Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού

Το λιβανέζικο εστιατόριο του «6 dogs» υποδέχεται τις γιορτές με την ανατρεπτική γευστική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα γεύση.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού

Αγκαλιασμένο από τον άνετο αστικό κήπο του «6 dogs», αλλά και τη ντιζαϊνάτη, urban σάλα του, για τις μέρες που ο καιρός βγάζει δοντάκια, το «Badaoui» υποδέχεται τη χειμωνιάτικη σεζόν με την ανατρεπτική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα εξωτισμό και γεύση.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 1

Εμπνευσμένο από κλασικά φαβορί του Λιβάνου, και με υλικά ενδεικτικά των εξελίξεων της διεθνούς vegan σκηνής να σιγοντάρουν την περιορισμένης κρεατοφαγίας πλευρά της ανατολίτικης παράδοσης, το νέο μενού που παρουσιάζει φέτος ο Fahd Kassem (γνωστός από το pop up project των Guerilla Chefs, που μας είχε να κυνηγάμε καντίνες και street food festivals για να δοκιμάσουμε το διάσημο burger του), φέρνει στο προσκήνιο την άνεση που έχει αποκτήσει ο Ελληνολιβανέζος σεφ σε δημιουργικές επαναπροσεγγίσεις της κουζίνας των παιδικάτων του, με casual χαρακτήρα.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 2

Πιάτα όπως η ultra χορταστική noodle salad με κρέμα κουνουπιδιού, ταχίνι, παπαρουνόσπορο και μπούκοβο, κρύβει στη δροσερή μπουκιά το απολαυστικά πικάντικο φινίρισμα της επίγευσης, ενώ το moutabal, μια κρέμα καπνιστής μελιτζάνας δηλαδή, που σερβίρεται με ταχίνι και κύμινο, αλλά και σωταρισμένο «κιμά» από σεϊτάν, φέρνει στη σέντρα μια fun επανανάγνωση του εξωτισμού που διατρέχει την κουζίνα.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 3

Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα (πριν δώσει σκυτάλη στο ταϊλανδέζικο «Dara Thai», στον ίδιο χώρο), το «Badaoui» έχει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του ultra παραδοσιακό fatteh, με ρεβύθια, κουκουνάρι και τραγανά φύλα, σε κρέμα από ταχίνι και γιαούρτι καρύδας, που έρχεται στο τραπέζι ως ένα πρωτεϊνούχο superbowl ιδανικό για ξεκίνημα της μέρας (δεν είναι τυχαίο που στη Βηρυτό αποτελεί κλασικό street πρωινό). Για όποιον όμως θέλει κάτι πιο συμβατικό, scrambled αυγά ελευθέρας βοσκής, shakshuka αυγών με home made σάλτσα ντομάτας, αλλά και sando με μπεσαμέλ και παστράμι σκορπίζουν αρώματα στην αυλή, ενώ για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, το burger με αρνίσιο κιμά είναι μια signature επιλογή που βρίσκει τη θέση της και σε αυτό το μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο Nespresso Colombia Organic συνεχίζει το γευστικό μας ταξίδι στη βιωσιμότητα

Ο νέος καφές της Nespresso Professional φέρνει στο φλυτζάνι μας τα αρμονικά αρώματα και τις ισορροπημένες γεύσεις της Κολομβίας.

"Choo-Lee": Ένα νέο ασιατικό εστιατόριο στο Γκάζι

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο.

Tasty Awards '23: Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Ήδη αγαπημένα του κοινού, μάς καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Μία κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi, δοκιμάζοντας τα πιάτα του 'Sole Giaguaro'

Μία πρώτη γεύση από το ολόφρεσκο εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων, υπό την καθοδήγηση του σεφ πατρόν από το Μπάρι.

Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Το πολυδιάστατο project του Άρη Βεζενέ ανθίζει στο κέντρο της Αθήνας σαν τις ιαπωνικές κερασιές.