Στο "Λατομείο" γινόμαστε όλοι μια παρέα

Το μεζεδοπωλείο που στεγάζεται στο ισόγειο του "Terra Petra" στην Πετρούπολη αγαπά τη ζωντανή μουσική, το τσίπουρο και τους καλοφτιαγμένους μεζέδες.

Λατομείο

Ο πολυχώρος "Terra Petra" είναι σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή διασκέδαση για την αισθητική και την πολυεπίπεδη προσφορά εμπειρίας εξόδου για κάθε ώρα της μέρας. Το μεζεδοπωλείο που λειτουργεί ξανά από τον Ιούνιο του 2020 στο ισόγειο είναι στέκι για χαλαρά τσιμπολογήματα και ωραίες μουσικές που συνοδεύουν τις τσιπουροποσίες της παρέας. 

Λατομείο

Λατομείο

Με όνομα εμπνευσμένο από το παρελθόν της τοποθεσίας, το "Λατομείο", διατηρεί μεν τα κλασικά χαρακτηριστικά της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του, έχει διαμορφωθεί όμως στη λογική του concept που φιλοξενεί με στυλ που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ταβέρνα στην εξοχή. Κρατήστε θέση στα λευκά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, παραγγείλετε νόστιμους μεζέδες και τσουγκρίστε τα ποτήρια σιγομουρμουρίζοντας σουξέ της εποχής που παίζουν στα ηχεία ή συχνά και ζωντανά σε ειδικές μουσικές βραδιές  που συχνά-πυκνά διοργανώνουν. Τι άλλο θέλεις για να περάσεις όμορφα; 

Λατομείο

Τι τρώμε όμως εδώ; Οι κλασικές αξίες των εθνικών μας γεύσεων έχουν την τιμητική τους οπότε θα ξεκινήσετε με μαστιχωτό ψητό ταλαγάνι με καρέ μαριναρισμένης ντομάτας και φυσικά από το τραπέζι δεν θα λείψει μια τηγανιά τραγανές πατάτες και τζατζίκι. Θα συνεχίσετε με παστρουρμαδοπιτάκια και σκιουφιχτά με πορτσίνι, γραβιέρα και προσούτο, τα οποία θα δώσουν εξαιρετική πάσα σε κρεατοφαγικά πιάτα όπως η ζουμερή χοιρινή τηγανιά και ο μεζές για τους… μπεκρήδες της παρέας. Το mix κοντοσούβλι ή μια πληθωρική ποικιλία κρεατικών θα καλύψουν όλα τα γούστα και ταιριάζουν πολύ με μπύρα και αποστάγματα όπως ούζο ή τσίπουρο. 

terrapetra.gr, 2163000777

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.