Οι "Λεύκες" στο Γαλάτσι είναι αξία διαχρονική

Χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον και γεύσεις σαν καθησυχαστικό χάδι στον ουρανίσκο δίνουν τον τόνο στο διαχρονικό στέκι του Γαλατσίου.

Λεύκες © Λεωνίδας Τούμπανος

Πλησιάζοντας την τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, το εστιατόριο "Λεύκες" συνεχίζει να χαράσσει σταθερά τη δική του διαδρομή με κουζίνα νόστιμη που συνεχώς εξελίσσεται. Η κατάφυτη αυλή που από την είσοδο σε κάνει να ξεχνάς ότι η Γαλατσίου είναι ακριβώς δίπλα, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες εντός και εκτός της σάλας, με την προσωπική αισθητική του σεφ ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα και τα βαθιά νόστιμα πιάτα με καθαρές γεύσεις και προσωπικότητα είναι μερικοί από τους (βασικούς) λόγους που βαστά στο χρόνο και έχει αποκτήσει πιστούς θαμώνες. 

Λεύκες
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι "Λεύκες" αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις και την τέχνη και στα χρόνια που ο Ντούμας βρίσκεται στο πηδάλιο, φροντίζει συνεχώς να φρεσκάρει το προφίλ του μαγαζιού με πινελιές ανανεωτικές στην κουζίνα και το χώρο διατηρώντας την εμπειρία χαλαρή και ευχάριστη. Το μάτι στην αυλή χορταίνει από το φυσικό στοιχείο ενώ σε διάφορες γωνιές, περιμένοντας τα πρώτα πιάτα, θα εντοπίσετε "ψαγμένα" αντικείμενα από τις περιηγήσεις του ιδιοκτήτη. 

Λεύκες

Οι μαγειρικές ανησυχίες του σεφ εκφράζονται σε ένα μενού αποτελούμενο από πιάτα άλλοτε βαθιά παραδοσιακά άλλοτε μπολιασμένα με μοντέρνες πινελιές και διεθνή στοιχεία. Motto του εξάλλου όταν περιγράφει τις "Λεύκες" είναι ότι εδώ "η παράδοση ντύνεται με τα ρούχα της εξέλιξης" ενώ διατηρεί αδιαπραγμάτευτα τις μερίδες του χορταστικές και τις σερβίρει στη λογική του μοιράσματος, αφού στόχος του εξαρχής ήταν να δημιουργήσει ένα στέκι της παρέας. Ξεκινήστε μερακλίδικα βουτώντας τις χειροποίητες πιτούλες στο τζατζίκι με ρέβα, τσιμπολογήστε στη συνέχεια το ψευστοσαγανάκι με φέτα πανέ, τις ζουμερές σεφταλιές και τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου ενώ από κρεατικά προτείνουμε να μην αφήσετε στην άκρη και το τρυφερό κατσικάκι που σιγομαγειρεύουν στη γάστρα. Οι μακαρονάδες θα προτιμήσετε τα σκιουφιχτά με πέστο δυόσμου και τσιγαριαστό αρνί ή το κριθαράκι με μπουκιές από μοσχάρι, σάλτσα ψητού και πεκορίνο. Όσο για τα τσουγκρίσματα, διαθέτουν μια μικρή λίστα κρασιών με προτάσεις που θα βρείτε κολλημένες πάνω σε ένα... μπουκάλι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.