Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη ανάψει τις φωτιές του! Από 18 Σεπτεμβρίου έως και 15 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς περιμένουν σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια μεγάλη γευστική γιορτή: μια γαστρονομική εξτραβαγκάντσα που μας ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές μας περιμένουν στα καλύτερα τραπέζια τις Ελλάδας, και σπουδαία γαστρονομικά δώρα να ψάχνουν τυχερούς αποδέκτες στο τέλος αυτού του μεγάλου χάπενινγκ.

Κι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Διαβάστε Επίσης

Efisia / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

efisia

Το εστιατόριο του πολυτελούς, arty ξενοδοχείου "Myconian Ambassador" απλώνει τα τραπέζια του στην κομψή βεράντα, μπροστά στην εντυπωσιακή πισίνα, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας του Πλατύ Γιαλού, σ’ ένα χαλαρό περιβάλλον με κοσμοπολίτικη αύρα. Στην ίδια συχνότητα, η φρέσκια, καλοκαιρινή κουζίνα του executive chef Ηλία Μάσλαρη, που εκτελεί ο Βαγγέλης Κανιώτης, εμπνέεται από το ελληνικό ρεπερτόριο προσθέτοντας διεθνείς πινελιές και δημιουργεί πιάτα με πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών. Η επιμελημένη λίστα κρασιών προτείνει εμβληματικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα που συμπληρώνονται με διεθνείς επιλογές.

Μενού – €90

Amuse-bouche • Φρεσκοψημένο ψωμί, μυκονιάτικο τυρί, ελιές και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο • Καραβίδα μαρινάτη με μους αυγοτάραχου, μπόταργκα, λεμόνι και γύρη μελισσών • Γαρίδες σοτέ με σπανάκι και σάλτσα Μαλαγουζιάς • Ριζότο σαφράν με λεμόνι σε καρπάτσιο από χτένια • Σπιτικό σορμπέ • Μυκονιάτικο αρνί μπούτι σιγομαγειρεμένο, με πουρέ πατάτας, ντομάτα κονφί και σάλτσα δεντρολίβανου – μαύρης ελιάς • Crumble ροδάκινου με σπιτικό παγωτό βανίλια

Παπαϊωάννου Μύκονος / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το Αθηνόραμα: Κυκλάδες Παπαϊωάννου Μύκονος

O "Παπαϊωάννου" της Μυκόνου είναι ένα εντυπωσιακό εστιατόριο που απλώνεται σε δύο επίπεδα, με κομψή αύρα Κυανής Ακτής στην ατμόσφαιρα και πανοραμική θέα στην παραλία του Αγίου Στεφάνου με τη λαμπερή Χώρα στο βάθος του ορίζοντα. Η χαρακτηριστικά μινιμαλιστική προσέγγιση του Γιώργου Παπαϊωάννου σε ό,τι έχει να κάνει με τη θάλασσα και τους θησαυρούς της διαπνέει το μενού και επί μυκονιάτικου εδάφους, με προτάσεις που φέρνουν στο προσκήνιο την εκλεκτή πρώτη ύλη του μαγαζιού. Πλάι σε μια πλούσια γκάμα με ωραίες ιδέες ωμοφαγίας, σειρά παίρνει το αέρινο τηγάνι και η εξαιρετική σχάρα για το ψάρι της αρεσκείας σας που θα επιλέξετε από τις μαρμάρινες ψαριέρες, ενώ η θαλασσινή pasta είναι ακόμα ένα κεφάλαιο του καταλόγου που αξίζει να τιμήσετε. Το σέρβις περιποιείται με επαγγελματισμό και η αξιοπρόσεκτη λίστα κρασιών περιλαμβάνει 150 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Μενού – €90

Ψωμί • Ταραμάς • Ταρτάρ τόνου • Σασίμι σφυρίδα • Σαλάτα "Παπαϊωάννου" • Σουπιά τηγανητή με το μελάνι • Χταπόδι σχάρας • Γαρίδα γάμπαρη σχάρα • Ζυμαρικό με όστρακα ημέρας • Εκμέκ κανταΐφι

Διαβάστε Επίσης

Botrini’s Mykonos / 1 Χρυσός Σκούφος

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα κορυφαία εστιατόρια των Κυκλάδων_Botrini's Mykonos 2

