Εναλλακτικός Άγιος Βαλεντίνος σε σέξι μπαρ και εστιατόρια

Ιντριγκαδόρικα πιάτα με γευστικές εξάψεις, μπάρες με σεξαπίλ και αφροδισιακά cocktails, flirty vibes και ατμόσφαιρα που γεννά συναισθήματα.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΕΞΙ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ Brutus Tavern

Πώς μπορεί ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ να είναι σέξι; Ασυνήθιστη η ερώτηση αλλά απαντήσεις υπάρχουν - ειδικά από τη στιγμή που πολλοί τις ψάχνουν για εκείνη την ημέρα του χρόνου που ταιριάζει ιδανικότερα στην περίσταση. Ιντριγκαδόρικα πιάτα με γευστικές εξάψεις, μπάρες με σεξαπίλ και αφροδισιακά cocktails, flirty vibes και ατμόσφαιρα που γεννά συναισθήματα. Τα μάλλον πιο απροσδόκητα μέρη για την ημέρα του έρωτα, που πιθανότατα να ενέκρινε και ο ίδιος ο Άγιος Βαλεντίνος. 

Τα μπαρ

Κάθε άλλο παρά "γυμνό" θα έλεγε κανείς το σχετικά φρέσκο μπαρ "Naked Ath." στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που στεγάζεται στον χώρο που παλαιότερα συναντούσες το "Θρούμπι". Η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου έγινε για να καταδείξει πως εδώ δεν υπάρχουν πολλά περιτυλίγματα ή, πιο ορθά, πράγματα που "σκεπάζουν" τη φυσική ομορφιά του. Αλλά από μόνο του το όνομά του σε ιντριγκάρει. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η εικονογράφηση του μενού του, με τις διπλής ερμηνείας εικόνες να παίζουν με το μυαλό σου, κάνοντας απροσδόκητους συνειρμούς.

Κομψός και προσεγμένος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια χώρος, cool-vibed crowd, ατμοσφαιρικός φωτισμός, βελούδινοι καναπέδες, μία πανέμορφη μπάρα και καλοφτιαγμένα Martinis. Στο "Zebra" του Ψυχικού θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι που δεν αποπέμπει (και) ερωτισμό.

ΣΕΞΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ZEBRA ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ
Zebra

ΣΕΞΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - JUAN RODRIGUEZ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ
Juan Rodriguez

Ισορροπώντας ανάμεσα στο art deco, το ύφος της belle-epoque και το αποικιακό στυλ, το "Juan Rodriguez" στου Ψυρρή είναι από εκείνα τα μέρη που σε καλούν να τα προσέξεις και να ερωτευτείς το χώρο τους. Βοηθούν σε αυτό οι πολυέλαιοι και τα παλιομοδίτικα φώτα, οι ξύλινοι ζωγραφισμένοι τοίχοι και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός.

Ο έρωτας συχνά υπερβαίνει τη λογική ή ακόμη και την πραγματικότητα. Επομένως τι πιο λογικό από το να κάνεις τη σαφή σύνδεση με το μπαρ του Κολωνακίου που έχει "βαπτιστεί" από τον αξιότερο ίσως εκπρόσωπο του υπερρεαλισμού στον κινηματογράφο, Luis Buñuel; Το "Buñuel" όμως δεν περιορίζεται σε αυτό. Ο χαμηλός φωτισμός της μπάρας, οι πράσινοι στο χρώμα της τσόχας τοίχοι, η vintage αισθητική και οι χρυσές λεπτομέρειες θα σου βγάλουν... κάτι. Όπως ακριβώς και σε όλα τα υπόλοιπα προαναφερθέντα μπαρ.

Τα εστιατόρια

Ένα ταξίδι σε κάποια εξωτική και κοσμοπολίτικη Ριβιέρα. Αυτό ακριβώς είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς με το που πατήσει το πόδι του στην Βουλιαγμένη και το "Matsuhisa". Ο ιαπωνικός γαστρονομικός πολιτισμός είναι σεβαστικά ερωτικός ενώ το περιβάλλον σε προδιαθέτει πως έχεις βγει το πιο ελιτίστικο πρώτο ραντεβού της ζωής σου. Όταν δε, αυτά συνδυάζονται με υψηλοτάτου επιπέδου κουζίνα και νόστιμα ποτά, τότε είναι δεδομένο πως θα παθιαστείς. Για κάτι προφανώς πιο μαξιμαλιστικό, πασπαλισμένο πάντοτε με πανασιατικό glam σε γεύση και feeling, υπάρχει το "Zuka". Ένα μέρος που μοιάζει να έχει κάθε φορά πάρτι. Και ξέρεις, τα πάρτι είναι μία καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις καλύτερα το έτερόν σου ήμισυ ή να δημιουργήσεις καινούρια contacts.

ΣΕΞΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ZUKA ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Zuka

Οποιοδήποτε έντονο συναίσθημα μπορεί να μεγιστοποιηθεί αν σε αυτό προστεθεί λίγο μυστήριο. Όπως για παράδειγμα στην εμπειρία του "Hervé", που αυτό ξεκινά από την πόρτα της εισόδου. Πληκτρολογώντας τον κωδικό της κράτησης και προχωρώντας στα ενδότερα, θα νιώσεις κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο, καθώς άπαντες θα σε υποδεχτούν θερμά στο ανεπιτήδευτα chic εσωτερικό.

Το" Vezene" είναι πάντοτε talk of the town, πάντοτε γεμάτο, πάντοτε νόστιμο. Τι το κάνει σέξι; Μαζί με όλα αυτά, η ζωντάνια, η ενέργεια που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, η νεοϋορκέζικη αύρα και το γεγονός πως οποιοδήποτε ραντεβού εδώ έχεις την αίσθηση πως θα εξελιχθεί ιδανικά. Με ό,τι σημαίνει για τον καθένα η τελευταία λέξη. Το έτερο πόνημα του Άρη Βεζενέ, "Birdman", είναι επίτηδες μικρό και αυτό δυνητικά θα μπορούσε να συμβαίνει για να έρθουμε πιο κοντά. Η κοσμοπολίτικα νόστιμη μπάρα του δε, φροντίζει για όλα τα υπόλοιπα.

Προκλητικά σεβίτσε και πιάτα γεμάτα εξάψεις, τολμηρές επιλογές σε ποτό, fun χώρος και ακόμη πιο fun ατμόσφαιρα συνθέτουν το σκηνικό στο ελεγχόμενα εξωτικό "Nikkei", που ίσως για λίγο σε κάνει να νιώσεις πως έχεις -έστω και έναν μικρό- ρόλο σε ταινία του James Bond. Παραμένοντας στο Κολωνάκι και κατηφορίζοντας από τη Δεξαμενή στα πέριξ της πλατείας, το "Brutus Tavern" είναι μία από τις αποδείξεις πως ακόμη και η εκλεκτή κρεατοφαγία μπορεί να είναι σέξι. Δοκίμασε για παράδειγμα τα φανταστικά μπεργκεράκια του και θα καταλάβεις τι εννοώ. Η προεργασία όμως έχει γίνει από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα του και να αντικρίσεις το βαθύ εσωτερικό με το combo βελούδου-δέρματος, συνδυαστικά με τα λαμπερά πλακάκια, τις χρυσές λεπτομέρειες και τη φωτισμένη open kitchen, σε ένα οπτικό αποτέλεσμα σχεδόν σαν να το έχει στήσει ο Stanley Kubrick στο "Μάτια Ερμητικά Κλειστά".

Σε σχεδόν αντίστοιχο mood και το "Drakoulis Dry & Raw" στην Κηφισιά. Η φωτιά είναι μονίμως αναμμένη για να "υποδεχθεί" τα Wagyu Tenderloin, τα Τomahawk steaks, τις ζουμερές πάπιες και το πλήθος των υπόλοιπων προτάσεων αλλά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην πυρκαγιά που βάζει στη φαντασία σου η σάλα με τους dark τόνους, τα πλούσια υφάσματα, το underground περιβάλλον και το ηλεκτρονικό soundtrack, παράλληλα με ήχους από φελλούς που αφαιρούνται από φιάλες κρασιών και μαχαίρια που ακονίζονται.

Πιθανότατα ένα μέρος σαν το "Spit Jack", με σούβλες οι οποίες φιλοξενούν λαχταριστά κοτόπουλα, μοσχαρίσιες πικάνιες, τις -must taste-τραγανιστές πάπιες καθώς και κρατσανιστές πορκέτες, να μη σου βγάζει κάτι παθιάρικο με μία πρώτη ματιά, ακόμη κι αν το motto του περικλείεται στη φράση "for the love of meat".

Με μία δεύτερη όμως -ίσως παράλληλα και συμπληρωματικά με τα προαναφερθέντα- θα σου κλείσει το μάτι η κομψότητα των πολυελαίων, το παριζιάνικο essence και τα memorabilia της pop κουλτούρας.

Ποτό, φαγητό και έρωτας είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Όποια κι αν είναι η επιλογή σου -από τις παραπάνω ή και πιο πέρα από αυτές- φρόντισε να την απολαύσεις ακριβώς όπως το μάλλον δυνατότερο των συναισθημάτων: Ολοκληρωτικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.