Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα «επιβιβάζουν» καθημερινά στα εστιατόρια «Ε/Γ Ταξιδεύοντας» στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και «Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια» στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Ταξιδεύοντας

Τα δύο εμβληματικά ψαρο-φαγικά spot "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" σαλπάρουν και φέτος με γεύσεις καλοκαιρινές και άκρως ελληνικές καθώς ο consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνης Ηλιάδης στο "ταξίδι" αυτό, μαζί με τον Έλληνα ψαρά, συνταξιδεύει και στηρίζει αδιάκοπα και τον Έλληνα παραγωγό, από τον οποίο παραλαμβάνουν απευθείας στην πόρτα τους, καθημερινά φρέσκα λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, φρούτα και αλάτι.  

​​Ταξιδεύοντας

Σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα, με κομψά τραπέζια σε λευκό και γαλάζιο και όλο το καλοκαίρι απλωμένο στα πιάτα μας, βάλτε ένα ποτήρι ούζο και ξεκινάμε... με αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με τομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη. Πολύχρωμα τοματίνια από οροπέδιο Λασιθίου με αγχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών.

​​Ταξιδεύοντας

Από τα κυρίως εμπιστευτείτε τον ουρανίσκο σας στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες, χειροποίητες λαδόπιτες με γλυκιά πάπρικά και λευκό ταραμά ή σ’ ένα πιάτο με μπακαλιάρο Σαρωνικού ημέρας Μπιάνκο. Είναι μια πεντανόστιμη κερκυραϊκή παραδοσιακή συνταγή με πατάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμόνι. 

Ταξιδεύοντας

Σε κάθε περίπτωση, και στα δύο εστιατόρια σάς περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει ο ψαράς κάθε μέρα και με το μότο τους που είναι γραμμένο και στον τοίχο να εγγυάται τη φρεσκάδα: "Τα αμέσως πιο φρέσκα... κολυμπάνε στην θάλασσα".

Ταξιδεύοντας

Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572 
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368
Facebook: Taxidevontas/

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/01/2023

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.