Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Το νέο ιαπωνικό εστιατόριο Kuchisabishii που ετοιμάζει η ομάδα του Tuk Tuk στο Κουκάκι

Υπάρχει μια υπέροχη ιαπωνική λέξη — kuchisabishii. Κυριολεκτικά σημαίνει "μοναχικό στόμα", μα πίσω της κρύβεται κάτι πολύ πιο γνώριμο απ’ όσο φαντάζεσαι: Η πράξη του να τρως χωρίς να πεινάς. Όχι από ανάγκη, αλλά από πλήξη, από ανήσυχη σιωπή ή από την εσωτερική εκείνη αμηχανία που αναζητά καταφύγιο στη γεύση, ακόμη κι αν δεν την αποζητά πραγματικά. Δεν είναι η πείνα που σε ωθεί, αλλά το κενό - της στιγμής, της ψυχής; Καθένας το ερμηνεύει διαφορετικά. Το kuchisabishii περιγράφει εκείνη την ανεπαίσθητη, σχεδόν τρυφερή συνήθεια του να απλώνεις το χέρι για ένα σνακ, όχι για να θρέψεις το σώμα, αλλά για να κατευνάσεις το νου. Ένα μικρό, σχεδόν ασυνείδητο τελετουργικό που γίνεται παρηγοριά. Σίγουρα, όχι ανάγκη.

Και ίσως, μέσα σ’ αυτή την πράξη, να καθρεφτίζεται κάτι από τον τρόπο που ζούμε. Πόσες φορές δεν αναζητούμε κάτι να "γεμίσουμε" την παύση; Ένα μήνυμα, ένα scroll, ένα μπισκότο. Μια γεύση προσωρινής συντροφιάς στο στόμα.

Πέρα από όλα τα (περίπου λυρικά) παραπάνω, το kuchisabishii είναι εκείνη η λέξη που θα βαπτίσει το επερχόμενο ιαπωνικό εστιατόριο που ετοιμάζει για τον επόμενο χρόνο ο Μπάμπης Ασκερίδης, του γνωστού και αγαπημένου ταϊλανδέζικου joint που ακούει στο όνομα Tuk Tuk

Μετά από τα ταξίδια του στην Ιαπωνία και τη θητεία του σε ραμενάδικο στην ψαραγορά της Γιοκοχάμα, ο προαναφερθείς γευσιπλάστης έπλασε την ιδέα για ένα δικό του εστιατόριο, περίπου, αυτού του ύφους. Το Kuchisabishii θα είναι μια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, Katsu curry και Katsu Burger. 

Διαβάστε Επίσης

"Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα μη αναμενόμενο ιαπωνικό εστιατόριο, που δε θα σερβίρει ωμά και σούσι. Μία izakaya, χαλαρή και σίγουρα όχι στημένη,  που θα τρως γιατί πίνεις, όπως ακριβώς τις συναντάς στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ένα μέρος ζεστό και φιλόξενο, κάτι σαν γιαπωνέζικο Tuk Tuk σκέψου" μου λέει ο Μπάμπης Ασκερίδης, που θέτει ως χρονικό ορίζοντα του opening για τον επόμενο Ιανουάριο - ίσως και λίγο νωρίτερα. 

Πάντως, θα μπορείς να πάρεις μια πρώτη γεύση από Kuchisabishii στο φετινό Athens Street Food Festival, που επανέρχεται τα τριήμερα 2-3-4, 9-10-11 και 16-17-18 Μαΐου 2025 στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.