Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

Πάρος

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη αρχίσει: Από 18 Σεπτεμβρίου έως και 15 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Τι καλύτερη αφορμή, λοιπόν, για ένα ταξιδάκι στη βραβευμένη γεύση της Πάρου!

Galazia Hytra / 1 Χρυσός Σκούφος (new entry)

Galazia Hytra

Το καλοκαιρινό alter ego της πολυβραβευμένης Hytra απλώνει τα τραπέζια τουσε ατμοσφαιρική γωνιά του 5* ξενοδοχείου Summer Senses, χαζεύοντας τον νυχτερινό παριανό ουρανό με θέα στο Πίσω Λιβάδι και τη Μάρπησσα. Στην κουζίνα, τα αρώματα των Κυκλάδων και της παριανής γης περνούν από το δημιουργικό φίλτρο του βραβευμένου Γιώργου Φελεμέγκα, για να μετατραπούν σε πιάτα σύγχρονης αντίληψης με κοσμοπολίτικη καλοκαιρινή γοητεία, όπως τα αποδίδει ο ταλαντούχος executive chef του ξενοδοχείου, Χρήστος Κανουλάς. Tην εμπειρία εμπλουτίζει με τις διεθνείς κι ελληνικές επιλογές της η σομελιέ Χριστίνα Χουρπουλιάδου.

Μενού €60

Καλωσόρισμα • Προζυμένιο ψωμί, ελαιόλαδο • Σούπα τομάτα – καρπούζι, τουλουμίσιο, βασιλικός • Λαβράκι, βλίτα, σαμπαγιόν αυγολέμονο • Κοτόπουλο, κρεμμύδια στιφάδο, πουρές σελινόριζα • Μοσχολέμονο, σορμπέ πράσινο μήλο • Κρεμέ σοκολάτας, παγωτό βανίλια

Mario / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Οι Τσαχπίνηδες της Πάρου 4

Η ολόλευκη κι ανοιχτόκαρδη αυλή του Mario στην παραλία των Λιβαδιών ακούει το κύμα και βλέπει τον κόλπο της Παροικιάς με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα. Σεβαστό όνομα δεκαετιών, το εστιατόριο του Μάριου Τσαχπίνη προσφέρει μια σύγχρονη θαλασσινή κουζίνα με εκλεκτή πρώτη ύλη από το νησί και ζαρζαβατικά από την ιδιόκτητη φάρμα του. Το καλοδουλεμένο μενού του ταλαντούχου Γιάννη Μαρκουλή εμπνέεται από την παριανή παράδοση, απλά ή πιο πρωτότυπα. Η πλούσια ψαριέρα προσφέρει ψάρι για ψητό, στο αλάτι ή sashimi. Εξ ίσου φροντισμένα τα επιδόρπια και η αξιόλογη συλλογή οίνων, που ολοκληρώνουν επάξια το γεύμα.

Μενού €70

Προζυμένιο λευκό ψωμί με ντίνκελ και βρόμη, προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με χαρούπι, ποικιλία από ελιές, ξινοβούτυρο με άγριο σκόρδο, οργανικό ελαιόλαδο, ανθός αλατιού • Σεβίτσε ψαριού ημέρας, με τσίλι, λάιμ και μαγιονέζα σέλινο • Καψαλισμένα χόρτα με αφράτη σκορδαλιά και γαύρο μαρινάτο • "Ταλιατέλες" καλαμαριού με ραγού σουπιάς , ελιά, κάπαρη, μάραθο και λεμόνι • Χταπόδι ψητό με κυκλαδίτικη ρεβιθάδα • Κριθαράκι με γαρίδες, μύδια, ψάρι, κρόκο Κοζάνης και μοσχολέμονο • Τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί • "Λεμόνι": Γκανάζ λεμονιού, ζελέ λεμονιού με άνηθο, βασιλικό , δυόσμο και κρέμα λευκής σοκολάτας με ελαιόλαδο • Πουράκι σαραγλί γεμιστό με γκανάζ φιστίκι Αιγίνης, ινδοκαρυδο και παγωτό καϊμάκι

