Οδηγός Εστιατορίων

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου

Κλασικά hits αλλά και νέες προτάσεις από τον Παναγιώτη Ζώκο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του κέντρου, όπου τρως ατενίζοντας τα κρεατικά να στριφογυρίζουν στη rotisserie.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου

Από το 2018 βάζει τη δική του ψηφίδα στο multi culti γευστικό μωσαϊκό που έχει σχηματιστεί γύρω από την οδό Απόλλωνος και νοστιμίζει τις βόλτες μας στην καρδιά της πόλης. Ο λόγος για το «Spit Jack» που πόνταρε εξ αρχής σε ένα concept απλό και ξεκάθαρο: 3-4 κρεατικά να στροβιλίζονται σε αυθεντική rotisserie που έφεραν από τη Γαλλία, συν τις γαρνιτούρες τους, συν κάποια σαλάτα και γλυκό, σε ένα σενάριο καθημερινό αλλά όχι πρόχειρο που διαρκώς εμπλουτίζεται.

Το βιώνεις καθισμένος σε κάποιο από τα τραπέζια της μικρής αλλά ιδιαίτερα ατμοσφαιρικής σάλας που θυμίζει νεοϋρκέζικο tattoo shop. Δερματόστικτοι σταρ του Χόλιγουντ στους τοίχους, διάσπαρτες νέον επιγραφές σε δυνατό κόκκινο χρώμα αλλά και άφθονο κόκκινο μάρμαρο με λευκά νερά στο πάτωμα και τη μπάρα, σαν αναφορά στην πρώτη ύλη του μαγαζιού που στριφογυρίζει σχεδόν υπνωτιστικά μπροστά της.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 1

Τα ανατρεπτικά μαχαιροπήρουνα, με μπαλταδάκι αντί για μαχαίρι, σε βάζουν περαιτέρω στο νόημα. Η πορκέτα είναι δικαίως η σταρ της rotisserie έτσι όπως έρχεται χυμώδης και τρυφερή, με τραγανή πέτσα που θα μπορούσε να σερβίρεται και μόνη της. Η πάπια μας από την άλλη, αν και νόστιμη, ζητούσε παραπάνω υγρασία την οποία βρήκε στην ενδιαφέρουσα συνοδευτική σος Jack Daniels, που όπως και οι υπόλοιπες σάλτσες παρασκευάζονται στην κουζίνα.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 2

Οι προτάσεις στη σούβλα περιλαμβάνουν ακόμα μαριναρισμένο κοτόπουλο καθώς και πικάνια από Black Angus που σερβίρεται με γκρεμολάτα φρέσκων μυρωδικών. Αυτή η τελευταία, η οποία το βράδυ της επίσκεψης μας είχε δυστυχώς τελειώσει, είναι από τις πρόσφατες προσθήκες στο μενού που επιμελείται ο Παναγιώτης Ζώκος κι έχει κι άλλα ωραία να προτείνει. Την δροσερή και γλυκοφάγωτη burrata με πολύχρωμα ντοματίνια και φύτρες σκόρδου που δροσίζονται από ωραίο ντρέσινγκ λευκού balsamico, το πρωτότυπο και βαθιά νόστιμο μοσχαρίσιο ταρτάρ που έχει για βάση του το γιαπωνέζικο ψωμί sando και καβουρδισμένο φουντούκι που τραγανίζει ευχάριστα, καθώς και τα επίσης καινούργια και ιδιαίτερα comfort μοσχαρίσια μάγουλα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, που συνοδεύονται από πουρέ πατάτας με τρούφα.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 3

Γαλλικής «κοψιάς», έντονα βουτυράτος, φίνος και με το λάδι του πολύτιμου μύκητα να συμμετέχει ισορροπημένα, ο πουρές αυτός αξίζει να βρει τη θέση του στο τραπέζι σας και αυτόνομα, καθώς ανήκει στις γαρνιτούρες του καταλόγου. Πλάι του, παίζουν επίσης καλαμπόκι σε sticks με ωραία αίσθηση σχάρας, ευχάριστη ζεστή σαλάτα γλυκοπατάτας με mayo miso και τραγανό μπέικον, καθώς και ξινούτσικα μανιτάρια σοτέ με φουντούκι και βασιλικό, για να συνοδεύσετε τα κρεατικά της αρεσκείας σας, που σερβίρονται σε κομψά ξύλινα πλατό. Γλυκαθήκαμε με ευγενικώς πικάντικη σούπα σοκολάτας και πλούσιο «σπασμένο» μιλφέιγ που τα καραμελωμένα φύλλα του κρύβουν μέσα τους πραλίνα φιστικιού αρτυμένη με ανθό αλατιού.

Τιμή: € 20 -30

Περισσότερες πληροφορίες

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/01/2022

Νέα αστέρια λάμπουν στην Ισπανία

Περισσότερα από τριάντα καινούργια αστέρια απένειμε ο οδηγός Michelin στη δυναμική σκηνή της Ιβηρικής χερσονήσου.

Οι σούπες που αγάπησα

Από comfort μέχρι γαστρονομικοί, ιδού 6 "μαγικοί ζωμοί" που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

"Ortigia": Σικελία-Κηφισιά σημειώσατε Χ

Η καινούργια πρόταση της οικογένειας Βουλγαράκη μας ταξιδεύει νοερά στα νότια της Μπότας, με "καπετάνιο" τον Σικελό σεφ Pino Saccheri.

Πού να κρύβεται το "Εν Κρυπτώ";

Ένα σύγχρονης αντίληψης μαγειρείο μας υποδέχεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του κέντρου.

6 νέα εστιατόρια για καλή νέα χρονιά

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι νέες αφίξεις στην εκπνοή της προηγούμενης χρονιάς δεν έλειψαν κάνοντας τη μετάβαση στο 2022 κατάτι πιο νόστιμη και ελπιδοφόρα.

"Cavaliere": νέο ιταλικό στη Νέα Σμύρνη

Το καινούργιο εστιατόριο στην καρδιά της δημοφιλούς συνοικίας ομιλεί ιταλικά διά χειρός Βασίλη Τσατσάκη.