Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

Το σουβλάκι Κομπλέ στο Αιγάλεω © Ο Γιώργος

Λένε, πως για να γίνει κανείς εξπέρ στο πεδίο του, χρειάζεται να επενδύσει 10.000 ώρες δουλειάς πάνω σε αυτό. Το craftsmanship  όπως το ονομάζουμε και στο χωριό μου, κάπως έτσι αποκτάται. Δε γνωρίζω αν στον "Γιώργο", ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα του Πειραιά έχουν ξεπεράσει το εν λόγω χρονικό όριο αλλά το έδεσμά τους, ίσως και να μαρτυρά τι συμβαίνει. Το συγκεκριμένο χεράτο σουξέ -λέγε με τυλιχτό με μπιφτέκι και κόκκινη σάλτσα- σερβίρεται ωστόσο εδώ και λίγους μήνες και στο μικρό αδερφάκι του, στο Αιγάλεω. Το εκεί σουβλάκι-σποτ συστήνεται ως "Κομπλέ" και ήδη έχει χτίσει πιστό κοινό. 

Ένα σουβλάκι μόνο

Έχω ένα soft spot στην καρδιά μου -και στις γευστικές μου προτιμήσεις- για εκείνα τα μέρη που επενδύουν σε ένα και μόνο προϊόν - αυτό κάνει ακριβώς το "Κομπλέ".

Το σουβλάκι Κομπλέ στο Αιγάλεω 1
© Ο Γιώργος

Το 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ελληνικό και φρεσκότατο, ψήνεται εκείνη την ώρα στη σχάρα, η ντομάτα και το κρεμμύδι χειρουργικά κόβονται ανά πέντε λεπτά ώστε να διατηρούν ατόφια τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα τους, η πίτα προέρχεται από δική τους ειδική συνταγή που εκτελείται στην εντέλεια από συνεργαζόμενη βιοτεχνία. 

Το σουβλάκι Κομπλέ στο Αιγάλεω 4
© Ο Γιώργος

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η μυστική, κόκκινη σάλτσα, τα κρυφά υλικά της οποίας αλλά και η ορθή εξάπλωσή της στα προαναφερθέντα, κάνουν τη διαφορά. Ή πιο σωστά, ενισχύουν ένα ήδη συννεφένιο, φροντισμένο και εξόχως ποιοτικό σουβλάκι. Τυλιχτό, αν προτιμάς. Που είναι και το μόνο του προϊόν, μαζί με ένα λουκάνικο, που σερβίρεται αποκλειστικά στο Αιγάλεω. 

Το σουβλάκι Κομπλέ στο Αιγάλεω 2
© Ο Γιώργος

"Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στο Αιγάλεω, που είναι μια περιοχή με καλοφαγάδες, με μερακλήδες. Στο Κομπλέ έρχεται κόσμος που μας ήξερε ήδη αλλά και νέο κοινό, που έχει αγαπήσει το σουβλάκι μας - κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όσο για το όνομα, προέκυψε ασφαλώς από την πιο δημοφιλή παραγγελία των επισκεπτών στον Πειραιά: Πιάσε ένα κομπλέ" μου λέει ο δημιουργός Γιώργος Τσακίρης. Αυτή είναι και η συμβουλή μας λοιπόν, πάρε ένα κομπλέ στο Κομπλέ.


Info

Ιερά Οδός 194, Αιγάλεω
Τηλ. 211 0080 400
Ανοιχτά Δευτ. - Παρ. 11.00 - 20.30, Σαβ. 11.00 - 19.30

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2025

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.