Το «Simul» ωριμάζει όμορφα

Το ολοκαίνουργιο χειμερινό μενού στο boutique εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι έχει ωραίες εκπλήξεις.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα

Έχει ωραία αύρα που σε χαλαρώνει το κομψό εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι. Παρέες όλων των ηλικιών και ως επί το πλείστον νεανικές γεμίζουν τα τραπέζια του, ακόμα και το απλό βράδυ καθημερινής που το επισκεπτόμαστε, απλωμένες τόσο στο λιλιπούτειο ατμοσφαιρικό κηπάκι του, όσο και στην σάλα με τους λευκούς σαγρέ τοίχους που ζεσταίνουν τα ξύλινα τραπέζια και οι αναπαυτικές γκρι ανθρακί καρέκλες. Περνούν καλά, τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους, ανοίγουν συζητήσεις με το προσωπικό που περιποιείται με γνώση αλλά και καλώς εννοούμενη οικειότητα που ταιριάζει στο ύφος του χώρου και το φαγητό που προτείνει ο Νίκος.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 1

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε ο ταλαντούχος σεφ ποντάρισε σε αυτήν την οικειότητα που περικλείει η μπιστρονομία, δίνοντας μαζί ιδιαίτερη βαρύτητα στις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές και στις επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Ειδικά αυτές οι τελευταίες είναι η μεγάλη αδυναμία του, γι’αυτό και πέρσι δημιούργησε ένα olive oil bar με επιλεγμένες ετικέτες εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για όποιον επιθυμεί να τις δοκιμάσει, ενώ στο άμεσο μέλλον ένα cheese trolley φορτωμένο σπάνια ελληνικά τυριά θα κλείνει το γεύμα στο «Simul».

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 2

Πιστό σε αυτό το πνεύμα παραμένει και το ολοκαίνουργιο χειμερινό μενού του εστιατορίου, που κρύβει ωραίες εκπλήξεις. Το καρπάτσιο καραβίδας με αυγοτάραχο, σος ολαντέζ, μοσχαρίσιο μεδούλι και φακές Beluga με cranberries είναι σοφιστικέ και πολυεπίπεδο. Η σαλάτα Caesar’s με μαλακό καβούρι, παστέλι και αυγό παναρισμένο σε φύκια nori είναι new style comfort food που απολαμβάνεις δεόντως. Το ίδιο και το ευρηματικό hot dog με λουκάνικο μπακαλιάρου που μπαίνει σε χειροποίητο μπριός. Οι κανθαρέλες στη σχάρα σε στέλνουν για μια βόλτα στο δάσος, ενισχυμένη με μπρουτάλ αποχρώσεις από στάκα και σκορδάτη κρέμα καραμέλας, ενώ το μαστιχωτό καλαμάρι συνδυάζει με ισορροπία τη γλύκα του τσάτνει από τσορίθο με την ξινοπικάντικη βινεγκρέτ από πράσινο πιπέρι τουρσί.

Το «Simul» ωριμάζει όμορφα - εικόνα 3

Στα κύρια τώρα, από το πιο άτονο σε σχέση με τα υπόλοιπα αρνάκι με τοπιναμπούρ σε μπερ μπλανκ που περιέχει το ζωμό του κρέατος, αξίζει να τιμήσετε τον χοιρινό λαιμό σε σάλτσα από πράσα σε ζύμωση και σελινόριζα στο φούρνο σαν άλλο πρασοσέλινο, και ασφαλώς το περίφημο, βαθιά νόστιμο κόκορα του σεφ με τραχανά από τη Σπάρτη, γραβιέρα από τη Νάξο και τα μπαχαρικά της παστιτσάδας που παραμένει αμετακίνητος στο μενού. Τα επιδόρπια που δημιουργεί η Εμμανουέλα Δελατόλα στέκονται αγέρωχα στο ύψος των περιστάσεων, με πρώτο και καλύτερο το moelleux σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα, καραμελωμένα ποπ κορν, ανθό αλατιού και παγωτό βανίλια.

Τιμή: € 40 - 45

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.