Οδηγός Εστιατορίων

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα»

Μια πρώτη γνωριμία με τη νεαρή σεφ, που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της κουζίνας στο ατμοσφαιρικό wine restaurant του κέντρου με τη μαγική θέα στην Ακρόπολη.

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα»

Καμιά φορά από κάπου αλλού ξεκινάς αλλά η ζωή τα φέρνει τελικά αλλιώς. Η 36χρονη Ελένη Αλιφέρη μπορεί να είναι σήμερα η καινούργια σεφ του όμορφου wine restaurant «Manouka» στην καρδιά της πόλης, μέχρι πριν λίγα χρόνια όμως εργαζόταν σε μεγάλες πολυεθνικές αλλά και σε εμάς, εδώ στο «α». Η μαγειρική πάντα υπήρχε στη ζωή της, μια και από μικρή βρισκόταν συνέχεια μέσα στις κουζίνες της οικογενειακής ταβέρνας «Τράκαινα» που είχε ανοίξει η γιαγιά της στην Ελαφόνησο.

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα» - εικόνα 1

Αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο της ύστερα από παρότρυνση του Λευτέρη Λαζάρου. «Ο κύριος Λαζάρου ερχόταν συχνά στην Ελαφόνησο και γνώριζε την μητέρα μου, η οποία είχε μεγάλη εξοικείωση με το φρέσκο ψάρι. Αργότερα ήταν εκείνος που με ώθησε να γραφτώ σε σχολή μαγειρικής και κατόπιν με πήρε κοντά του στο “Βαρούλκο”».

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα» - εικόνα 2

Τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στο εμβληματικό εστιατόριο της Ελλάδας, της έμαθαν όπως λέει «την αυστηρή πειθαρχία αλλά και την διαρκή επαγρύπνηση που συνεπάγεται η δουλειά σε μια κουζίνα, και ειδικά αυτού του επιπέδου», και την όπλισαν με δύναμη για το επόμενο βήμα. Πώς αισθάνεται αλήθεια για το γεγονός ότι εδώ και πολύ λίγο καιρό βγαίνει για πρώτη φορά μπροστά και παρουσιάζει ένα δικό της μενού;

Ελένη Αλιφέρη: «Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα» - εικόνα 3

«Είναι αναμφίβολα μεγάλη τιμή αλλά και ένα προσωπικό στοίχημα για εμένα. Το φαγητό που προτείνω στο “Manouka” είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα, δοσμένο με έναν τρόπο λίγο πιο σύγχρονο, αλλά που την ίδια στιγμή ξυπνά μνήμες από το οικογενειακό τραπέζι. Με τον ιδιοκτήτη του “Manouka” Μάνο Στρατάκη και τον head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο δουλεύουμε όλοι μαζί από κοινού, έχοντας φτιάξει μια ομάδα που λειτουργεί σαν οικογένεια. Το στοίχημα μας, είναι να καταφέρουμε να πάρουμε το βλέμμα των επισκεπτών μας από τη μαγική θέα στην Ακρόπολη και να τους προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στην Ελλάδα, τόσο στο πιάτο όσο και στο ποτήρι τους».

Περισσότερες πληροφορίες

Manouka

Ερμού 46, (ξεν. «Utopia» 7ος όροφος), κέντρο
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

MFlavours

Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης εξελίσσει όμορφα τη γαστρονομική πρόταση του εντυπωσιακού ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel – MGallery Collection" σε ένα κρυμμένο διαμαντάκι που αυτήν την εποχή εκτίθεται στην μπιστρό ατμόσφαιρα του εστιατορίου "MFlavours".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
19/01/2022

Στα κύματα του "Βασίλαινα"

Η θαλασσινή όψη της βραβευμένης ελληνικής κουζίνας του εμβληματικού εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα έχει τα δικά της θέλγητρα.

Paisley Tara Kennett: "Το κρασί προβάλλει την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου από τον οποίο προέρχεται"

Η καινούργια sommelier και general manager του "The Zillers" μας αφηγείται το δικό της ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμου του κρασιού που ξεκίνησε στο Λονδίνο και πλέον συνεχίζεται στην Αθήνα, την οποία ερωτεύτηκε με την πρώτη γουλιά.

"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.

Νέα αστέρια λάμπουν στην Ισπανία

Περισσότερα από τριάντα καινούργια αστέρια απένειμε ο οδηγός Michelin στη δυναμική σκηνή της Ιβηρικής χερσονήσου.

Οι σούπες που αγάπησα

Από comfort μέχρι γαστρονομικοί, ιδού 6 "μαγικοί ζωμοί" που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

"Ortigia": Σικελία-Κηφισιά σημειώσατε Χ

Η καινούργια πρόταση της οικογένειας Βουλγαράκη μας ταξιδεύει νοερά στα νότια της Μπότας, με "καπετάνιο" τον Σικελό σεφ Pino Saccheri.