Το "Barbarossa Athens" δικαιώνει τη φήμη του παριανού brand με τη διεθνή παρουσία

Η αθηναϊκή έδρα του παριανού «Barbarossa», αγκαλιασμένη από ατμόσφαιρα χυτής πολυτέλειας, σερβίρει κουζίνα ελληνόστροφη και κοσμοπολίτικη, με έμφαση κυρίως στους θησαυρούς της θάλασσας και δευτερευόντως στη φαντεζί διαχείρισή τους.

Barbarossa Athens - July 2025

Ατμόσφαιρα χυτής πολυτέλειας σε αγκαλιάζει με το που περνάς την πύλη του "91 Athens Riviera", του πρωτοποριακού για την Ελλάδα υβριδικού concept υψηλής φιλοξενίας και ιδιωτικού members’ club. Μια αίσθηση ρέοντος πλούτου που τη νιώθεις στην άπλα του χώρου, τη διακριτική φινέτσα του, το ράθυμο vibe που διατρέχει όλη τη διαδρομή από την είσοδο με τα γήπεδα τένις, ως τις συστάδες με τα αφράτα bungalows που συνθέτουν την glamping πρόταση διαμονής του, γύρω από πισίνες κι ανάμεσα σε τροπική βλάστηση. Και τη συναντάς ξανά στα αφράτα sunbeds που απλώνονται γύρω από τη μεγάλη beach side πισίνα, στα ξεκούμπωτα πουκάμισα πάνω από τα νωπά μαγιό των θαμώνων, στα σινιέ καθιστικά στο γκαζόν που φτάνει μέχρι την πριβέ αμμουδιά. Εκεί, δηλαδή, που εδρεύει το αθηναϊκό "Barbarossa", του εσχάτως διεθνοποιημένου παριανού brand φινετσάτης θαλασσοφαγίας, με πόστα επίσης σε Μπόντρουμ και Κάιρο.

Barbarossa Athens - July 2025

Οι γεύσεις του "Barbarossa Athens", τις οποίες υπογράφει ο executive chef του ομίλου Θανάσης Κακαράς και επιμελείται στην Αθήνα ο σεφ Δημήτρης Νίκολης, εστιάζουν κυρίως στην πρώτη ύλη και δευτερευόντως στη φαντεζί μεταχείρισή της. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος αποτελούν τα συρτάρια της ψαριέρας, κι εντός τους μπαίνουν μόνο διαλεγμένα ευρήματα από συγκεκριμένα καΐκια με τα οποία διατηρεί αποκλειστική συνεργασία τόσο η αθηναϊκή όσο και η παριανή έδρα του Barbarossa, και επιλεγμένους προμηθευτές να συμπληρώνουν τα όποια κενά μπορεί να προκύπτουν.

Barbarossa Athens - July 2025

Παρεμπιπτόντως, το μενού περιλαμβάνει sushi, το οποίος όμως δεν διεκδικεί, ούτε και δικαιούται κεντρικό ρόλο στην εδώ καλοφαγία, οπότε φερθείτε αναλόγως και προτιμήστε αυτό: τις γλυκές, κόκκινες γαρίδες Χαλκίδας που θα βρείτε στην ψαριέρα (κάτι σαν Ελληνίδες ξαδέρφες των carabineros, αν θέλετε), ζητήστε να σας τις καψαλίσουν με το φλόγιστρο εμπρός σας, εν είδη flamed nigiri. Οι χυμοί στο κεφάλι τους κρύβουν τη γεύση της ηδονής μέσα τους, ρουφήξτε τους λοιπόν με ζέση, κι ύστερα χαρείτε τη γλυκιά, σφριγηλή τους σάρκα πάνω σε πολύ σωστό ρυζάκι – ή, ακόμη καλύτερα, εντελώς σκέτη. Το πιάτο που δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι, βέβαια, δεν είναι άλλο από την καραβίδα με πικάντικη σάλτσα, φέτα και vongole: το πιο παλιό πιάτο του brand, με ιστορία από το 1987 (πιο signature δε γίνεται), είναι μια παραλλαγή της γαρίδας "Μικρολίμανο", γενναιόδωρη σε γεύσεις και εντάσεις, με άψογα ψησίματα στα ντελικάτα θαλασσινά και τη δύναμη της σάλτσας να δικαιώνει το όνομα.

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην αναλυτική μας κριτική

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
02/12/2025

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.