Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα»

Μια πρώτη γνωριμία με τη νεαρή σεφ, που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της κουζίνας στο ατμοσφαιρικό wine restaurant του κέντρου με τη μαγική θέα στην Ακρόπολη.

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα»

Καμιά φορά από κάπου αλλού ξεκινάς αλλά η ζωή τα φέρνει τελικά αλλιώς. Η 36χρονη Ελένη Αλιφέρη μπορεί να είναι σήμερα η καινούργια σεφ του όμορφου wine restaurant «Manouka» στην καρδιά της πόλης, μέχρι πριν λίγα χρόνια όμως εργαζόταν σε μεγάλες πολυεθνικές αλλά και σε εμάς, εδώ στο «α». Η μαγειρική πάντα υπήρχε στη ζωή της, μια και από μικρή βρισκόταν συνέχεια μέσα στις κουζίνες της οικογενειακής ταβέρνας «Τράκαινα» που είχε ανοίξει η γιαγιά της στην Ελαφόνησο.

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα» - εικόνα 1

Αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο της ύστερα από παρότρυνση του Λευτέρη Λαζάρου. «Ο κύριος Λαζάρου ερχόταν συχνά στην Ελαφόνησο και γνώριζε την μητέρα μου, η οποία είχε μεγάλη εξοικείωση με το φρέσκο ψάρι. Αργότερα ήταν εκείνος που με ώθησε να γραφτώ σε σχολή μαγειρικής και κατόπιν με πήρε κοντά του στο “Βαρούλκο”».

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα» - εικόνα 2

Τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στο εμβληματικό εστιατόριο της Ελλάδας, της έμαθαν όπως λέει «την αυστηρή πειθαρχία αλλά και την διαρκή επαγρύπνηση που συνεπάγεται η δουλειά σε μια κουζίνα, και ειδικά αυτού του επιπέδου», και την όπλισαν με δύναμη για το επόμενο βήμα. Πώς αισθάνεται αλήθεια για το γεγονός ότι εδώ και πολύ λίγο καιρό βγαίνει για πρώτη φορά μπροστά και παρουσιάζει ένα δικό της μενού;

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα» - εικόνα 3

«Είναι αναμφίβολα μεγάλη τιμή αλλά και ένα προσωπικό στοίχημα για εμένα. Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα, δοσμένο με έναν τρόπο λίγο πιο σύγχρονο, αλλά που την ίδια στιγμή ξυπνά μνήμες από το οικογενειακό τραπέζι. Με τον ιδιοκτήτη του “Manouka” Μάνο Στρατάκη και τον head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο δουλεύουμε όλοι μαζί από κοινού, έχοντας φτιάξει μια ομάδα που λειτουργεί σαν οικογένεια. Το στοίχημα μας, είναι να καταφέρουμε να πάρουμε το βλέμμα των επισκεπτών μας από τη μαγική θέα στην Ακρόπολη και να τους προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στην Ελλάδα, τόσο στο πιάτο όσο και στο ποτήρι τους».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.