Γευστική τσάρκα στα hotspots της παγκρατιώτικης Αρχιμήδους

Με αφετηρία της την πλατεία Πλαστήρα, η παγκρατιώτικη οδός Αρχιμήδους υφαίνει νόστιμα σενάρια, κλασικά και καινούργια, που απολαμβάνουμε είτε επί τόπου είτε to go.

Γευστική τσάρκα στα hotspots της παγκρατιώτικης Αρχιμήδους

Με αφετηρία της την πλατεία Πλαστήρα, η παγκρατιώτικη οδός Αρχιμήδους υφαίνει νόστιμα σενάρια, κλασικά και καινούργια, που απολαμβάνουμε είτε επί τόπου είτε to go.

Mi Vida

Βάζει μια νοτιομερικάνικη γευστική πινελιά στην πλατεία Πλαστήρα το ζεστό και κομψό αυτό εστιατόριο, που ξεκίνησε την πορεία του λίγο πριν την προηγούμενη καραντίνα. Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος, προτείνοντας tex mex classics, ενδιαφέροντα tacos, σεβίτσε, τιραντίτο και άλλα πιάτα εμπνευσμένα από την περουβιανή κουλτούρα, ενώ δεν λείπουν τα ταιριαστά κοκτέιλ που επιμελείται ο βραβευμένος Γιάννης Νάτσης.

Granny’s Meatballs

Τον κεφτέ στο μικροσκόπιο (και στο χέρι) βάζει το συμπαθέστατο street food στέκι της πλατείας Πλαστήρα. Πρωταγωνιστούν ασφαλώς οι κεφτέδες της γιαγιάς από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές όπως εκείνοι που φτιάχνονται από κοτόπουλο γεμιστό με φέτα, οι καβουροκεφτέδες και οι vegetarian από κολοκύθι ή μαύρη φακή και μανιτάρια, που σερβίρονται παρέα με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας όπως πατάτες ή μακαρόνια αλλά και σε σάντουιτς.

Β for Burger

Καμαρούλα μια σταλιά, αλλά τα burger του, που φτιάχνονται με φρέσκο κιμά καλής ποιότητας και μπαίνουν σε αφράτο ψωμάκι μπριός, είναι ένα κι ένα, με έμπνευση από τις κουζίνες του κόσμου. Το αμερικάνικο έχει δικές τους χειροποίητες πίκλες και σος BBQ-mayo, το ιταλικό flakes παρμεζάνας και ρόκα, το ασιατικό ξεψαχνισμένο χοιρινό και κόλιανδρο, ενώ το χορτοφαγικό φτιάχνεται με τραγανοτηγανισμένο κουνουπίδι και αβοκάντο. Δεν λείπουν επίσης τα ορεκτικά και οι σαλάτες, που μπορείτε να δοκιμάσετε είτε στα ψηλά stand του πεζοδρομίου είτε to go.

Fish Point

Γευστική τσάρκα στα hotspots της παγκρατιώτικης Αρχιμήδους - εικόνα 1

Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός συνενώνει κάτω από την ίδια στέγη το σύνθετο αυτό θαλασσινό πρότζεκτ. Η δράση ξεκινά από νωρίς το πρωί στο χώρο του ιχθυοπωλείου όπου μπορείς να κάνει τις προμήθειες σου σε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, αλλά ό,τι διαλέξεις μπορούν επίσης να στο ψήσουν επί τόπου για το σπίτι. Ο χώρος του deli προτείνει ενδιαφέρουσες ψαρογκουρμεδιές, ενώ στο εστιατόριο τα σεβίτσε και τα ταρτάρ «συνομιλούν» με τις θαλασσινές μακαρονάδες, το ψάρι στη σχάρα αλλά και το sushi.

Έλβις

Το αγαπημένο σουβλάκι των ξενύχτηδων, και όχι μόνο, συνεχίζει να γράφει επί παγκρατιώτικου εδάφους τη νόστιμη ιστορία του που ξεκίνησε στον Κεραμεικό. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς τα καλαμάκια (χοιρινό, κεμπάπ, κοτόπουλο, πρόβειο) που θα δοκιμάσετε στο χέρι παρέα με την πίτα της αρεσκείας σας (παραδοσιακή, καλαμποκιού, ολικής άλεσης), φρεσκοτηγανισμένες πατάτες σε country στιλ, και σος γιαουρτιού ή BBQ. Υπάρχουν επίσης μερίδες με πανσέτα και λουκάνικο με πράσο για όσους πεινούν κομμάτι παραπάνω.

Βυρίνης

Γευστική τσάρκα στα hotspots της παγκρατιώτικης Αρχιμήδους - εικόνα 2

Ο παλιός, όπως και να το κάνουμε, είναι πάντα αλλιώς και ετούτη εδώ η κλασικότατη ταβέρνα γράφει εδώ και πολλές δεκαετίες τη δική της ιστορία στο γευστικό στερέωμα της πόλης. Η δύναμη βρίσκεται στο τηγάνι και την κατσαρόλα, οπότε στα «πρέπει» της παραγγελίας βάλτε τα διάσημα κεφτεδάκια, τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, τα ρεβύθια με σπανάκι στη γάστρα, τον κοκκινιστό κόκκορα με χυλοπίτες, αλλά ρίξτε και μια ματιά στις προτάσεις ημέρας και τα κρεατικά στη σχάρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βυρίνης

Αρχιμήδους 11, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Έλβις

Αρχιμήδους 1, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.