Λένε πως αυτή είναι η πιο γαστρονομική αυλή της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Το εστιατόριο της Βουλιαγμένης που μεταμορφώνει κάθε γεύμα σε εμπειρία, συνδυάζοντας την αρμονία ενός ειδυλλιακού μεσογειακού σκηνικού με τη βαθιά ωριμότητα και δημιουργικότητα.

Το εστιατόριο Patio στο ξενοδοχείο The Margi

Η μικρή εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" που στεγάζει το γαστρονομικό εστιατόριο "Patio" στη Βουλιαγμένη δίνει την αίσθηση ενός απάνεμου καταφυγίου από τον καλοκαιρινό πυρετό της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Για στέγη της έχει τον ανοικτό ουρανό και κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ, αγαπώ να τον βλέπω να βάφεται σε όλο και πιο βαθιές αποχρώσεις του μπλε έχοντας από κάτω του ούτε δέκα τραπέζια στρωμένα κομψά, με ολόλευκα υφασμάτινα τραπεζομάντιλα.

Patio 6

Πλούσια φυτά αναρριχώνται στη σιλουέτα του ξενοδοχείου, η θεόρατη ελιά σε γλάστρα δεσπόζει στο κέντρο του χώρου και τριγύρω τα αέρινα υφάσματα σε συνδυασμό με την τερακότα στους τοίχους δημιουργούν ένα περιβάλλον μεσογειακής ομορφιάς με έντονα ρομαντικό ως και μυστηριακό χαρακτήρα.

Ο Παναγιώτης Γιακαλής, ένας σεφ εγνωσμένης αξίας που παρακολουθώ και γεύομαι χρόνια εκ του σύνεγγυς τόσο εδώ όσο και σε παράπλευρα πρότζεκτ, παραδίδει φέτος στο "Patio" την ωριμότερη στιγμή του. Μου το μαρτυρά ήδη από το ξεκίνημα της βραδιάς, γεμίζοντας το τραπέζι με μικρές μπουκιές τεράστιου γευστικού βάθους.

Patio 2

Θα σταθώ στο έντονο όσο και φίνο σάντουιτς από παστέλι με φουα γκρά και χέλι αλλά και το εξαιρετικό λουκούμι της θάλασσας που φτιάχνει με μαγιάτικο και πασπαλίζει με άχνη προζυμένιου ψωμιού, θέλοντας να σας δώσω το στίγμα της κουζίνας του. 

Patio 4

Patio

Patio 3

Μιας κουζίνας πρωτότυπης και δημιουργικής, που αγαπά την έκπληξη και συχνά την ψευδαίσθηση, μιας κουζίνας με φίνα γαλλική καρδιά και ζωηρή ελληνική ψυχή.

Δείτε την αναλυτική κριτική του "α" για το "Patio".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Patio

(ξεν. «The Margi») Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.