Το εστιατόριο Botrini’s βρίσκει ιδανική θέση στη σχεδόν privé, υπερυψωμένη αυλή του ξενοδοχείου Katikies, με μαγευτική θέα στον κόλπο του Αγίου Ιωάννη, λευκοντυμένες ροτόντες, φίνα art de la table και χαμηλούς φωτισμούς που συνθέτουν ένα κομψό καλοκαιρινό σκηνικό. Στο μενού γευσιγνωσίας ξετυλίγεται η αστεράτη κουζίνα του Εκτορα Μποτρίνι με signature δημιουργίες του, που εκτελούνται αριστοτεχνικά από τον επικεφαλής σεφ του εστιατορίου Μιχάλη Μπίρτσιο, όπως το λεπτοδουλεμένο gastro-esperanto όπου το τραγανό φύλλο και το κολοκυθάκι απογειώνει η κρέμα από καρίκι Τήνου, ή τη θρυλική "ρέγγα”, όπου απογειώνεται η ελληνική γεύση στην πιο φινετσάτη εκδοχή της. Τα επιδόρπια, το wine pairing επιπέδου και το έμπειρο σέρβις ολοκληρώνουν μια πραγματική fine dining εμπειρία.

Μενού - €120

Macaron Άγριων Μανιταριών (φουντούκι, five spices) • Tartlet Οφθαλμαπάτη (χαβιάρι, burrata, γαρίδες, λεμόνι) • Cotto Crudo al Acqua Pazza (πέστο ρόκας, κρέμα παρμεζάνας, τομάτα, μαριναρισμένο ψάρι) • Gastro – Esperanto (φύλλο ελαιολάδου, κολοκυθάκι, τρούφα) • Αρνάκι à la Grecque (χούμους φάβας, κουσκούς μαϊντανού, χαμομήλι, ελληνικό γιαούρτι, σάλτσα θυμάρι) • Mimosa 1962 – 2025 (λεμόνι, χαμομήλι, Grand Marnier) • Strawberry Fields (ιβίσκος, σαντορινιό ντοματάκι, αμύγδαλο) • Mignardises

Yevo Mykonos

yevo

Το εστιατόριο του "Bill & Coo" ξεδιπλώνεται σ’ έναν από τους κομψότερους open air χώρους της Μυκόνου, μπροστά στην infinity πισίνα που ενώνεται οπτικά με τη θάλασσα και προσφέρει μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Τα vibes της ανοιχτής κουζίνας, το σέρβις επιπέδου με χαλαρή διάθεση και η άψογη art de la table συνδράμουν το μενού υψηλής κουζίνας του Άγγελου Μπακόπουλου, ολοκληρώνοντας ένα κοσμοπολίτικο fine dining σκηνικό. Τα πιάτα του βραβευμένου σεφ διακρίνoνται από γεύσεις με βάθος, ανάδειξη της πρώτης ύλης, κατά κύριο λόγο ελληνικής, με ιδιαίτερες αλλά αρμονικές συνθέσεις αλλά και πολύ καλή τεχνική. Σε υψηλό επίπεδο και τα επιδόρπια του διακεκριμένου pastry chef Αργύρη Πόπτσιου, όπως και το wine pairing με επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα.

Μενού €110

Ocean Nectar (Μπονίτο, Καρπούζι, Αγγούρι, Βότανα, Ντομάτα) • Aqua Earth Elements (Θαλασσινά, Γλυκάδια, Βότανα, Μαρούλι, Λουλούδι μάραθου, Σάλτσα λεμονιού) • Ορτύκι (Παντζάρια, Κουμκουάτ, Πικάντικη σάλτσα) • Duality (Μοσχάρι, Βασιλικό καβούρι, Κρέμα σέλινου, Πατάτες) • Zesty Cocoa Pop (Καραμελωμένη σοκολάτα, Θαλασσινό αλάτι, Σουσάμι, Εσπεριδοειδή, Ποπ κορν, Σορμπέ μανταρίνι)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ιστοσελίδα του θεσμού Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας ενώ το event θα πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή), και οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια, με προπληρωμή του δείπνου.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα (https://www.xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia/), ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grand Hyatt Athens" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "SENSE Restaurant", "GB Roof Garden" και "Tudor Hall", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα.

Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε 1 συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο https://www.xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia/ (εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο εστιατόριο) εξασφαλίζει 5 συμμετοχές. Ραντεβού για δείπνο λοιπόν!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.