
Η μικρή εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" που στεγάζει το γαστρονομικό εστιατόριο "Patio" στη Βουλιαγμένη δίνει την αίσθηση ενός απάνεμου καταφυγίου από τον καλοκαιρινό πυρετό της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Για στέγη της έχει τον ανοικτό ουρανό και κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ, αγαπώ να τον βλέπω να βάφεται σε όλο και πιο βαθιές αποχρώσεις του μπλε έχοντας από κάτω του ούτε δέκα τραπέζια στρωμένα κομψά, με ολόλευκα υφασμάτινα τραπεζομάντιλα.

Πλούσια φυτά αναρριχώνται στη σιλουέτα του ξενοδοχείου, η θεόρατη ελιά σε γλάστρα δεσπόζει στο κέντρο του χώρου και τριγύρω τα αέρινα υφάσματα σε συνδυασμό με την τερακότα στους τοίχους δημιουργούν ένα περιβάλλον μεσογειακής ομορφιάς με έντονα ρομαντικό ως και μυστηριακό χαρακτήρα.
Ο Παναγιώτης Γιακαλής, ένας σεφ εγνωσμένης αξίας που παρακολουθώ και γεύομαι χρόνια εκ του σύνεγγυς τόσο εδώ όσο και σε παράπλευρα πρότζεκτ, παραδίδει φέτος στο "Patio" την ωριμότερη στιγμή του. Μου το μαρτυρά ήδη από το ξεκίνημα της βραδιάς, γεμίζοντας το τραπέζι με μικρές μπουκιές τεράστιου γευστικού βάθους.

Θα σταθώ στο έντονο όσο και φίνο σάντουιτς από παστέλι με φουα γκρά και χέλι αλλά και το εξαιρετικό λουκούμι της θάλασσας που φτιάχνει με μαγιάτικο και πασπαλίζει με άχνη προζυμένιου ψωμιού, θέλοντας να σας δώσω το στίγμα της κουζίνας του.



Μιας κουζίνας πρωτότυπης και δημιουργικής, που αγαπά την έκπληξη και συχνά την ψευδαίσθηση, μιας κουζίνας με φίνα γαλλική καρδιά και ζωηρή ελληνική ψυχή.
Δείτε την αναλυτική κριτική του "α" για το "Patio".