Paron / Top Notch (new entry)

Ο Θάνος Φέσκος στο εστιατόριο 'Parōn', στο ξενοδοχείο 'Parilio' της Πάρου

Πλάι στην όμορφη πισίνα και πιστό στις minimal γραμμές που έχουν εξασφαλίσει στο ξενοδοχείο "Parilio" μια θέση στην επιδραστική διεθνή οικογένεια των Design Hotels, το "Paron" φέρνει στην Πάρο την αβανγκάρντ μαγειρική φιλοσοφία του σεφ Θάνου Φέσκου, σε πιο χαλαρή, fine comfort εκδοχή, ταιριαστή με το καλοκαιρινό vibe του χώρου. Το ευφάνταστο μενού που εκτελεί με ακρίβεια ο head chef του ξενοδοχείου, Θάνος Μπαμπούρας, ενώ ιδιαίτερη φινέτσα έχουν και οι γλυκές δημιουργίες που κλείνουν το γεύμα.

Μενού €75

Amuse Bouche • Ταραμάς & Βάφλα • Παριανό Σαλατούρι: Ψάρι ημέρας, άγρια χόρτα, φρέσκα κρεμμυδάκια, καπνιστό dressing εσπεριδοειδών • Ριζότο με Μανιτάρια & Ρόκα: Άγρια μανιτάρια, ρόκα, φρέσκα βότανα • Αρνί Με Βότανα: Αρνί καρέ, καβουρδισμένα φιστίκια, λάδι από φιστίκι, γλασσαρισμένο babygem • Παγωτό Ξυλάκι: Χειροποίητο παγωτό βανίλια, ανανάς, σταφίδα, λευκή σοκολάτα, ροδάκινο • Mignardise • Λουκούμι γλυκού κρασιού

Rada / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

rada

Το open air εστιατόριο του ξενοδοχείου Cove Paros βρίσκει ιδανική θέση στα όρια της αμμουδιάς των Αγίων Αναργύρων, προσφέροντας καρτποσταλικά δειλινά και ρομαντικά βράδια σ΄ ένα φευγάτο boho chic περιβάλλον. Το μενού του Γκίκα Ξενάκη, που εκτελεί ο Φίλιππος Παναγόπουλος, δένει αρμονικά με τον χώρο αγκαλιάζοντας γη και θάλασσα με αγαπημένες ελληνικές γεύσεις μεταφρασμένες με το αναγνωρίσιμο στυλ του πολυβραβευμένου σεφ και πασπαλισμένες με μπόλικο τοπικό χρώμα. Το σέρβις κινείται μ΄ ευγενική άνεση, υποστηρίζοντας τη χαλαρά σοφιστικέ, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Μενού €80

Κρεμμυδόπιτα Κυκλάδων: Τραγανό φύλλο, μελωμένα νεροκρέμμυδα, κρέμα παριανής ξινομυζήθρας, άνηθος • Ψητό καλαμάρι με σάλτσα βασιλικού και γραβιέρας, ψητά ντοματίνια & τραγανή γλυκοπατάτα • Χταπόδι σχάρας, καπαροσαλάτα Σίφνου & ακίδα σαφράν • Λαβράκι φούρνου με μαρμελάδα ντομάτας, κρέμα από φινόκιο, ελιές & σάλτσα Savits • Μελωμένο αρνάκι, μελιτζάνες ιμάμ, φέτα Καλαβρύτων, τραγανά κρεμμύδια & σάλτσα κύμινου • Μους τσουρέκι, αφράτο κέικ φυστικιού, κόκκινα φρούτα & σορμπέ φράουλα

Διαβάστε Επίσης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event θα πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή), και οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια, με προπληρωμή του δείπνου.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα (https://www.xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia/), ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grand Hyatt Athens" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "SENSE Restaurant", "GB Roof Garden" και "Tudor Hall", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα.

Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε 1 συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο https://www.xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia/ (εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο εστιατόριο) εξασφαλίζει 5 συμμετοχές. Ραντεβού για δείπνο λοιπόν!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
19/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.