Οδηγός Εστιατορίων

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού

Το λιβανέζικο εστιατόριο του «6 dogs» υποδέχεται τις γιορτές με την ανατρεπτική γευστική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα γεύση.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού

Αγκαλιασμένο από τον άνετο αστικό κήπο του «6 dogs», αλλά και τη ντιζαϊνάτη, urban σάλα του, για τις μέρες που ο καιρός βγάζει δοντάκια, το «Badaoui» υποδέχεται τη χειμωνιάτικη σεζόν με την ανατρεπτική του ταυτότητα επανακαλιμπραρισμένη, χάρη σε πιάτα γεμάτα εξωτισμό και γεύση.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 1

Εμπνευσμένο από κλασικά φαβορί του Λιβάνου, και με υλικά ενδεικτικά των εξελίξεων της διεθνούς vegan σκηνής να σιγοντάρουν την περιορισμένης κρεατοφαγίας πλευρά της ανατολίτικης παράδοσης, το νέο μενού που παρουσιάζει φέτος ο Fahd Kassem (γνωστός από το pop up project των Guerilla Chefs, που μας είχε να κυνηγάμε καντίνες και street food festivals για να δοκιμάσουμε το διάσημο burger του), φέρνει στο προσκήνιο την άνεση που έχει αποκτήσει ο Ελληνολιβανέζος σεφ σε δημιουργικές επαναπροσεγγίσεις της κουζίνας των παιδικάτων του, με casual χαρακτήρα.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 2

Πιάτα όπως η ultra χορταστική noodle salad με κρέμα κουνουπιδιού, ταχίνι, παπαρουνόσπορο και μπούκοβο, κρύβει στη δροσερή μπουκιά το απολαυστικά πικάντικο φινίρισμα της επίγευσης, ενώ το moutabal, μια κρέμα καπνιστής μελιτζάνας δηλαδή, που σερβίρεται με ταχίνι και κύμινο, αλλά και σωταρισμένο «κιμά» από σεϊτάν, φέρνει στη σέντρα μια fun επανανάγνωση του εξωτισμού που διατρέχει την κουζίνα.

Το «Badaoui» μπαίνει στο φθινόπωρο με νέο μενού - εικόνα 3

Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα (πριν δώσει σκυτάλη στο ταϊλανδέζικο «Dara Thai», στον ίδιο χώρο), το «Badaoui» έχει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του ultra παραδοσιακό fatteh, με ρεβύθια, κουκουνάρι και τραγανά φύλα, σε κρέμα από ταχίνι και γιαούρτι καρύδας, που έρχεται στο τραπέζι ως ένα πρωτεϊνούχο superbowl ιδανικό για ξεκίνημα της μέρας (δεν είναι τυχαίο που στη Βηρυτό αποτελεί κλασικό street πρωινό). Για όποιον όμως θέλει κάτι πιο συμβατικό, scrambled αυγά ελευθέρας βοσκής, shakshuka αυγών με home made σάλτσα ντομάτας, αλλά και sando με μπεσαμέλ και παστράμι σκορπίζουν αρώματα στην αυλή, ενώ για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, το burger με αρνίσιο κιμά είναι μια signature επιλογή που βρίσκει τη θέση της και σε αυτό το μενού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Blue Oyster" βάζει τα όστρακα στη μπάρα

Οινικές φυσαλίδες και θαλασσινοί θησαυροί συναντιούνται σε ένα αναπάντεχο oyster bar στο Κέντρο της Αθήνας, με το άγγιγμα του "ΦΙΤΑ" στις γεύσεις και την ούγια του "Noel" στην αύρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
27/04/2022

Με Έκτορα Μποτρίνι ανοίγει το "Nikki Beach Santorini"

Το lifestyle hotel της παραλίας του Μονόλιθου ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου και υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ παραδίδοντάς του τα ηνία του signature εστιατορίου "Escape by Botrini".

Τι μας έφερες από το Μεξικό, Θάνο Στασινέ;

Λίγο πριν σαλπάρει για το νησί των ανέμων, ο σεφ του ολοκαίνουριου μυκονιάτικου "Byblos" μας μιλά για τις γεύσεις που ανακάλυψε περνώντας ενάμιση μήνα στο Mexico City για να στήσει το "Poema" ως executive chef, και μας δίνει ραντεβού για αυθεντικά tacos στο κέντρο της Αθήνας το ερχόμενο φθινόπωρο.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: Βιώσιμη αλιεία για έναν "Planet Fish" με θάλασσες χωρίς αποτύπωμα

"Άσε το γόνο να γίνει γονιός", "το μέγεθος μετράει", "ποτέ κολιό τον Αύγουστο", "η ιχθυοκαλλιέργεια κάνει καλό", "τρώμε τον εισβολέα λεοντόψαρο", "καλώς τα, τα λιανόψαρα"… Η βιώσιμη αλιεία και η οικολογική θαλασσινή γαστρονομία έχουν τα συνθήματά τους και στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας θα έχουν την τιμητική τους.

Annie Fine Cooking

Συνεχίζοντας με νέο σεφ, τον Στέφανο Μιχάλη, στο μονοπάτι της ελληνικής μπιστρονομίας, το off Broadway εστιατόριο που έκανε αίσθηση πέρυσι, αλλάζει καθημερινά το μενού του και δημιουργεί ένα διαρκώς εναλλασσόμενο πρωτότυπο ρεπερτόριο γαστρονομικών ιδεών.

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".