«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου

Κλασικά hits αλλά και νέες προτάσεις από τον Παναγιώτη Ζώκο στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του κέντρου, όπου τρως ατενίζοντας τα κρεατικά να στριφογυρίζουν στη rotisserie.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου

Από το 2018 βάζει τη δική του ψηφίδα στο multi culti γευστικό μωσαϊκό που έχει σχηματιστεί γύρω από την οδό Απόλλωνος και νοστιμίζει τις βόλτες μας στην καρδιά της πόλης. Ο λόγος για το «Spit Jack» που πόνταρε εξ αρχής σε ένα concept απλό και ξεκάθαρο: 3-4 κρεατικά να στροβιλίζονται σε αυθεντική rotisserie που έφεραν από τη Γαλλία, συν τις γαρνιτούρες τους, συν κάποια σαλάτα και γλυκό, σε ένα σενάριο καθημερινό αλλά όχι πρόχειρο που διαρκώς εμπλουτίζεται.

Το βιώνεις καθισμένος σε κάποιο από τα τραπέζια της μικρής αλλά ιδιαίτερα ατμοσφαιρικής σάλας που θυμίζει νεοϋρκέζικο tattoo shop. Δερματόστικτοι σταρ του Χόλιγουντ στους τοίχους, διάσπαρτες νέον επιγραφές σε δυνατό κόκκινο χρώμα αλλά και άφθονο κόκκινο μάρμαρο με λευκά νερά στο πάτωμα και τη μπάρα, σαν αναφορά στην πρώτη ύλη του μαγαζιού που στριφογυρίζει σχεδόν υπνωτιστικά μπροστά της.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 1

Τα ανατρεπτικά μαχαιροπήρουνα, με μπαλταδάκι αντί για μαχαίρι, σε βάζουν περαιτέρω στο νόημα. Η πορκέτα είναι δικαίως η σταρ της rotisserie έτσι όπως έρχεται χυμώδης και τρυφερή, με τραγανή πέτσα που θα μπορούσε να σερβίρεται και μόνη της. Η πάπια μας από την άλλη, αν και νόστιμη, ζητούσε παραπάνω υγρασία την οποία βρήκε στην ενδιαφέρουσα συνοδευτική σος Jack Daniels, που όπως και οι υπόλοιπες σάλτσες παρασκευάζονται στην κουζίνα.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 2

Οι προτάσεις στη σούβλα περιλαμβάνουν ακόμα μαριναρισμένο κοτόπουλο καθώς και πικάνια από Black Angus που σερβίρεται με γκρεμολάτα φρέσκων μυρωδικών. Αυτή η τελευταία, η οποία το βράδυ της επίσκεψης μας είχε δυστυχώς τελειώσει, είναι από τις πρόσφατες προσθήκες στο μενού που επιμελείται ο Παναγιώτης Ζώκος κι έχει κι άλλα ωραία να προτείνει. Την δροσερή και γλυκοφάγωτη burrata με πολύχρωμα ντοματίνια και φύτρες σκόρδου που δροσίζονται από ωραίο ντρέσινγκ λευκού balsamico, το πρωτότυπο και βαθιά νόστιμο μοσχαρίσιο ταρτάρ που έχει για βάση του το γιαπωνέζικο ψωμί sando και καβουρδισμένο φουντούκι που τραγανίζει ευχάριστα, καθώς και τα επίσης καινούργια και ιδιαίτερα comfort μοσχαρίσια μάγουλα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, που συνοδεύονται από πουρέ πατάτας με τρούφα.

«Spit Jack»: Οι σούβλες της οδού Σκούφου - εικόνα 3

Γαλλικής «κοψιάς», έντονα βουτυράτος, φίνος και με το λάδι του πολύτιμου μύκητα να συμμετέχει ισορροπημένα, ο πουρές αυτός αξίζει να βρει τη θέση του στο τραπέζι σας και αυτόνομα, καθώς ανήκει στις γαρνιτούρες του καταλόγου. Πλάι του, παίζουν επίσης καλαμπόκι σε sticks με ωραία αίσθηση σχάρας, ευχάριστη ζεστή σαλάτα γλυκοπατάτας με mayo miso και τραγανό μπέικον, καθώς και ξινούτσικα μανιτάρια σοτέ με φουντούκι και βασιλικό, για να συνοδεύσετε τα κρεατικά της αρεσκείας σας, που σερβίρονται σε κομψά ξύλινα πλατό. Γλυκαθήκαμε με ευγενικώς πικάντικη σούπα σοκολάτας και πλούσιο «σπασμένο» μιλφέιγ που τα καραμελωμένα φύλλα του κρύβουν μέσα τους πραλίνα φιστικιού αρτυμένη με ανθό αλατιού.

Τιμή: € 20 -30

Περισσότερες πληροφορίες

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/02/2023

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.

Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.