Οδηγός Εστιατορίων

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής

Ο Mauro Colagreco κεντάει θάλασσα στο νέο γαστρονομικό προορισμό της Γαλλικής Ριβιέρας.

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής

Το νέο ξενοδοχείο κόσμημα στη θέση του θρυλικού Vista Palace, χτισμένο επάνω στο βράχο του Roquebrune-Cap Martin, περιοχή μεταξύ Menton και Monte Carlo. Αγοράστηκε το 2014 από τον Εμίρη του Κατάρ και χρειάστηκαν 6 χρόνια για να υλοποιηθεί η κατασκευή του.

Ένα αρχιτεκτονικό οικοδόμημα από γυαλί, στο οποίο αντανακλάται το φως του ηλίου και το χρώμα της θάλασσας με θέα που σου κόβει την ανάσα από όπου και αν κοιτάξεις. Η καταπράσινη ακτογραμμή του Cap Martin, η ιταλική Ριβιέρα ανατολικά και δυτικά το Monte Carlo. Το ξενοδοχείο μοντέρνο, με μοναδικά έργα τέχνης από φημισμένους αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες, όπως το γλυπτό της Louise Bourgeois.

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 1

Στον τελευταίο όροφο, το εστιατόριο «Ceto» του Mauro Colagreco ακολουθεί το ίδιο στυλ, τη ραφινάτη πολυτέλεια με την ανοιχτή κουζίνα, τα οβάλ ξύλινα τραπέζια διακοσμημένα με μικρά γλυπτά Murano με θέμα τη θάλασσα. Το όνομα Ceto είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία. Ο σεφ, σεβόμενος την παράδοση και τα προϊόντα της περιοχής όμως με βλέμμα στο μέλλον παρουσιάζει νέες υφές και τεχνικές, στηριγμένος σε καινοτομίες όπως ο θάλαμος ωρίμασης ψαριών, θέλοντας να απογειώσει όλη τους την γεύση. «Το μενού ακολουθεί τη ροή της θάλασσας και είναι ένα εργαστήριο μαγειρικής του πλούτου της» μας λέει ο σεφ.

Πιάτα που ξεχωρίσαμε:

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 2

Ο κόκκινος τόνος με φύκι kombu και x.o sauce, τα στρείδια ψητά με lardo di Colonnata, και η σκορπίνα με ψητά μανιτάρια και σως από καβουρδισμένα κρεμμύδια.

Τα γλυκά, άκρως δημιουργικά αφού συνοδεύονταν πάντα από θαλασσινά φυτά. Chocolat από το Maison Duplanter με πουτίγκα ρυζιού και φύκια kombu, και θαλασσινό millefeuille με φύλλα φυκιού Nori και καραμελωμένη σως βανίλιας.

Στο ισόγειο,του ξενοδοχείου ο Colagreco συνεχίζει τις γαστρονομικές του δημιουργίες στο «Riviera», εστιατόριο με σπεσιαλιτέ από την Προβηγκία, την Κορσική και την Λιγκούρια. Highlights το κρύο ratatouille, spaghetti alla Genovese και η περίφημη tarte tropezienne. «The sea on the horizon and on the plate», είναι το μότο του ξενοδοχείου και του σεφ, γιατί όπως μας λέει «οι καλεσμένοι θέλουν να απολαμβάνουν τη μοναδικότητα της Μεσογείου».

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"17 Χωριά" καλωσορίζουν τους οινόφιλους στη Νεμέα

Ένα οινικό εστιατόριο κομίζει την αύρα της θρυλικής "Enoteca" στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
22/01/2022

Τα πικάντικα σουβλάκια του "Λευτέρη του Πολίτη" σε δεύτερο πόστο

Τα νόστιμα σουβλάκια του ιστορικού μαγαζιού τα βρίσκουμε πλέον και σε δεύτερη διεύθυνση.

Το "Thess Bao" έρχεται Αθήνα

Το γκουρμεδιάρικο street food της Θεσσαλονίκης διά χειρός του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη πιάνει κεντρικό πόστο στην Αθήνα.

"Philos": Άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Σόλωνος

Το σοφιστικέ στέκι που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2015 και έκλεισε λόγω της πανδημίας, επέστρεψε πριν λίγο καιρό όχι ως concept store μεν, διατηρώντας τον κομψό χαρακτήρα του δε.

"Black Salami": "Η ζύμη μετράει" στον νέο ρωμαϊκό, εξαρχειώτικο φούρνο

Ένα παλιό ξυλουργείο στα Εξάρχεια μεταμορφώθηκε σε "micro-bakery" νέας γενιάς.

Τα comfort στέκια της καρδιάς μας

Όσο κι αν το ρίξαμε έξω τις γιορτές (ή και όχι), αυτές τις μέρες επιστρέφουμε με όρεξη σε μέρη δοκιμασμένα που μας ζεσταίνουν την καρδιά και το στομάχι.

Brutus Tavern

Εντυπωσιακό το καινούργιο steakhouse στο Κολωνάκι. Ατμοσφαιρικό κράμα bistrot, power room, και glam punk men’s club, με ωραίες επιλογές σπέσιαλ κρεάτων.