Αγκαλιασμένο από τον άνετο αστικό κήπο του «6 dogs», αλλά και τη ντιζαϊνάτη, urban σάλα του, για τις μέρες που ο καιρός βγάζει δοντάκια, το «Badaoui» υποδέχεται τη χειμωνιάτικη σεζόν με την ανατρεπτική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα εξωτισμό και γεύση.
Εμπνευσμένο από κλασικά φαβορί του Λιβάνου, και με υλικά ενδεικτικά των εξελίξεων της διεθνούς vegan σκηνής να σιγοντάρουν την περιορισμένης κρεατοφαγίας πλευρά της ανατολίτικης παράδοσης, το νέο μενού που παρουσιάζει φέτος ο Fahd Kassem (γνωστός από το pop up project των Guerilla Chefs, που μας είχε να κυνηγάμε καντίνες και street food festivals για να δοκιμάσουμε το διάσημο burger του), φέρνει στο προσκήνιο την άνεση που έχει αποκτήσει ο Ελληνολιβανέζος σεφ σε δημιουργικές επαναπροσεγγίσεις της κουζίνας των παιδικάτων του, με casual χαρακτήρα.
Πιάτα όπως η ultra χορταστική noodle salad με κρέμα κουνουπιδιού, ταχίνι, παπαρουνόσπορο και μπούκοβο, κρύβει στη δροσερή μπουκιά το απολαυστικά πικάντικο φινίρισμα της επίγευσης, ενώ το moutabal, μια κρέμα καπνιστής μελιτζάνας δηλαδή, που σερβίρεται με ταχίνι και κύμινο, αλλά και σωταρισμένο «κιμά» από σεϊτάν, φέρνει στη σέντρα μια fun επανανάγνωση του εξωτισμού που διατρέχει την κουζίνα.
Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα (πριν δώσει σκυτάλη στο ταϊλανδέζικο «Dara Thai», στον ίδιο χώρο), το «Badaoui» έχει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του ultra παραδοσιακό fatteh, με ρεβύθια, κουκουνάρι και τραγανά φύλα, σε κρέμα από ταχίνι και γιαούρτι καρύδας, που έρχεται στο τραπέζι ως ένα πρωτεϊνούχο superbowl ιδανικό για ξεκίνημα της μέρας (δεν είναι τυχαίο που στη Βηρυτό αποτελεί κλασικό street πρωινό). Για όποιον όμως θέλει κάτι πιο συμβατικό, scrambled αυγά ελευθέρας βοσκής, shakshuka αυγών με home made σάλτσα ντομάτας, αλλά και sando με μπεσαμέλ και παστράμι σκορπίζουν αρώματα στην αυλή, ενώ για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, το burger με αρνίσιο κιμά είναι μια signature επιλογή που βρίσκει τη θέση της και σε αυτό το μενού.