπο της, σερβίρονται γεύσεις κλασικές κι αγαπημένες, με σύγχρονη προσέγγιση.

Δούκισσα, μοντέρνο μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι

Την όρεξη ανοίγουν ιδανικά οι baby πατάτες με φρέσκο κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης, που τους πάει πολύ η προσθήκη του μαρινάτου γαύρου. Ρωτήστε οπωσδήποτε, επίσης, για την πίτα ημέρας από την κυρία Λία και μην παραλείψετε τους αφράτους λουκουμάδες ντομάτας και το πεϊνιρλί. Η παρέα θα μοιραστεί πιάτα όπως κοτόπουλο κρασάτο, χιουνκιάρ μπεγεντί και σουτζουκάκια προβατίνας ή ακόμα και καλαμαράκια και γαρίδες σαγανάκι.

"Taverna 37"

Δε θα λέγαμε ακριβώς πως διαθέτει αυλή αλλά το open air dining room της Taverna 37 στο FS Athens είναι αν μη τι άλλο ειδυλλιακό και δεν πρέπει να απουσιάζει από μία τέτοια λίστα.

Taverna 37

Με παραδοσιακή στόφα και το γευστικό ραφινάρισμα του ταλαντούχου Κερκυραίου σεφ Αλέξανδρου Κοσκινά, το ελληνικό εστιατόριο του περίφημου ξενοδοχείου στη Βουλιαγμένη ακολουθεί τις κλασικότροπες νόρμες, σερβίροντάς τες με μοντέρνα ματιά και τη θάλασσα κυριολεκτικά στα πόδια σας. Πιστός στο εδεσματολόγιο της παραδοσιακής ταβέρνας, αλλά χωρίς να περιορίζεται εντελώς σε αυτό, ο βραβευμένος σεφ εκλεπτύνει γεύσεις με βαθιά οικείο χαρακτήρα, προσθέτοντας νότες που τις ανανεώνουν γευστικά. 

Χειμώνα Καλοκαίρι

Χειμώνας-Καλοκαίρι
©Λεωνίδας Τούμπανος

Στο παραθαλάσσιο Ζούμπερι, μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο γεμάτο βουκαμβίλιες και πέργκολες με κληματαριές ξεδιπλώνεται ένα σκηνικό που ξυπνά μνήμες από το καλοκαίρι στην ελληνική εξοχή. Η κουζίνα με ρίζες πολίτικες και άρωμα Μεσογείου στο "Χειμώνα Καλοκαίρι" φέρει την υπογραφή της Νίκης Παρλιάρου και, εδώ και 15 χρόνια, ξεχωρίζει για τα σπιτικά πιάτα της, φτιαγμένα με φρέσκες πρώτες ύλες και μαμαδίστικη φροντίδα. Για μια λαχταριστή αρχή, η παστουρμαδόπιτα και οι τραγανές τυροκροκέτες με κανταΐφι είναι ό,τι πρέπει.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στέκι του Ηλία (το)

Θεσσαλονίκης 7, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ροζαλία

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καραβίτης

Αρκτίνου & Παυσανίου, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρεμούτσικο (το)

Αγ. Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Κληματαριά

Πλατεία θεάτρου 2, Βαρβάκειος Αγορά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ελευθεριάδης Πεϊνιρλί

Σολωμού 26, Δροσιά
  • Εστιατόρια

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Παππάς

Θεσσαλονίκης 2 & Σερρών, Θρακομακεδόνες
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ελαίας Γη

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Ιθώμης 20 & Μορέως, Άνω Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πιπινιός

Πέππα 1 & 25ης Μαρτίου, Πλατεία Σταμάτας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λαλάγγια

Σοφ. Βενιζέλου & Καραολή Δημητρίου 27, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Θεσσαλός (Ο)

Μελενίκου 2, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λατομείο

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αορίτης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταβέρνα των Φίλων

Άργους 66, Κολωνός
  • Εστιατόρια

Αυλή

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ο Σαντορινιός

Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πυρολίκι

Μ. Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Tavernier

Ελπίδος 24, Νέα Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Cinapos

Ηρακλειδών 10, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταβέρνα ο Κώστας

Προφήτη Ηλία 3, Παιανία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λακκαγκίνη

Αγίας Τριάδος, Αφίδνες
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.