Οδηγός Εστιατορίων

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής

Ο Mauro Colagreco κεντάει θάλασσα στο νέο γαστρονομικό προορισμό της Γαλλικής Ριβιέρας.

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής

Το νέο ξενοδοχείο κόσμημα στη θέση του θρυλικού Vista Palace, χτισμένο επάνω στο βράχο του Roquebrune-Cap Martin, περιοχή μεταξύ Menton και Monte Carlo. Αγοράστηκε το 2014 από τον Εμίρη του Κατάρ και χρειάστηκαν 6 χρόνια για να υλοποιηθεί η κατασκευή του.

Ένα αρχιτεκτονικό οικοδόμημα από γυαλί, στο οποίο αντανακλάται το φως του ηλίου και το χρώμα της θάλασσας με θέα που σου κόβει την ανάσα από όπου και αν κοιτάξεις. Η καταπράσινη ακτογραμμή του Cap Martin, η ιταλική Ριβιέρα ανατολικά και δυτικά το Monte Carlo. Το ξενοδοχείο μοντέρνο, με μοναδικά έργα τέχνης από φημισμένους αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες, όπως το γλυπτό της Louise Bourgeois.

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 1

Στον τελευταίο όροφο, το εστιατόριο "Ceto" του Mauro Colagreco ακολουθεί το ίδιο στυλ, τη ραφινάτη πολυτέλεια με την ανοιχτή κουζίνα, τα οβάλ ξύλινα τραπέζια διακοσμημένα με μικρά γλυπτά Murano με θέμα τη θάλασσα. Το όνομα Ceto είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία. Ο σεφ, σεβόμενος την παράδοση και τα προϊόντα της περιοχής όμως με βλέμμα στο μέλλον παρουσιάζει νέες υφές και τεχνικές, στηριγμένος σε καινοτομίες όπως ο θάλαμος ωρίμασης ψαριών, θέλοντας να απογειώσει όλη τους την γεύση. "Το μενού ακολουθεί τη ροή της θάλασσας και είναι ένα εργαστήριο μαγειρικής του πλούτου της" μας λέει ο σεφ.

Πιάτα που ξεχωρίσαμε:

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 2

Ο κόκκινος τόνος με φύκι kombu και x.o sauce, τα στρείδια ψητά με lardo di Colonnata, και η σκορπίνα με ψητά μανιτάρια και σως από καβουρδισμένα κρεμμύδια.

Τα γλυκά, άκρως δημιουργικά αφού συνοδεύονταν πάντα από θαλασσινά φυτά. Chocolat από το Maison Duplanter με πουτίγκα ρυζιού και φύκια kombu, και θαλασσινό millefeuille με φύλλα φυκιού Nori και καραμελωμένη σως βανίλιας.

Στο ισόγειο,του ξενοδοχείου ο Colagreco συνεχίζει τις γαστρονομικές του δημιουργίες στο "Riviera", εστιατόριο με σπεσιαλιτέ από την Προβηγκία, την Κορσική και την Λιγκούρια. Highlights το κρύο ratatouille, spaghetti alla Genovese και η περίφημη tarte tropezienne. "The sea on the horizon and on the plate", είναι το μότο του ξενοδοχείου και του σεφ, γιατί όπως μας λέει "οι καλεσμένοι θέλουν να απολαμβάνουν τη μοναδικότητα της Μεσογείου". 
 

Από τη Δέσποινα Ολυμπίου

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
18/05/2022

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

Η Μαραθιά συναντάει στον Μιχάλη Μάρθα το γαστρονομικό της alter ego

Ο νέος σεφ της Μαραθιάς πλέει στα ίδια γαστρονομικά πελάγη με το συνεχώς ανερχόμενο εστιατόριο της Τήνου και φαίνεται να ολοκληρώνει μια πετυχημένη ομάδα με σύνθημα το "eat real food"…

Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μάς περιμένουν στο "Θυμάρι"

Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, αλλά και σπουδαία συλλογή από οινικά διαμάντια, πρωταγωνιστούν στον ατμοσφαιρικό κήπο ενός παραδοσιακού οικήματος του 1940 στην παλιά πόλη της Λευκάδας.

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.