The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής

Ο Mauro Colagreco κεντάει θάλασσα στο νέο γαστρονομικό προορισμό της Γαλλικής Ριβιέρας.

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής

Το νέο ξενοδοχείο κόσμημα στη θέση του θρυλικού Vista Palace, χτισμένο επάνω στο βράχο του Roquebrune-Cap Martin, περιοχή μεταξύ Menton και Monte Carlo. Αγοράστηκε το 2014 από τον Εμίρη του Κατάρ και χρειάστηκαν 6 χρόνια για να υλοποιηθεί η κατασκευή του.

Ένα αρχιτεκτονικό οικοδόμημα από γυαλί, στο οποίο αντανακλάται το φως του ηλίου και το χρώμα της θάλασσας με θέα που σου κόβει την ανάσα από όπου και αν κοιτάξεις. Η καταπράσινη ακτογραμμή του Cap Martin, η ιταλική Ριβιέρα ανατολικά και δυτικά το Monte Carlo. Το ξενοδοχείο μοντέρνο, με μοναδικά έργα τέχνης από φημισμένους αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες, όπως το γλυπτό της Louise Bourgeois.

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 1

Στον τελευταίο όροφο, το εστιατόριο "Ceto" του Mauro Colagreco ακολουθεί το ίδιο στυλ, τη ραφινάτη πολυτέλεια με την ανοιχτή κουζίνα, τα οβάλ ξύλινα τραπέζια διακοσμημένα με μικρά γλυπτά Murano με θέμα τη θάλασσα. Το όνομα Ceto είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία. Ο σεφ, σεβόμενος την παράδοση και τα προϊόντα της περιοχής όμως με βλέμμα στο μέλλον παρουσιάζει νέες υφές και τεχνικές, στηριγμένος σε καινοτομίες όπως ο θάλαμος ωρίμασης ψαριών, θέλοντας να απογειώσει όλη τους την γεύση. "Το μενού ακολουθεί τη ροή της θάλασσας και είναι ένα εργαστήριο μαγειρικής του πλούτου της" μας λέει ο σεφ.

Πιάτα που ξεχωρίσαμε:

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 2

Ο κόκκινος τόνος με φύκι kombu και x.o sauce, τα στρείδια ψητά με lardo di Colonnata, και η σκορπίνα με ψητά μανιτάρια και σως από καβουρδισμένα κρεμμύδια.

Τα γλυκά, άκρως δημιουργικά αφού συνοδεύονταν πάντα από θαλασσινά φυτά. Chocolat από το Maison Duplanter με πουτίγκα ρυζιού και φύκια kombu, και θαλασσινό millefeuille με φύλλα φυκιού Nori και καραμελωμένη σως βανίλιας.

Στο ισόγειο,του ξενοδοχείου ο Colagreco συνεχίζει τις γαστρονομικές του δημιουργίες στο "Riviera", εστιατόριο με σπεσιαλιτέ από την Προβηγκία, την Κορσική και την Λιγκούρια. Highlights το κρύο ratatouille, spaghetti alla Genovese και η περίφημη tarte tropezienne. "The sea on the horizon and on the plate", είναι το μότο του ξενοδοχείου και του σεφ, γιατί όπως μας λέει "οι καλεσμένοι θέλουν να απολαμβάνουν τη μοναδικότητα της Μεσογείου". 
 

Από τη Δέσποινα Ολυμπίου

The Maybourne Riviera το νέο αστέρι της Κυανής Ακτής - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.