'The Twenty One Restaurant & Bar', νέο κεφάλαιο στην Κηφισιά

Επανασχεδιασμένο και ριζικά ανανεωμένο το δημοφιλές σποτ των Βορείων Προαστίων επενδύει ακόμη περισσότερο στην αισθητική και τη γεύση.

Το The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά

Ήταν η αγάπη για τη σωστή αισθητική και η λατρεία για το καλό φαγητό, οι κινητήριες δυνάμεις που ώθησαν τους Αλέξανδρο και Φίλιππο Βαρβέρη μαζί με τον Γρηγόρη και τη Μαριάννα Ψάλτη να δημιουργήσουν το 'The Twenty One Restaurant & Bar'. Δίχως να το γνωρίζουν, έφτιαχναν τότε εκείνο ακριβώς το σημείο που θα εξελισσόταν σε σημείο συνάντησης -αλλά και αναφοράς, πια- για τα βόρεια προάστια των Αθηνών.

Έκτοτε, δε δείχνουν στιγμή να εφησυχάζουν και πια εντάσσουν το μπαρ-εστιατόριο σε ένα συνολικότερο project που περιλαμβάνει και το  πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο 'The Twenty One', το οποίο άλλωστε το (συ)στεγάζει. 

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 10

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 17

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 5

Το interior design λοιπόν έχει την υπογραφή του Στάμου Χονδροδήμου (IDLaboratorium) και ακολουθεί τη γραμμή της σύγχρονης πολυτέλειας με διακριτικές αναφορές σε διάφορα στυλ, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός είναι κατά κύριο λόγο από τη Moda Bagno-Interni και τον φωτισμό ανέλαβε η Αλεξάνδρα Μπογδάνου.

Πηγή έμπνευσης η χλωρίδα τόσο της περιοχής όσο και του ίδιου του υπέροχου κήπου, ο οποίος ήρθε πιο κοντά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, ενώ ο υφιστάμενος ημιυπαίθριος χώρος του αποτέλεσε το έναυσμα της ιδέας των greenhouses.

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 7

Εξίσου σημαντικό σημείο αναφοράς οι εκλεκτικιστικές κατοικίες της Κηφισιάς από τα χρόνια της Belle Epoque που ενέπνευσαν τόσο την αναδιαμόρφωση του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου, με τα σε στυλ Art Nouveau στοιχεία να δίνουν τον τόνο. 

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 3

Ιδιαίτερα μάρμαρα και ψηφίδες, φίνες ταπετσαρίες, βελούδινα υφάσματα, σοφιστικέ χρωματικοί τόνοι αλλά και μοντέρνα έργα τέχνης ενισχύουν αυτή την έκφραση καλαισθησίας και κοσμοπολιτισμού - στο τελευταίο βοηθά και το εκλεκτό crowd. Bonus -να κάτι που δεν περίμενες- μια από τις ομορφότερες τουαλέτες στην Αθήνα.

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 14

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 18

Στα της κουζίνας πεπραγμένα, ο επί σειρά ετών σεφ Νίκος Δήμητρας δείχνει να περνά περίοδο φόρμας, πατώντας σταθερά σε μια μεσογειακή βάση με ασιατικά twists και πολύ καλή πρώτη ύλη. Αρχή με σπιρτόζικο λαβράκι σεβίτσε tostada και ζουμερές γαρίδες σχάρας με αβοκάντο και σάλτσα μάνγκο.

Διαβάστε Επίσης

Συνέχεια με φροντισμένο ριζότο με παλαιωμένη παρμεζάνα και κορύφωση με μια άψογη ταλιάτα Black Angus. Υπόσχεση άμεσης επιστροφής για το περίφημο 'The Twenty One Burger' που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω.

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 1

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 21

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 13

Έξτρα πόντοι για το εξαιρετικό σέρβις και την πληθωρική wine list, όπως επίσης και για την πολύ καλή δουλειά που συμβαίνει στο μπαρ. 
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Twenty One Restaurant

(ξεν. «Τwenty Οne») Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.