Το "Barbarossa Athens" δικαιώνει τη φήμη του παριανού brand με τη διεθνή παρουσία

Η αθηναϊκή έδρα του παριανού «Barbarossa», αγκαλιασμένη από ατμόσφαιρα χυτής πολυτέλειας, σερβίρει κουζίνα ελληνόστροφη και κοσμοπολίτικη, με έμφαση κυρίως στους θησαυρούς της θάλασσας και δευτερευόντως στη φαντεζί διαχείρισή τους.

Barbarossa Athens - July 2025

Ατμόσφαιρα χυτής πολυτέλειας σε αγκαλιάζει με το που περνάς την πύλη του "91 Athens Riviera", του πρωτοποριακού για την Ελλάδα υβριδικού concept υψηλής φιλοξενίας και ιδιωτικού members’ club. Μια αίσθηση ρέοντος πλούτου που τη νιώθεις στην άπλα του χώρου, τη διακριτική φινέτσα του, το ράθυμο vibe που διατρέχει όλη τη διαδρομή από την είσοδο με τα γήπεδα τένις, ως τις συστάδες με τα αφράτα bungalows που συνθέτουν την glamping πρόταση διαμονής του, γύρω από πισίνες κι ανάμεσα σε τροπική βλάστηση. Και τη συναντάς ξανά στα αφράτα sunbeds που απλώνονται γύρω από τη μεγάλη beach side πισίνα, στα ξεκούμπωτα πουκάμισα πάνω από τα νωπά μαγιό των θαμώνων, στα σινιέ καθιστικά στο γκαζόν που φτάνει μέχρι την πριβέ αμμουδιά. Εκεί, δηλαδή, που εδρεύει το αθηναϊκό "Barbarossa", του εσχάτως διεθνοποιημένου παριανού brand φινετσάτης θαλασσοφαγίας, με πόστα επίσης σε Μπόντρουμ και Κάιρο.

Barbarossa Athens - July 2025

Οι γεύσεις του "Barbarossa Athens", τις οποίες υπογράφει ο executive chef του ομίλου Θανάσης Κακαράς και επιμελείται στην Αθήνα ο σεφ Δημήτρης Νίκολης, εστιάζουν κυρίως στην πρώτη ύλη και δευτερευόντως στη φαντεζί μεταχείρισή της. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος αποτελούν τα συρτάρια της ψαριέρας, κι εντός τους μπαίνουν μόνο διαλεγμένα ευρήματα από συγκεκριμένα καΐκια με τα οποία διατηρεί αποκλειστική συνεργασία τόσο η αθηναϊκή όσο και η παριανή έδρα του Barbarossa, και επιλεγμένους προμηθευτές να συμπληρώνουν τα όποια κενά μπορεί να προκύπτουν.

Barbarossa Athens - July 2025

Παρεμπιπτόντως, το μενού περιλαμβάνει sushi, το οποίος όμως δεν διεκδικεί, ούτε και δικαιούται κεντρικό ρόλο στην εδώ καλοφαγία, οπότε φερθείτε αναλόγως και προτιμήστε αυτό: τις γλυκές, κόκκινες γαρίδες Χαλκίδας που θα βρείτε στην ψαριέρα (κάτι σαν Ελληνίδες ξαδέρφες των carabineros, αν θέλετε), ζητήστε να σας τις καψαλίσουν με το φλόγιστρο εμπρός σας, εν είδη flamed nigiri. Οι χυμοί στο κεφάλι τους κρύβουν τη γεύση της ηδονής μέσα τους, ρουφήξτε τους λοιπόν με ζέση, κι ύστερα χαρείτε τη γλυκιά, σφριγηλή τους σάρκα πάνω σε πολύ σωστό ρυζάκι – ή, ακόμη καλύτερα, εντελώς σκέτη. Το πιάτο που δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι, βέβαια, δεν είναι άλλο από την καραβίδα με πικάντικη σάλτσα, φέτα και vongole: το πιο παλιό πιάτο του brand, με ιστορία από το 1987 (πιο signature δε γίνεται), είναι μια παραλλαγή της γαρίδας "Μικρολίμανο", γενναιόδωρη σε γεύσεις και εντάσεις, με άψογα ψησίματα στα ντελικάτα θαλασσινά και τη δύναμη της σάλτσας να δικαιώνει το όνομα.

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην αναλυτική μας κριτική

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2025

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.