Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό
Δεν μένουν παρά μόλις λίγες ημέρες για την επίσημη ανακοίνωση των καλύτερων της Ελληνικής Κουζίνας στο «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη. H εστίαση ξεκινάει ξανά δυναμικά, φορώντας τα βραβεία της στο πέτο.
Καινούργια ρεστοράν, νέες ιδέες, αλλιώτικες φάσεις. Σεφ, ξενοδοχεία, εστιάτορες, δοκιμάζουν την τύχη τους με νέα openings αυτό το καλοκαίρι. Η γεύση δεν το βάζει κάτω παρά τον κορονοϊό.
Παλαιωμένα, βιολογικά, πολλαπλής απόσταξης ή αρωματικά, αλλά όλα τους χωρίς γλυκάνισο, αυτά τα τέσσερα αποστάγματα αποκαλύπτουν τον πολυσύνθετο χάρτη της ελληνικής παραγωγής.
Σε συνεργασία με το αθηνόραμα και οδηγό το My wine app, το My market Κηφισιάς φιλοξένησε μία ακόμη απ’ τις μοναδικές οινικές συναντήσεις που διοργανώνει η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, και ο Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, μας ξενάγησε στο ξεχωριστό, αλλά και γοητευτικό κόσμο των ροζέ κρασιών.
Το Golden Hall βγάζει τηγάνια και κατσαρόλες, μαχαιροπίρουνα και τσόπστικ στην αστική αυλή του και καλλιεργεί ένα «Taste Garden», με όλα τα δημοφιλή εστιατόρια του εμπορικού σε funky, υπαίθριες καντίνες.
Αντισυμβατικό διακοσμητικό μιξάρισμα, ωραίες μουσικές, κλασικά κοκτέιλ, και trip hop, fusion bar food από τον Άνταμ Κοντοβά.
Ο διάστερος Ιταλός σεφ Luca Piscazzi αναλαμβάνει την κομψή trattoria του λαμπερού συγκροτήματος στη χερσόνησο του Αστέρα.
Κι έφερε στους Αμπελοκήπους νέες γεύσεις που μοσχοβολούν θάλασσα.
Το «α» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς. Μόλις άνοιξαν οι κρατήσεις. Σπεύσατε!
Εξελίξεων συνέχεια στο γευστικό χάρτη της παραλιακής, καθώς το «The Surf Club» ανοίγει οσονούπω με old school ατμόσφαιρα και γεύσεις αλ αμερικέν από τον βραβευμένο σεφ.
Τα πειράματα που είδαμε σε instagram και fb από σεφ κατά την καραντίνα, βρίσκουν το δρόμο τους στα εστιατόρια και η κουλτούρα του ψωμιού θριαμβεύει.
Το ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας βγάζει τραπεζάκια έξω, μεταμορφώνοντας την πλατεία Μαδρίτης σε κατάφυτη καλοκαιρινή αυλή, με παρεΐστικη λογική και αναβιωμένα classics από τα 100 χρόνια γαστρονομικής παρουσίας του.
Πώς θα σας φαινόταν, με μερικά κλικ μονάχα, να ερχόταν στο σπίτι σας ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασί;
Η ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με το αθηνόραμα συγκεντρώνει τις καλύτερες εμπειρίες της θερινής Αθήνας για κάθε διάθεση.
Αλλαγή σκυτάλης στην κουζίνα του όμορφου bar resto της Κηφισιάς. Τις γευστικές περιπέτειες του «βασιλιά πιθήκου» αφηγείται πλέον με fusion διαθέσεις ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας.
Ένας υπαίθριος κήπος με funky καντίνες ζωντανεύει στον προαύλιο χώρο του αγαπημένου εμπορικού κέντρου.
Με ένα πολύ ξεχωριστό βίντεο μας υποδέχονται ξανά οι τέσσερις σεφ στα εστιατόρια "Cookoovaya", "Basegrill", "Τραβόλτα" και "Hoocut".
Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα εξαιρετικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους.
Το «α» ενισχύει την ανάκαμψη των εστιατορίων της Ελλάδας, με δύο θεσμικές για τη γαστρονομία της χώρας ενέργειες, που τιμούν τα καλύτερα εστιατόρια και τους καλύτερους σεφ, τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020.