Νέες γεύσεις στο «The Zillers»

Ο Παύλος Κυριάκης λάνσαρε μόλις ολοκαίνουργια μενού για το μεσημέρι και το βράδυ στο κομψό rooftop της Μητροπόλεως.

Νέες γεύσεις στο «The Zillers»

Ο Παύλος Κυριάκης λάνσαρε μόλις ολοκαίνουργια μενού για το μεσημέρι και το βράδυ στο κομψό «The Zillers» της Μητροπόλεως. Βαδίζοντας στα γνώριμα γαστρονομικά χνάρια που οδήγησαν φέτος το εστιατόριο στο κλαμπ των βραβευμένων από τους Χρυσούς Σκούφους, ο πολύ ταλαντούχος σεφ ξεδιπλώνει την επίσημη βραδινή του πρόταση μέσα από δύο διαφορετικά μενού degustation. Και τα δύο ξεκινούν με τα ωραία χειροποίητα ψωμιά του σεφ και μια ενδιαφέρουσα σύνθεση με πολύχρωμα παντζάρια, καφέ, αμαρέτο και ξύδι από sherry, αλλά η συνέχεια επιφυλάσσει διαφορετικά ενσταντανέ. Στο μεν μικρό μενού των 8 σταδίων (€ 55 κατ΄άτομο), υπάρχουν για παράδειγμα χτένια με κουνουπίδι, φουντούκι και μανιτάρια πορτσίνι αλλά και μοσχάρι με κακάο, καμμένο βούτυρο και πράσινο μήλο, ενώ το μεγάλο των 11 σταδίων (€ 70 κατ΄άτομο) περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την εξαιρετική αστακομακαρονάδα του σεφ με μπισκ αρωματισμένη με περγαμόντο, καθώς και καλκάνι με έντονα αρώματα από λουίζα, λεμόνι και τζίντζερ. Ο μεσημεριανός κατάλογος τώρα, προσφέρει ωραίες ιδέες για γιορτινό lunch στο κέντρο με πιάτα όπως η πράσινη σαλάτα με κεφίρ, τα μοσχαρίσια μάγουλα με κους κους και κρέμα Μετσοβόνε, και η τσιπούρα με χόρτα εποχής, μυρωδικά και αυγολέμονο. Σημειώστε τέλος, πως η πλούσια wine list του εστιατορίου κάνει αυτήν την εποχή επιπλέον focus στο Ασύρτικο και τη Νάουσα, με σπέσιαλ ετικέτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.