Ο τέλειος αθηναϊκός κήπος υπάρχει στου Παπάγου

Διόλου τυχαία, έχει χτίσει το δικό του μύθο όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας χιλιάδες πιστούς θαμώνες που εκτιμούν τη δροσιά και τις ποιοτικές γεύσεις.

Ο τέλειος αθηναϊκός κήπος υπάρχει στου Παπάγου

Το Άλσος Παπάγου είναι ένας από τους ομορφότερους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας. Εκεί, υπό τη σκιά των πεύκων, μπορεί κανείς να βρει κάτι από Μεσόγειο. Το "Piu Verde", που εντάσσεται τέλεια στο καταπράσινο σκηνικό χάρη στο γήινο κομψό ντεκόρ και την τεχνητή λίμνη του, προσφέρει μια δροσερή εμπειρία αποτοξίνωσης από την αστική καθημερινότητα. Το δυνατό χαρτί του είναι, φυσικά, το φαγητό, το οποίο επιμελείται ο σεφ Λεωνίδας Σιώκος.

Piu Verde

Η απόλαυση ξεκινά από τις πλούσιες σαλάτες (δοκίμασε αυτή με τα πολύχρωμα ντοματίνια για φουλ γεύση καλοκαιριού) και συνεχίζεται με ορεκτικά που μπορεί να τα μοιραστεί κι η παρέα: από αφράτα κεφτεδάκια και ψητή μελιτζάνα με καπνιστή κρέμα πιπεριάς, δροσερό γιαούρτι με βότανα και γλασέ δυόσμου μέχρι "μίνι μουσακά" σε φωλιά πατάτας.

Piu Verde

Piu Verde

Όσο για τα κυρίως, προτάσεις όπως οι άχαστες παπαρδέλες με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, το κοτόπουλο πανέ με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα στο φούρνο και το φιλέτο τσιπούρας με τσιγαριαστά χόρτα φέρνουν τη Μεσόγειο στο πιάτο. Γλυκό επίλογο γράφουν τα λαχταριστά επιδόρπια: καρυδόπιτα, η παραδοσιακή "Μελαχρινή" με γλάσο σοκολάτας, συνοδεία δροσερής κρέμας βανίλιας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, vegan κέικ με καρδιά πραλίνας κ.ά.

Piu Verde

Tip: Στο "Piu Verde" θα βρείτε και περιποιημένα, δροσιστικά κοκτέιλ που φτιάχνονται με φρέσκα υλικά κι έχουν άρωμα Μεσογείου.


Info

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, 2106546185, piu-verde.grPiu Verde, @piuverdepapagou

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.