Τσίπουρο και ηπειρώτικοι μεζέδες για ένα τριήμερο στο πιο hot στέκι στο Ζάππειο

Το Εξώτικα αφιερώνει ένα ολόκληρο τριήμερο στο τσίπουρο, υποδεχόμενο τον παραγωγό Ευάγγελο Πάκιο και το Τσ’ Βάβως μαζί με ένα ειδικό μενού ηπειρώτικων μεζέδων.

Το νέο all day bar Εξώτικα στο Ζάππειο 1 © Λεωνίδας Τούμπανος

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 2-4 Οκτωβρίου, το Εξώτικα αφήνει για λίγο τα πιο urban τροπικά του και στρέφει το βλέμμα προς την Ήπειρο. Στο αναψυκτήριο του Ζαππείου καταφθάνει το τσίπουρο Τσ' Βαβως, μαζί με τον παραγωγό Ευάγγελο Πάκιο, για ένα τριήμερο αφιερωμένο σε αποστάγματα, ηπειρώτικες γεύσεις και -όπως σωστά το θέτουν οι ίδιοι- ένα ποτήρι που εύκολα μπορεί να γίνει δύο.

Η γνωριμία δεν θα περιοριστεί φυσικά στο τσίπουρο. Η κουζίνα του Εξώτικα ετοιμάζει για τις τρεις ημέρες ένα έξτρα μενού με ηπειρώτικους μεζέδες, φτιαγμένους για να σταθούν δίπλα στο απόσταγμα και να μεταφέρουν λίγη από τη λογική του παραδοσιακού τραπεζιού στην καρδιά της Αθήνας.

Το event τρέχει όλη μέρα, χωρίς ιδιαίτερο τελετουργικό: περνάς, βρίσκεις θέση μέσα στο πράσινο του Ζαππείου, γεμίζεις ποτήρι και αφήνεις την Ήπειρο να κάνει τα υπόλοιπα.

Εξώτικα, Λ. Αμαλίας 405, Κήπος Ζαππείου, 210 3316973

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ROOTS μπαίνουν στην κουζίνα του Ζιγκοάλα για μία βραδιά

Το Kitchen Therapy Vol. 3 φέρνει στη Ζιγκοάλα τα ROOTS, τον Νικόλα Σμυρλάκη και ένα ειδικό μενού που παίζει με δίκταμο, μαστίχα, θυμάρι και κανέλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
02/10/2026

Ένα οινικό δείπνο με τα VOÏ Wines στο Καπάνι Μάρκετ

Ο Ιάσωνας Λίγας των VOÏ Wines κατεβαίνει στο Μεταξουργείο για ένα κοινό τραπέζι με φυσικά κρασιά, φαγητό και χαλαρή διάθεση στο Kapani Market.

Κι αν το Brutus Tavern είναι το πιο hot κρεατάδικο της Αθήνας αυτή τη στιγμή;

Το καρνιβορικό εστιατόριο του Κολωνακίου έχει διανύσει αρκετό δρόμο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Σήμερα, δείχνει πιο ώριμο και σίγουρο από ποτέ, με τον σεφ Στέφανο Ρίζο και την ομάδα του να διανύουν περίοδο φόρμας.

Η Ana Roš θέλει να βγάλει το fine dining στο δρόμο

Η αυτοδίδακτη Σλοβένα σεφ που έφτασε το "Hiša Franko" στα τρία αστέρια Michelin έρχεται στην Αθήνα για το Gastrosophy Festival και μιλά στο αθηνόραμα για το μέλλον της υψηλής γαστρονομίας, το νέο μοντέλο του "young dining", την οικονομία των εστιατορίων και τη σημασία του να τρώμε ξανά όχι σύμφωνα με τις τάσεις, αλλά τις ανάγκες της θρέψης.

Στο Django Gelato, το παγωτό γίνεται αφορμή για καλό σκοπό

Gelato for the Cure: Το Django Gelato στηρίζει το "Άλμα Ζωής" με limited edition γεύση

Ανοίγει ο Daniel Humm "γαστροταβέρνα στο Παγκράτι";

Συγγνώμη, στο Μανχάταν θέλαμε να πούμε… Όμως το νέο HUMM έχει ξυλόφουρνο, φάβα, φέτα, ψάρια στα κάρβουνα και μεγάλα πιάτα για τη μέση. Και θυμηθήκαμε όσα μας είχε πει ο διάσημος σεφ μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα.